کد خبر: ۱۸۳۵۹۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ - 2018February 01
بیماران سلیاکی‌ حساسیت‌ شدیدی‌ به گندم و جو دارند و به همین دلیل این افراد نمی‌توانند نان، ماکارونی‌، شیرینی، بسکو‌‌ییت و شکلات مصرف کنند
شفا آنلاین>سلامت>یک فوق‌تخصص گوارش با اشاره به علائم بیماری سلیاک از شیوع این بیماری در میان ۷۰ هزار ایرانی خبر داد.

به گزارش شفا آنلاین، بیژن شهبازخانی‌ فوق تخصص گوارش‌ درباره بیماری سلیاک(Celiac disease) اظهار کرد: بیماران سلیاکی‌ حساسیت‌ شدیدی‌ به گندم و جو دارند و به همین دلیل این افراد نمی‌توانند نان، ماکارونی‌، شیرینی، بسکو‌‌ییت و شکلات مصرف کنند.

وی ادامه داد: بیماری سلیاکی یک عارضه ژنتیکی‌ و مادرزادی است‌ که بیشتر به دلیل مصرف بیش از حد نان‌ و جو در کودکی‌ می‌تواند‌ در افراد  بروز پیدا کند.

فوق‌تخصص گوارش عنوان کرد: بیماران سلیاکی‌ به دلیل محدودیت‌ غذایی که دارند باید مورد حمایت‌ کامل‌ سازمان‌های ذیربط‌ قرار بگیرند زیرا از نظر خوراک این‌گونه‌ بیماران در محدودیت‌ شدید قرار دارند.

وی اظهار کرد: اگر بیماران سلیاکی‌ رژیم‌ غذایی(diet) خود را قطع کنند و موادغذایی‌ حاوی جو و گندم مصرف کنند دچار سوء جذب‌، دل‌ درد شدید، کم‌خونی، فقر آهن، پوکی استخوان و کاهش رشد قد و در نتیجه کوتاهی قد می‌شوند.

شهبازخانی‌ اظهار کرد: بیماران سلیاکی‌ در صورت مصرف گندم و جو میزان آنزیم‌های کبدی‌ بالا رفته و دچار بیماری‌های مزمن کبدی‌ می‌شوند.

فوق‌تخصص گوارش یادآور شد: بر اساس آمار و تحقیقات انجام شده در حدود 70 هزار نفر از مردم ایران دچار بیماری سلیاکی‌ هستند و این بیماری در دوران کودکی به مرور علائم آن بروز پیدا می‌کند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: