علت این بیماری نقصی است که در گلبولهای قرمز و در اثر کمبود آنزیم گلوکز فسفات دهیدروژناز ایجاد میشود، این کمبود باعث میشود که مصرف برخی مواد منجر به تخریب گلبولهای قرمز شوند
شفا آنلاین>سلامت>یک فوق تخصص خون و پیوند مغز استخوان با بیان اینکه فاویسم حمله تخریب گلبول قرمز به دنبال مصرف باقلا است گفت: علت این بیماری نقصی است که در گلبولهای قرمز و در اثر کمبود آنزیم گلوکز فسفات دهیدروژناز ایجاد میشود، این کمبود باعث میشود که مصرف برخی مواد منجر به تخریب گلبولهای قرمز شوند.به گزارش شفا آنلاین، دکتر غلامرضا باهوش افزود: در اثر این تخریب بیمار دچار کم خونی(Anemia)، زردی و ادرار تیرهرنگ شده و بیحالی و حتی تب میشود،. عدم شروع بهموقع درمان به تدریج باعث کاهش حجم ادرار، تپش قلب و مشکلات قلبی- تنفسی و افت فشار خون در فرد میشود.وی با بیان اینکه معمولا یکسری مواد غذایی مثل باقلا، نخود فرنگی و عدس( کمتر از سایر موارد)باعث ایجاد این حالت میشوند، اظهار کرد: مصرف برخی داروها در افرادی که دچار کمبود آنزیم گلوکز فسفات دهیدروژناز هستند میتواند باعث تخریب گلبولهای قرمز و در نتیجه ایجاد بیماری هپاتیت(hepatitis) ویروسی و برخی عفونتها شوند.این فوق تخصص خون و سرطان و پیوند مغز استخوان خاطرنشان کرد: مصرف داروهایی مانند نالیدیکسیک اسید، برخی آنتیبیوتیکها، ویتامین K، آسپرین و همچنین ابتلا به اسیدوز دیابتی میتواند باعث کمبود آنزیم گلوکز فسفات دهیدروژناز و در نتیجه بیماری فاویسم شود.باهوش با تاکید براینکه فاویسم بیماری ژنتیک وابسته به جنس بوده و در پسرها بیشتر دیده میشود، تصریح کرد: اگر دومین کروموزوم ایکس در دختران معیوب باشد نیز این بیماری بروز میکند.وی با بیان اینکه این بیماری از طریق اندازهگیری فعالیت آنزیمی تشخیص داده میشود، افزود: افرادی که دچار کمبود این آنزیم هستند نباید با موادی که باعث بروز فاویسم(Favism) میشوند برخورد کرده یا آن را مصرف کنند.این فوق تخصص خون با تاکید براینکه اگر دیر به بیمار رسیدگی شود احتمال مرگ وی وجود دارد، عنوان کرد: راه درمان این بیماری، درمان حمایتی است یعنی باید سرم تراپی صورت گرفته و در صورت نیاز به بیمار خون تزریق شود.