کد خبر: ۲۰۱۰۲۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۰۸ تير ۱۳۹۷ - 2018June 29
تغییر روند آیین‌نامه‌ها بر اساس نیاز جامعه باید هر چند وقت یکبار صورت بگیرد اما آنچه که حائز اهمیت است آن است که در این تغییرات باید هماهنگی و مشورت‌های لازم با مسئولین این امر همچون داروسازان و نماینگان صنفی انجام شود
شفاآنلاین>سلامت> عضو هیئت علمی انجمن داروسازان تهران با اشاره به اینکه دارو کالایی رقابت پذیر نیست، گفت: اگر عرضه دارو بر اساس رقابت انجام شود موجب تقاضای القایی می‌شود .

به گزارش شفاآنلاین، دکتر آرش محبوبی ، درباره تغییر آئین نامه تاسیس داروخانه‌ها توسط سازمان غذا و دارو اظهار کرد: تغییر روند آیین‌نامه‌ها بر اساس نیاز جامعه باید هر چند وقت یکبار صورت بگیرد اما آنچه که حائز اهمیت است آن است که در این تغییرات باید هماهنگی و مشورت‌های لازم با مسئولین این امر همچون داروسازان و نماینگان صنفی انجام شود.

وی با بیان اینکه ابلاغ  و اجرای تغییر آئین‌نامه تاسیس داروخانه‌ها در نهایت به ضرر سلامت جامعه و داروسازان  است، افزود: بندهایی که طبق این آیین‌نامه تصویب شده است نتیجه خوبی را به همراه نخواهد داشت چرا که در این آیین‌نامه جدید تاسیس داروخانه‌ها (drug stores)را منوط به تعداد پزشکان کرده‌اند.

این عضو هیئت علمی انجمن داروسازان تهران ادامه داد: در تهران مناطقی همچون شمال شهر در محدود ونک، شریعتی و قلهک جزو مناطقی هستند که پزشک فراوان دارد و  به عنوان مراکز پزشکی شناخته می‌شوند در نتیجه اعمال این آیین‌نامه جدید این خواهد بود که جمعیت زیادی از داروسازان از نقاط مختلف شهر به این مناطق پر تردد مراجعه خواهند کرد و به همان اندازه موجب تراکم داروخانه و داروسازان می‌شود.

محبوبی ادامه داد: نتیجه این امر محروم شدن سایر نقاط شهر از خدمات درمانی مناسب و کافی است بنابراین عدالت و خدمت‌رسانی که جزو مهم‌ترین اهداف طرح تحول سلامت است را از بین می‌برد.

وی با تاکید بر اینکه دارو کالایی رقابت‌پذیر نیست، یادآور شد: دارو جزو کالاهای استراتژیک شناخته می‌شود بنابراین اگر عرضه دارو بر اساس رقابت شود موجب تقاضای القایی می‌شود که عملا عرضه داروهای پر عارضه را برای جامعه بیشتر می‌کند.

این عضو هیئت علمی انجمن داروسازان تهران اضافه کرد: تبدیل شدن دارو به کالای رقابت‌پذیر حتی می‌تواند سبب شکل‌گیری روابط ناسالمی شود که کنترل آن برای وزارت بهداشت هم مشکل می‌شود.

محبوبی با اشاره به اینکه در کشور  ۱۲ هزار نفر داروساز وجود دارد که در بخش داروخانه‌ها به عنوان داروساز(Pharmacist) مشغول به کار هستند، اضافه کرد: این مسئله موجب به خطر افتادان سرمایه تک‌ تک  داروسازانی شده که بر اساس مصوبات قبلی داروخانه‌ها مشغول به کار شده‌اند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: