مسقطی زعفرانی یکی از دسرهای خوشمزه ویژه ماه رمضانه. مسقطی یه نوع شیرینی بر پایه نشاسته است.
شفا آنلاین:مسقطی زعفرانی یکی از دسرهای خوشمزه ویژه ماه رمضانه. مسقطی یه نوع شیرینی بر پایه نشاسته است.
معمولا بعد از پخت میگذارند سرد بشه و بعد برش میزنند ( لقمه ای ) ولی میشه روونتر درستش کرد و گرم مصرف کرد که خیلی برای نرم کردن گلو تو سرماخوردگی خوبه. برای بچه ها هم خوراکی مناسبیه.مواد لازم برای تهیه مسقطی زعفرانی :
نشاسته گل (نشاسته معمولی)یک لیوان شکر دو لیوان
گلاب یک لیوان
آب سه لیوان
زعفران غلیظ نصف استکان
خلال بادام و پسته به اندازه لازم
روغن مایع نصف لیوان یا کره صد گرم
مسقطی زعفرانی را می توانید در قالب بریزید
طرز تهیه مسقطی زعفرانی :
نشاسته را در آب حل کرده و در صورت لزوم از صافی یا ارچه نازک عبور می دیم. سپس شکر و گلاب را اضافه میکنیم.
روی حرارت قرار میدیم. دو سه دقیقه اول حرارت رو زیاد می کنیم تا مایه گرم بشه بعد حرارت رو ملایم می کنیم.
با یک قاشق چوبی مرتب هم می زنیم تا لعاب بندازه در این مرحله روغن و زعفران رو اضافه می کنیم.
همچنان می ذاریم روی گاز با حرارت ملایم بمونه تا نشاسته کاملا پخته بشه و مزه خام اون از بین بره.
چند دقیقه ای یکبار هم با قاشق چوبی هم میزنیم که ته نگیره(حداقل نیم ساعت بهش زمان میدیم).
وقتی غلظتش مثل فرنی شد در صورت تمایل خلال پسته و بادام اضافه می کنیم.
بعد از دو سه دقیقه از روی حرارت برداشته و توی یک ظرف مستطیل شکل میریزیم و در یخچال قرار می دیم تا کاملا خنک بشه و ببنده.
بعد از حدود یک ساعت برش میزنیم و سرو می کنیم.
نکات :
مقدار شکر بسته به ذائقه از یک و نیم لیوان تا دو لیوان متغیره (من یک و نیم لیوان ریختم).
میتونید خلال بادام و پسته رو فقط برای تزیین استفاده کنید و توی حلوا نریزید.
اگه ممنوعیت مصرف روغن دارید بدون روغن یا با روغن کمتر هم میتونید درست کنید.
مسقطی های بازاری سفت تر و مدت زمان پخت طولانی تره(حداقل سه چهار ساعت)داره و روغن در آخر کار کم کم و طی چند مرحله اضافه میشه.
برای افطاری مثل دستوری که در بالا توضیح داده شده لطیف تر و بهتره.