کد خبر: ۱۹۳۲۳۰
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - 2018April 24
نمک توازن مقدار مایعات در بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. اگر روزی را با خوردن مواد غذایی پر نمک سپری کرده باشید، آب بسیار بیشتری مصرف خواهید کرد
شفاآنلاین>سلامت> مواد غذایی ای که حاوی مقدار زیادی نمک هستند (مثل چیپس، سس اسپاگتی و پیتزای پپرونی) احساس تشنگی را بیشتر می کنند.

به گزارش شفاآنلاین، نمک توازن مقدار مایعات در بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. اگر روزی را با خوردن مواد غذایی پر نمک سپری کرده باشید، آب بسیار بیشتری مصرف(Consumption) خواهید کرد. در این حالت بدن نیاز شدیدی به آب پیدا می کند تا بتواند توازن مقدار نمک در سلول هایتان را به حالت اولیه بازگرداند.

۳- بخش هایی از بدن تان دچار ورم می شود

حتی یک شب افراط در مصرف نمک می تواند باعث شود صبح روز بعد پف کرده به نظر بیایید. به این حالت، ورم یا آب آوردگی می گویند که ناشی از انباشت مایعات اضافی در بافت های بدن است. اگرچه آب آوردگی می تواند از علائم یک بیماری پنهان باشد اما ممکن است از نشانه های افراط در مصرف نمک هم باشد. راه حل این مسأله کم کردن مصرف نمک است. اطلاعات روی بسته بندی مواد غذایی را مطالعه کنید، به دنبال گزینه های غذایی کم نمک تر باشید و یا غذای تان را خودتان طبخ کنید تا بتوانید میزان نمک آن را کنترل کنید.

۴- مبتلا به سنگ کلیه هستید

مصرف بیش از اندازه ی نمک می تواند عملکرد کلیه ها(kidneys) را دچار اختلال کند. نمک بیش از اندازه میزان پروتئین موجود در ادرار را افزایش می دهد. علاوه بر این، افراط در مصرف نمک می تواند خطر ایجاد سنگ کلیه را بالا ببرد. اگر مرتبا به سنگ کلیه مبتلا می شوید یا در ناحیه ی کلیه همواره احساس درد می کنید، باید به یک پزشک مراجعه کنید و از یک متخصص تغذیه برای ایجاد تغییر در عادات غذایی و کم کردن میزان نمک در رژیم غذایی خود کمک بگیرید.

۵- دچار زخم معده هستی

تحقیقات نشان داده است در حیوانات میان مصرف بیش از اندازه ی نمک و زخم معده و سرطان ارتباط وجود دارد. اگرچه طبق گفته ی محققان باید پژوهش بیشتری در این زمینه انجام شود، اما یافته های این تحقیقات بیان می کند افراط در مصرف نمک می تواند به دیواره ی معده آسیب بزند و مردم باید به این موضوع توجه داشته باشند.

۶- فشار خون بالایی دارید

طبق اعلام انجمن قلب امریکا، میزان استاندارد مصرف نمک در هر روز تنها ۱۵۰۰ میلی گرم است. مقادیر اضافه ی نمک مایعات بیشتری را در بدن به خود جذب می کند، در عملکرد قلب در پمپاژ خون اختلال به وجود می آورد و در نتیجه فشار خون را افزایش می دهد. از پزشک خود راهنمایی بگیرید که آیا رژیم غذایی کم نمک به کاهش فشار خون شما کمک می کند. علاوه بر کنترل میزان مصرف نمک، می توانید از مواد غذایی ای استفاده کنید که فشار خون را به طور طبیعی کاهش می دهند.

۷- هنگام خوردن غذا همیشه از نمکدان استفاده می کنید

برای کنترل مصرف نمک، علاوه بر دقت در انتخاب های غذایی خود باید به استفاده از نمکدان هم توجه داشته باشید. نیم قاشق چایخوری نمک موجود در نمکدان، حاوی ۱۱۵۰ میلی گرم نمک است. اگر در هنگام خوردن غذا بارها بر روی غذایتان نمک می پاشید، میزان نمک مورد استفاده ی شما خیلی زود افزایش پیدا می کند. استفاده از نمکدان را به حداقل برسانید، به ویژه اگر از غذاهای آماده استفاده می کنید چون اغلب این غذاها حاوی مقدار بسیار زیادی نمک هستند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: