کد خبر: ۲۰۱۷۲۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۰ - ۱۴ تير ۱۳۹۷ - 2018July 05
هنوز هم کمبود ایمنوگلوبولین ضد هپاتیت B، در بازار محسوس است و صد در صد حل نشده‌ است، اما نگرانی جدی در خصوص تامین داروهای هپاتیت در ماه‌های آینده در کشور وجود دارد
شفاآنلاین>سلامت> رئیس شبکه هپاتیت ایران گفت: شرکت‌های دارویی تولیدات خود را کاهش داده‌اند و این محرز است و باید از وزارت بهداشت پرسید که آیا خط تولید دارو در کشور کاهش یافته یا تعطیل شده است و برای آنچه راه‌حلی دارد؟

به گزارش شفاآنلاین، سیدموید علویان در پاسخ به این سوال که آیا همچنان کمبود واکسن و داروی هپاتیت در بازار وجود دارد یا خیر، بیان داشت: «هنوز هم کمبود ایمنوگلوبولین ضد هپاتیت B، در بازار محسوس است و صد در صد حل نشده‌ است، اما نگرانی جدی در خصوص تامین داروهای هپاتیت در ماه‌های آینده در کشور وجود دارد، چراکه بر حسب اطلاعات موجود دچار کمبود دارو خواهیم شد.»

وی در ادامه گفت: «تولید داروها در کشور کم شده که ممکن است، به دلیل مشکلات(Difficulties) ارزی، قیمت‌گذاری یا مشکلات مربوط به نقدینگی شرکت‌های دارویی باشد. همانطور که کمبود واکسن ایمنوگلوبولین ضد هپاتیت B را پیش‌بینی کردم و درست بود الآن هم تاکید می‌کنم که در ۶ ماه آینده دچار کمبود داروهای درمان هپاتیت B و C خواهیم شد. وزارت بهداشت باید از الآن فکری به حال این مسئله کند، چراکه خط تولید شرکت‌های دارویی پایین آمده است و این تذکر با توجه به اطلاعاتی است که به ما رسیده است.»

علویان افزود: «پیش‌بینی می‌کنم تا شش ماه آینده دچار کمبود داروهای مربوط به بیماری‌های هپاتیت بی و سی شویم و وزارت بهداشت باید فکری به حال این مسئله کند. شرکت‌های دارویی خط تولید خود را کاهش داده‌اند و این محرز است باید از وزارت بهداشت پرسید که آیا خط تولید دارو(medicine) در کشور کاهش یافته یا تعطیل شده است یا خیر و برای آنچه راه‌حلی دارند.»

رئیس شبکه هپاتیت ایران در ادامه در رابطه با ابتلای نوزادان به هپاتیت B، بیان داشت: «از زمانی که ایمنوگلوبولین ضد هپاتیت B، در زمان تولد نوزادان به آنها تزریق شد، روند انتقال شکسته شد. بهورزان، ماماها و متخصصان عمومی از طریق واکسن‌هایی که در کشور وجود داشت از ابتلای نوزادان به هپاتیت جلوگیری کردند و راه انتقال متوقف شد به همین خاطر بیماری هپاتیت در افراد زیر ۲۴ سال بسیار نادر است.»

علویان در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر زنان باردار بین ۳۰ تا ۵۰ سال سن دارند و مبتلایان به هپاتیت بی نیز در سنین بالای ۲۴ سال و در سن باروری هستند، گفت: «در صورت ابتلا باید به نوزادان خود این واکسن را تزریق کنند.» علویان در رابطه با آمار تعداد مبتلایان به هپاتیت در کشور بیان داشت: «۶۰ درصد مبتلایان به هپاتیت ناشناخته هستند و باید شناسایی شوند، همچنین آمار تخمینی افراد مبتلا بر اساس اعداد و رقم حدود یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار مبتلا به هپاتیت است. سپید
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: