شفاآنلاین>سلامت>محققان "دانشگاه استنفورد" و "دانشگاه ملی سئول" یک سیستم عصبی حسی مصنوعی را که میتواند به طور بالقوه حس لمس را در رباتها و اندامهای مصنوعی ایجاد کند، توسعه دادهاند.
به گزارش شفاآنلاین،محققان یک مدار عصبی حسی مصنوعی توسعه دادهاند که میتواند درون اندامهای مصنوعی و "رباتیک نرم"(soft robotics) تعبیه شود.
رباتیک نرم، نمونه خاصی از رباتیک است که از مواد بسیار مشابه آنچه که در بدن موجودات زنده است، ربات ساخته میشود.
این مطالعه به رهبری "ژنان بائو" (Zhenan Bao) استاد و مهندس شیمی دانشگاه استنفورد و با همکاری "تای وو لی"(Tae-Woo Lee) از دانشگاه ملی سئول انجام شده است.
مدار عصبی مصنوعی شامل سه جزء است. جز نخست آن یک سنسور لمسی است که میتواند نیروهای کوچک را شناسایی کند، یک نورون انعطاف پذیر الکترونیکی که سیگنالهای حسگر لمسی را دریافت میکند و در نهایت یک ترانزیستور مصنوعی سیناپتیک است که همانند سیناپس انسان طراحی شده است.
تای وو لی گفت: سیناپسهای بیولوژیکی میتوانند سیگنالها را انتقال دهند و اطلاعات را ذخیره کنند. ترانزیستور سیناپتیک گفته شده این کارها را در مدار عصبی مصنوعی انجام میدهد.
بائو گفت: این سیستم عصبی حسی مصنوعی یک گام مثبت در توسعه شبکههای عصبی حسی برای انواع برنامههای کاربردی است.
طی آزمایشات محققان موفق شدند واکنش کششی را در یک سوسک فعال کنند. تقلید چگونگی کش آمدن پوست، دوباره به حالت اول بازگشتن و عمل مانند یک شبکه حسگر هوشمند که میداند چگونه احساسات را به مغز منتقل کرده و هنگام دریافت سیگنال واکنش نشان دهد، آخرین مرحله آزمایشات محققان بود.
محققان گفتند فناوری عصب مصنوعی باید توسعه پیدا کند و آنها امیدوارند که بتوانند شبکههای حسگر مصنوعی که دارای قابلیتهای بیشتر است را توسعه دهند.