کد خبر: ۱۸۲۰۲۳
تاریخ انتشار: ۰۱:۲۰ - ۳۰ دی ۱۳۹۶ - 2018January 20
فعالیت‌هایی جنجالی این روزها از جریانی موسوم به طب اسلامی سر می‌زند در حالی‌که با نقابی از این نام جان مردم را به خطر می‌اندازند.
شفا آنلاین>سلامت>فعالیت‌هایی جنجالی این روزها از جریانی موسوم به طب اسلامی سر می‌زند در حالی‌که با نقابی از این نام جان مردم را به خطر می‌اندازند.

به گزارش شفاآنلاین،این روزها جریانی جدید و البته غیرقانونی، وارد نظام سلامت کشور شده است که خود را مدعی طب اسلامی می‌داند این جریان با استفاده از ظرفیت فضای مجازی اقدام به نشر نظریات و ادعاهای خود به نام طب اسلامی می‌کند؛ که شامل نقد طب نوین، بی‌فایده و مضر دانستن روش‌های درمان و داروهای آن است.

سایت‌های اینترنتی و کانال‌های تلگرامی وابسته به جریان مدعی طب اسلامی، درمان‌های عجیب خود را که گاهی به روشنی با اصول مسلم علمی متضاد است به نام اسلام، جایگزین درمان‌های طب نوین معرفی می‌کنند. این جریان، حتی از طریق کانال‌های تلگرامی بدون هیچ گونه مجوزی داروهای مخصوص به خودش را به فروش می‌رساند.
تضاد فعالیت‌های جریان مدعی طب اسلامی با سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه نظام سلامت

در شرایطی که رهبر معظم انقلاب در ابلاغ سیاست‌های کلی نظام سلامت کشور به نقش راهبردی و تعیین کننده وزارت بهداشت اشاره می‌کنند و تاکید می‌کنند تولیت نظام سلامت کشور شامل سیاست‌گذاری‌های اجرایی، برنامه ریزی‌های راهبردی، ارزشیابی و نظارت بر عهده وزارت بهداشت است و همچنین فعالیت‌هایی مثل افزایش آگاهی و توانمندی تحت نظر این وزارت صورت گیرد، جریان مدعی طب اسلامی برخلاف این سیاست‌ها اقدام به فعالیت‌هایی مثل نشر توصیه‌های بهداشتی تا تاسیس مطب، تدریس و پذیرش دانشجو می‌کند؛ در واقع می‌توان گفت این جریان سیستمی موازی نظام سلامت کشور تشکیل داده است.

مقام معظم رهبری در جای دیگری از این سیاست‌ها بر بهره‌گیری از علم روز و تعامل و تبادل منطقی میان طب سنتی و طب نوین اشاره می‌کنند؛ در صورتی که جریان مدعی طب اسلامی، طب نوین و علم روز را به سخره گرفته و آن را با تعابیر تندی رد می‌کند نام اسلام و تشیع، احیای طب نبوی و بهره‌گیری از سخنان و عقاید انقلابی نیز مأمن تزویر و حصار نیرنگی برای این افراد فراهم کرده است.
طب سنتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی، دانشکده دارد

طب سنتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی از چندین سال پیش به‌طور تخصصی تدریس می‌شود و در دانشگاه‌ها دارای دانشکده مخصوص به خود است دانشجویان پزشکی پس از اتمام دوره پزشکی عمومی می‌توانند به تحصیل در این دانشکده‌ها بپردازند؛ اما افراد مدعی طب اسلامی معلوم نیست در کجا و چه چیزی آموزش دیده‌اند، با کدام علم به درمان بیماران می‌پردازند و بدون هیچ‌گونه نظارتی با سلامتی و جان مردم بازی می‌کنند.
مراحل علمی تایید داروها و درمان‌های طب به اصطلاح اسلامی چیست؟

علم پزشکی رایج حاصل سال‌ها تلاش دانشمندان و پزشکان مختلف در دنیا است حاصل سالها انباشت علم و تجربیات است برگ به برگ علم امروز آزمایش شده، بررسی شده و درگذر زمان پخته‌تر شده است و همچنان نیز در حال پیشرفت است.

در علم پزشکی رایج برای اینکه دارویی تایید تجویز و استفاده بگیرد چندین مرحله آزمایش، بررسی و تحقیق را پشت سر می‌گذارد، تمام جوانب و سود و زیان آن بررسی شده و سپس وارد بازار مصرفی می‌شود حتی پس از ورود به بازار مصرف نیز پایش آن ادامه داشته و درصورت عملکرد بد کنار گذاشته می‌شود.

