اگر چه افسردگی تمامی گروههای سنی را درگیر میکند اما احتمال ابتلا به آن در میان سالمندان به دلیل شرایط خاصی که دارند بیشتر است، به این معنی که سالمندان در دورهای از زندگی خود هستند که بیماریها و مشکلات جسمیشان افزایش یافته است و مستعد بیماری هستند، فردی که جسمش با مشکل مواجه باشد روحش نیز با مشکل روبهرو خواهد شد، که این موضوع میتواند احتمال ابتلا به افسردگی را در میان سالمندان افزایش دهد
شفا آنلاین>اجتماعی>یک متخصص طب سالمندی درباره عوامل ایجاد افسردگی در میان سالمندان توضیح داد و گفت: بیماریها میتوانند باعث افسردگی شده و افسردگی نیز میتواند مشکلات جسمی را تشدید کند.
به گزارش
شفا آنلاین:دکتر رضا فدایی وطن در خصوص افسردگی در میان سالمندان <Depression among the elderly>گفت: یکی از شایعترین بیماریهایی قرن حاضر افسردگی است که در همه گروههای سنی و کشورها وجود دارد.
وی با بیان اینکه این بیماری در کشورهای توسعهیافته بیش از کشورهای درحال توسعه دیده میشود، ادامه داد: هر قدر جوامع به سمت صنعتی و ماشینی شدن میروند، روح زندگی در آنها کمتر شده و در نتیجه افسردگی افزایش مییابد.این متخصص طب سالمندی اظهار کرد: اگر چه افسردگی تمامی گروههای سنی را درگیر میکند اما احتمال ابتلا به آن در میان سالمندان به دلیل شرایط خاصی که دارند بیشتر است، به این معنی که سالمندان در دورهای از زندگی خود هستند که بیماریها و مشکلات جسمیشان افزایش یافته است و مستعد بیماری هستند، فردی که جسمش با مشکل مواجه باشد روحش نیز با مشکل روبهرو خواهد شد، که این موضوع میتواند احتمال ابتلا به افسردگی را در میان سالمندان افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه در دوران سالمندی فرد شاهد از دست دادن برخی از اطرافیان است که این موضوع میتواند باعث افسردگی فرد شود، عنوان کرد: از سوی دیگر نگاه فرد به آینده نیز اهمیت بسیاری در سلامت روان وی دارد، هر زندگی شروع و پایانی دارد و هر قدر فرد به پایان زندگی نزدیکتر میشود، نگرانی، اضطراب و افسردگی وی هم افزایش مییابد.
فدایی وطن با تاکید براینکه این عوامل میتوانند باعث آمار بالای افسردگی در میان سالمندان شود، خاطرنشان کرد: در کشور ما به دلیل وجود اعتقادات مذهبی این آمار نسبت به سایر کشورها کمتر است، اعتقاد به خدا و معنویات باعث میشود فرد همه چیز را تمام شده فرض نکند در نتیجه آرامش وی بیشتر میشود.
وی به افراد سالمند توصیه کرد که قبل از ورود به این دوران مطالعه داشته باشند تا نگاهشان به زندگی بهتر شده و بتوانند به صورت صحیح با مراحل مختلف زندگی مواجه شوند.
این استاد دانشگاه درباره نشانههای افسردگی در میان سالمندان بیان کرد: یکی از مهمترین علائم افسردگی در میان این گروه سنی تغییر خلق و خو است یعنی فرد گاهی پرخاشگر و گاهی بیتفاوت میشود، همچنین وی منزوی شده و تفریح و فعالیت روزانه را ترک میکند، حالت شدید افسردگی بهگونهای است که خانواده میتوانند آن را تشخیص دهند.
وی با بیان اینکه در حالت ضعیف افسردگی ممکن است خانواده گوشهگیری ناشی از افسردگی را با گوشهگیری ناشی از بیماری جسمی اشتباه بگیرند، تاکید کرد: خانوادهها باید توجه کنند که تغییر در خلق و خوی سالمند میتواند علامتی از افسردگی باشد و باید حتما فرد را نزد روانپزشک ببرند.
فدایی وطن تصریح کرد: همانطور که خانواده و جامعه باید جوانان را درک کند و نیازها و اقتضائات زمان وی را بشناسد، جوانان و میانسالان نیز باید سالمندان را درک کنند، و توقع نداشته باشند که فرد سالمند به اندازه آنها حوصله داشته باشد یا پا به پای آنها در مسائل مشارکت کند.
وی با تاکید براینکه سالمندان باید بدانند که همچنان عضو خانواده و جامعه هستند، گفت: خودکشی ناشی از افسردگی در سالمندان بسیار کم است و در جوانها بیشتر است.
این متخصص طب سالمندان با بیان اینکه مشکلات جسمی و روحی تاثیری متقابل دارند توضیح داد: اگر مشکل جسمی شدید بوده و به حدی برسد که فعالیت روزانه فرد را مختل کند میتواند باعث تشدید افسردگی در سالمند شده و این افسردگی نیز مشکلات جسمی وی را تشدید میکند، لذا ضروری است خانوادهها در صورت تغییرات خلقی سالمند حتما به روانپزشک مراجعه کنند.طبنا