رژیم غذایی درایجاد زخم معده تاثیری ندارد/ ۱۰ درصد افراد در طول عمرمبتلا به این بیماری میشوند
شفا آنلاین>سلامت>رژیم غذایی درایجاد زخم معده تاثیری ندارد/ ۱۰ درصد افراد در طول عمرمبتلا به این بیماری میشوند
به گزارش
شفا آنلاین:یک فوق تخصص گوارش گفت: مهمترین عوارض زخم معده<Ulcers> و زخم اثنیعشر، خونریزی و سوراخ شدن معده و ایجاد تنگی و انسداد راه خروجی معده است.
دکتر محمد جعفر فرهوش درباره بیماری زخم معده گفت: زخمهای معده و اثنیعشر در مخاط معده و اثنیعشر اتفاق میافتند و باعث درد و ناراحتی برای فرد میشوند.وی با بیان اینکه این زخمها به دلیل وجود اسید و پپسین در معده و اثنیعشر ایجاد میشود، ادامه داد: ۱۰ درصد افراد در طول عمرشان دچار این زخمها میشوند و در مخاط معده این افراد اسید کلریدریک به مقدار زیادی وجود دارد و PH آن نیز پایین است.
این فوق تخصص گوارش با اشاره به اینکه در مخاط معده یک سیستم محافظتی وجود دارد که باعث میشود اسید نتواند به مخاط معده صدمه بزند، اظهار کرد: در برخی شرایط به دلیل وجود مشکلاتی در سیستم حفاظتی این سیستم ضعیف شده و ترشح اسید و پپسین باعث ایجاد صدمه به مخاط و ایجاد زخم میشوند.
وی علت مشکل در سیستم حفاظتی مخاط معده را وجود باکتری هلیکوباکترپیلوری، مصرف برخی داروها مانند آسپرین و انواع مسکنها ،مصرف الکل و استعمال دخانیات دانست و افزود: مشکلات عصبی اگر چه نمیتوانند ایجاد زخم کنند اما علائم این بیماری را بدتر کرده و باعث میشوند که ترشح اسید معده افزایش یابد.
فرهوش درباره علائم زخم معده عنوان کرد: در این بیماری و زخم اثنی عشر که بیماری شایعتری است، درد در ناحیه شکم احساس میشود، همچنین در سنین پایینتر با گرسنگی علائم بیماری تشدید شده و با خوردن غذا کاهش مییابد،معمولا درد ناشی از این بیماری فرد را شبها از خواب بیدار میکند، زخمهای معده ممکن است با خوردن غذا بدتر شوند اما برخی زخمها علامتی ندارند و بیمار با خونریزی و سوراخ شدن معده مراجعه میکنند، برخی نیز دچار حالت تهوع، زود سیرشدن، ترش کردن و علائم سوءهاضمه دارند.
وی افزود: تشخیص این بیماری با آزمایش و گرفتن عکس و آندوسکپی انجام میشود، اما برای افراد آندوسکپی لازم نیست اما در افراد بالای ۴۰ ، ۴۵ سال یا افرادی که به درمان دارویی جواب نمیدهند باید آندوسکپی شوند.
این استاد دانشگاه با تاکید براینکه در افرادی که باکتری هلیکوباکترپیلوری دارند باید این باکتری را درمان کرد، بیان کرد: افرادی که به دلیل مصرف دارو دچار زخم معده شدهاند باید مصرف دارو را قطع کرده و یا اگر به دلیل ادامه درمان ناچار به ادامه مصرف هستند باید از داروهایی مصرف کنند که اسید معده را کم کند.
این فوق تخصص گوارش اضافه کرد: افرادی که در آیسییو بستری بودهاند یا بعد از انجام جراحیهای بزرگ یا در صورت سوختگیهای وسیع و نیز افرادی که به دلیل استرس دچارخونریزی معده شدهاند باید داروهای ضد اسید استفاده کنند.
وی با بیان اینکه رژیم غذایی در ابتلا به زخمهای دستگاه گوارش ارتباطی ندارد، اضافه کرد: افرادی که زخم دارند باید از مصرف غذاهای تند، ترش، چرب و سرخ کرده خودداری کنند، اما مصرف میوه و سبزیجات منعی ندارد اما این بیماران باید به مصرف دارو تا زمانیکه پزشک توصیه میکند ادامه دهند.طبنا