حال سوال این است مراحل تحقیق علمی و بررسی و اثبات مدعاهای جریان طب اسلامی چیست؟ آیا صحت تمام روایاتی که این افراد استفاده می‌کنند به‌طور کامل تایید شده است؟ بر فرض سندیت داشتن حدیثی و صادر شدن از ناحیه معصوم(ع) آیا شرایطی هم که در آن حدیث گفته شده درنظر گرفته می‌شود؟ امکان ندارد امام معصوم(ع) برای شخص خاصی یا در شرایط خاصی آن درمان را مطرح کرده باشد؟ یا به سبب نبود امکانات در آن زمان آن روش درمانی توصیه شده باشد؟
وقتی علم‌ستیزان؛ منادی مسلمانی می‌شوند

مسلمانان پیشگامان علم روز دنیا بوده‌اند، تاکیدات مسلم ائمه اطهار(ع) بر علم آموزی و اشاره آنان به آموختن علم، حتی از کافران، در طول تاریخ راهنمای مومنین بوده است حال چطور جریانی به نام اسلام علم روز دنیا را به کناری می‌نهد و به طرح ادعاهایی اعجاب‌آور و گاهی به طور بسیار شفاف متضاد با اصول مسلم علمی می‌پردازد و نام آن را احیای طب نبوی و تشیع و خلاصی از دست مستکبرین و صهیونیست‌ها می‌داند؟
مدعیان طب اسلامی که فتوا هم صادر می‌کنند/درمان درد رگ سیاتیک با ناخن‌ها!

در یکی از کانال‌های تلگرامی منسوب به جریان مدعی طب اسلامی، در پیامی ادعا شده 90درصد اعمال جراحی بیهوده است و تک تک برای بسیاری از اعمال جراحی، جایگزین معرفی می‌کند برای مثال درباره عمل کردن غده تیروئید می‌نویسد: "جایگزین عمل تیروئید و گواتر جامع با آب مرزنجوش"! اما سوالی که مطرح می‌شود این است که کدام عمل تیروئید؟! برداشتن ندول؟ برداشتن کامل تیروئید؟ تیروئید کم‌کار یا پرکار؟

درمان جایگزین فرد مدعی برای پیوند ریه نیز ادرار شتر است! حال، بر فرض قبول اثر درمانی ادرار شتر، معلوم نیست باید به ریه تزریق شود یا به‌صورت خوراکی مصرف شود!

همچنین در مطلبی دیگر در کانال‌های تلگرامی منسوب به این جریان با عنوان فواید شیر شتر نوشته شده است: "لاغرکننده و انرژی‌زا است همچنین در درمان دیابت موثر است، به دلیل اینکه پروتئینی شبیه انسولین در شیر شتر وجود دارد." درصورتی که پروتئین‌ها از دستگاه گوارش به همان شکل جذب خون نمی‌شوند؛ بلکه هضم شده و به قطعات کوچکتر تقسیم می‌شوند و سپس بدن آن‌ها را برای ساخت پروتئین‌های مورد نیاز خود استفاده می‌کند؛ هیچ ربطی ندارد که چون پروتئینی شبیه انسولین مصرف کرده‌ایم، تولید انسولین نیز در بدن بالا رود!

یا در مطلبی دیگر با عنوان "درمان کمردرد و سیاتیک" توصیه به گرفتن ناخن‌های دست و پا و بستن آن روی رگ! سیاتیک ران یا کمر می‌کند اما اگر کسی کوچکترین آشنایی با بدن انسان داشته باشد، ولو پزشک هم نباشد، می‌داند که سیاتیک نام یک عصب است و رگ نیست!

همچنین یکی از سرمداران جریان مدعی طب اسلامی خود را صاحب فتوا پنداشته و گفته است که تجویز داروی شیمیایی حرام است و اگر فردی این داروها را تجویز ‌کند فاقد عدالت است!

به‌نظر می‌رسد تبلیغات سو علیه پزشکان و سواستفاده از ناآگهی جامعه، سنگر گرفتن پشت نام اسلام و ائمه اطهار(ع)، از عوامل تقویت جریان این افراد غیرمتخصص و فریبکار است.
 مدعیان از مناظره علمی فرار می‌کنند

در دنیای علم مناظره روش بسیار پسندیده‌ای برای مواجهه جریان‌های فکری و علمی است. مدعیان طب اسلامی با وجود طرح ادعاهایی بسیار عجیب، جنجالی و تند و تیز تابه‌حال دربرابر درخواست‌های مکرر انجمن علمی طب سنتی ایران برای مناظره فرار کرده است.

همچنین رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران در مصاحبه‌ای گفته است: با توجه به ادعاهایی در درمان آسان سرطان، قاعدتا هم‌اکنون خیل عظیمی از شفایافتگان وجود دارند که اعلام آمادگی می‌کنیم تا درصورت معرفی این افراد با ارائه مدرک قبل و بعد از درمان، کنگره‌ای با حضور تمام متخصصان پزشکی مرتبط با بیماری سرطان ترتیب دهیم تا این افراد توانمندی‌هایشان را گزارش کنند.
برچسب ها: اسلام ، سلامت ، طب اسلامی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: