کد خبر: ۱۸۷۹۷۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۵ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - 2018March 10
پرفسور علی اصغر خدادوست، جراح عالی‌ سرشناس ایرانی و نابغه پزشکی جهان، شامگاه جمعه به وقت ایران به دلیل ایست قلبی دریکی از بیمارستان‌های امریکا درگذشت.
شفاآنلاین>سلامت> به گزارش شفاآنلاین، پروفسور علی‌اصغر خدادوست، چهره‌ ماندگار علمی فارس و ایران، فوق تخصص و جراح چیره‌دست چشم پزشکی و پیوند قرنیه در سال ۱۳۱۴ در شیراز متولد شد. دبستان و دبیرستان را در شیراز پشت سر گذاشت و به عنوان آموزگار در دبستان داوری داراب مشغول به کار معلمی شد. در سال ۱۳۳۳ در امتحان ورودی دانشکده پزشکی (medical)شیراز شرکت کرد و با درجه ممتاز بین داوطلبان پذیرفته و در این دانشکده مشغول به تحصیل شد. دوره 6 ساله پزشکی را با درجه ممتاز پشت سر گذاشت و پس از یک سال گذراندن دوره دستیاری چشم و گوش و حلق و بینی در بیمارستان نمازی دانشگاه شیراز در سال ۱۳۴۱ از طرف دولت برای گذراندن دوره تخصصی در ایالات متحده انتخاب شد.

دکتر خدادوست به عنوان اولین و تنها دستیار خارجی در بخش چشم پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز در سال ۱۳۴۱ پذیرفته شد و دوران سه ساله دستیاری را به عنوان بهترین دستیار مرکز چشم پزشکی ویلمر شناخته شد.

وی در این دوران علاوه بر تحصیل در علوم بالینی به طور فعال مشغول تحقیقات در علوم پایه بود و مقالات متعددی در مجلات مختلف به چاپ رسانید. پس از پایان دوران، یک سال به عنوان مربی و یک سال به عنوان استادیار در بخش چشم پزشکی همان دانشگاه مشغول به کار شد و در سال ۱۳۴۷ علیرغم پیشنهاد و خواست دانشگاه جان هاپکینز عازم ایران و در بخش چشم پزشکی دانشگاه شیراز به عنوان استاد مشغول فعالیت شد.

از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۹ وی هر دو سال یک بار به عنوان استاد مدعو 6 ماه را در بخش چشم دانشگاه جانز هاپکینز برای ادامه برنامه‌های تحقیقاتی (Research)گذراند و در این دوران چندین مرتبه به عنوان مدرس در کشورهای متعددی از جمله چین، ترکیه، سوریه، عمان، پرو، اکوادور و ایتالیا دعوت شد. دکتر خدادوست در سال ۱۳۵۹ عازم آمریکا شد و به عنوان استاد در بخش چشم دانشگاه جانز هاپکینز مشغول به کار شد.

وی در سال ۱۳۶۱ به عنوان استاد و رئیس بخش چشم دانشگاه سیسیل انتخاب شد و در سال ۱۳۷۱ مرکز چشم پزشکی کنتیتکت در شهر نیوهیون را تاسیس کرد و به عنوان مسؤول آن مشغول به کار شد. از سال ۱۳۵۹ به طور مکرر سالی دوبار به وطن خود بازگشت و در فعالیت‌های بالینی و آموزشی در بیمارستان‌های مختلف تهران و شیراز شرکت کرد.

وی توسط شخصیت‌های برجسته چشم پزشکی آمریکا به عنوان بهترین جراح پیوند قرنیه در دنیا معرفی شده تا آنجا که در پیوندهای قرنیه روی مکانیسم دفع پیوند به نام وی نامگذاری شده است.

تسلیت وزیر بهداشت

جای آن بزرگ‎مرد در چشم پزشکی ایران و جهان خالی است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی درگذشت استاد دکتر خدادوست را به خانواده ایشان و جامعه پزشکی تسلیت گفت.

 دکتر هاشمی در این پیام، دکتر علی‌اصغر خدادوست را یکی از آن نام‎آوران و از اهالی قافله دانش‌پژوهان شریف و انسان‌دوست عنوان کرده که با تلاشی خستگی‎ناپذیر و عشقی وافر، التیام بخش ده‎ها هزار چشم دردمند بوده است.

وزیر بهداشت در این پیام آورده است: استاد خدادوست دیگر در میان ما نیست و جای آن بزرگ‎مرد در چشم پزشکی ایران و جهان خالی است ولی روی گشاده، خلق نیکو، چهره خندان و راهی که در برابر شاگردانش گشود، نقشی ماندگار بر لوح جان همه آنها که خدمت به هموطنان را وظیفه می‎دانند، خواهد بود.

متن کامل پیام تسلیت وزیر بهداشت به شرح زیر است:
از شمار دو چشم یک تن کم
وز شمار خرد هزاران بیش

در طول حیات بشر، آسمان معرفت و دانش و هنر، شاهد درخشش ستاره‎های پرشماری از مفاخر ایران زمین بوده و در عرصه پزشکی، حضور این بزرگان، چشمگیر و خدمات‌شان به گستردگی تاریخ است.

دکتر علی‌اصغر خدادوست یکی از آن نام‎آوران و از اهالی قافله دانش‌پژوهان شریف و انسان‌دوست بود که 82 سال پیش، وقتی در شیراز چشم به جهان گشود؛ کسی نمی‎دانست آن دستان کوچک در پس تلاشی خستگی‎ناپذیر و عشقی وافر، روزگاری التیام بخش ده‎ها هزار چشم دردمند خواهد شد.

امروز اما استاد خدادوست دیگر در میان ما نیست و جای آن بزرگ‎مرد در چشم پزشکی ایران و جهان خالی است ولی روی گشاده، خلق نیکو، چهره خندان و راهی که در برابر شاگردانش گشود، نقشی ماندگار خواهد بود بر لوح جان همه آنها که خدمت به هموطنان را وظیفه می‎دانند و به انجامش عشق می‎ورزند.

ضمن عرض تسلیت به خانواده محترم خدادوست و جامعه چشم پزشکی، ازخداوند متعال، برای آن زنده یاد، رحمت و مغفرت خواهانم.


دکتر سید حسن هاشمی
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: