کد خبر: ۱۹۸۱۷۶
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - 2018June 05
حدود 20 درصد دانش ‌آموزان و نیمی از زنان و مردان 15 تا 64 ساله کشور نیز دچار اضافه وزن و چاقی هستند که پیامد آن شیوع کلسترول بالا، فشارخون بالا، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها در کشور است
شفا آنلاین>سلامت>مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اضافه وزن و چاقی در کودکان زیر پنج سال کشور در یک دهه اخیر به دو برابر افزایش پیدا کرده است.

به گزارش شفا آنلاین، زهرا عبداللهی افزود: حدود 20 درصد دانش ‌آموزان و نیمی از زنان و مردان 15 تا 64 ساله کشور نیز دچار اضافه وزن و چاقی هستند که پیامد آن شیوع کلسترول(Cholesterol) بالا، فشارخون بالا، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها در کشور است.

وی با اشاره به نقش مهم تغذیه در ابتلا و پیشگیری از بیماری ها، گفت: دیابت به تغذیه وابسته است و برای پیشگیری از بروز عوارض بیماری، باید رژیم غذایی مناسبی درپیش گرفت.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت(Diabetes)، فشار خون بالا، چربی خون بالا، بیماری های قلبی عروقی، سکته های مغزی و قلبی و انواع سرطان ها ، مهم ترین علت مرگ و میر در جهان و ایران به شمار می روند و از سوی دیگر، الگوی غذایی نامناسب که شامل مصرف بی رویه قند، نمک و چربی است، مهم ترین دلیل ابتلا به بیماری های غیر واگیر محسوب می شود.

اجرای طرح کاهش قند در محصولات غذایی
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهار داشت: مصرف زیاد قند، نمک و چربی، به اضافه وزن و چاقی(Obesity) منجر می شود و مصرف بی رویه مواد قندی در الگوی غذایی مردم، توانسته است آمار شیوع دیابت را افزایش دهد.

عبدالهی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در راستای بهبود تغذیه مردم در جهت پیشگیری و کاهش دیابت گفت: یکی از اقداماتی که در جهت کاهش قند مواد غذایی در دست انجام است، مذاکرات و هماهنگی هایی است که با صنایع غذایی برای کاهش میزان قند در محصولات غذایی صورت گرفته است، مانند کاهش میزان قند در نوشابه ها، آبمیوه های صنعتی و نوشیدنی ها و شیرهای طعم دار که بنابر عملیاتی سازی این امر، بازنگری استانداردها نیز انجام شده است.

وی درباره آموزش مباحث تغذیه ای در سطح کشور گفت: علاوه براینکه در سطح کشور، بسیج های آموزش همگانی برای آموزش سبک صحیح تغذیه ای به مردم فعالیت خوبی دارند، صنف قنادان و شیرینی پزان نیز پذیرفته اند که در محصولات خود از قند، شکر و روغن کمتری استفاده کنند تا بیماران دیابتی هم بتوانند با آسودگی بیشتری از شیرینی ها استفاده کنند؛ با این اقدام، همچنین از اضافه دریافت قند برای عموم مردم هم ممانعت به عمل می آید.

فعالیت 1200 کارشناس تغذیه در طرح تحول سلامت
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهار داشت: یکهزار و 200 کارشناس تغذیه در طرح تحول سلامت در سراسر کشور مشغول به فعالیت شده اند.

عبدالهی افزود: با حضور این کارشناسان در پایگاه ها و مراکز خدمات جامع سلامت، مردم می توانند به آسانی به خدمات مشاوره تغذیه دسترسی پیدا کنند و بیمارانی مانند بیماران دیابتی که سلامتی آنها در گرو تغذیه مناسب است با در پیش گرفتن رژیم غذایی مناسب دچار عوارض نمی شوند.

وی درباره بیماران پیش دیابتیک گفت: بیماران پیش دیابتیک که در سیستم، شناسایی می شوند به کارشناسان تغذیه ارجاع داده می شوند و کارشناسان تغذیه هم برای این بیماران، مشاوره و آموزش های تغذیه ای و همچنین رژیم غذایی مناسب درنظر می گیرند.

وی افزود: چنانچه بیماران پره دیابتیک با رژیم غذایی مناسب کنترل شوند، به دیابت مبتلا نمی شوند.

بجای قند از استویا استفاده شود
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت(Ministry of Health) گفت: در راستای کاهش قند محصولات غذایی با صنایع، همکاری هایی صورت گرفته و در این زمینه سازمان استاندارد هم میزان و حدنصاب قند موجود در محصولات غذایی را تعیین کرده است.

عبدالهی تاکید کرد: صنف و کارخانه های محصولات غذایی باید این استانداردها را رعایت کنند، چراکه میزان استاندارد قند در محصولات غذایی توسط بازرسان بهداشت مورد پایش قرار می گیرد.

وی درباره جانشین های شکر گفت: صنایع و صنوف باید به مصرف جانشین های شکر تشویق شوند و به جای شکر از موادی مانند استویا استفاده کنند، استویا، گیاهی است و قدرت شیرین کنندگی زیادی دارد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: