کد خبر: ۱۸۰۳۶۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۱۶ دی ۱۳۹۶ - 2018January 06
بسیاری از افراد با وجود هوش و استعداد بالایی که دارند به دلیل آشنا نبودن با مهارت‌های استفاده از دانش و خلاقیت به مدارج بالا نمی‌رسند
شفاآنلاین>سلامت> اگر می‌خواهید یک دانشمند و مخترع برتر جهانی شوید در کنار کار و تحصیل باید یک نیروی درونی را در خود فعال کنید و به آن بال و پر بدهید که قوه تخیل نام دارد.

به گزارش شفاآنلاین، بسیاری از افراد با وجود هوش و استعداد بالایی که دارند به دلیل آشنا نبودن با مهارت‌های استفاده از دانش و خلاقیت به مدارج بالا نمی‌رسند.
 
همچنین بسیاری از افراد دوست دارند مانند دانشمندان (Scientists)و نوابغ جهانی شوند و کشف و تحقیق‌هایی منحصربه فرد به نام آن‌ها یا تیم دانشگاهی در نشریه‌های بین المللی منتشر شود و حتی جایزه‌های ارزنده کسب کنند.
 
افراد نخبه و نابغه در جهان در زمینه‌های مختلفی حضور دارند و به طور کلی در هر شغلی داشتن نوآوری، تخیل برای ایجاد وضعیتی جدید در حرفه و کمک به پیشرفت و تحول آن وجود دارد.
 
افراد نخبه در زمینه‌های علمی، هنری، موسیقایی، نویسندگی، ورزش، آشپزی، تدریس، برنامه نویسی و حتی کارآفرینی دست به ابتکار و نوآوری در حوزه تخصصی خود می‌زنند و در اولین مرحله دامنه تخیل خود را گسترش می‌دهند و به میزان زیاد مطالعه(Study) می‌کنند.

تخیل و تصورات انسان‌ها پایه و بنیاد بسیاری از فناوری‌ها و اختراعات کنونی شده است، با اینکه در زمان جرقه زدن اولین ایده در ذهن فرد مبتکر از نظر دیگران ناممکن و حتی خنده آور بوده است.

برخی دانشمندان از جمله آلبرت اینشتین رمز موفقیت خود را تخیل معرفی کرده است. به گفته او نشانه واقعی هوش، دانش نیست بلکه تخیل است.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند والدینی که قدرت تخیل فرزندان خود را تخریب نمی‌کنند و در محدوده مجاز و با امکان رشد و شکوفایی استعداد‌ها به آن اهمیت می‌دهند فرزندانی نخبه و تیزهوش به دنیا تحویل می‌دهند و این کودکان کار‌های بزرگی انجام می‌دهند.

گروهی از افراد اعتقاد دارند خلاقیت و قوه تخیل از زمان کودکی باید رشد کند و یک فرد بزرگسال که دیدی بسیار منطقی به محیط اطراف خود دارد نمی‌تواند به تخیل بپردازد، اما پژوهش‌ها نشان می‌دهند در هر سنی قدرت تخیل و نوآوری می‌تواند در ذهن شکل بگیرد و سبب موفقیت فرد شود.

دانشمندانی که حتی در زمینه‌های علمی و بسیار تخصصی به موفقیت‌های برجسته دست یافته اند از قدرت تخیل فراوانی بهره‌مند هستند و به پدیده‌هایی ناممکن می‌اندیشند. به همین دلیل از نظر افراد عادی دانشمندان دارای رفتار و عادت‌های عجیب و غریب و علاقه‌مند به اندیشیدن در تنهایی برای ساعت‌ها هستند.

بسیاری از نقاشان و هنرمندان بزرگ تخیل را در آثار خود نشان داده اند و نقاشی، مجسمه یا سمفونی نوشته شده به وسیله آنها با آثار سایر هنرمندان تفاوت دارد که از این جمله می توان آثار ونسان ونگوگ نقاش هلندی را نام برد.

اگر تمایل دارید به تخیل درباره یک ایده و نوآوری درباره آن بپردازید می‌توانید با دوستانتان جلسه توفان فکری به راه بیندازید. بسیاری از ایده‌های منحصربه فرد در زمینه فناوری‌های نو در چنین جلسه‌هایی مطرح شده و رشد یافته است.

در جلسه توفان فکری چندین نفر برای ساعت‌ها درباره یک موضوع گفت و گو انجام می‌دهند، در این گونه جلسه‌ها افراد نباید به انتقاد یا رد کردن ایده بپردازند و در عوض از دید مثبت به آن بنگرند.

برای به دست آوردن یک ایده و کمک به رشد خلاقیت به حرفه‌ای که در آن اشتغال دارید بیندیشید یا رشته تحصیلی که خوانده اید و در صورت نیاز به مشورت و مطالعه بپردازید تا ایده‌ای در ذهن شما به وجود آید.

امروزه بسیاری از استارت آپ‌های موفق نتیجه قوه تخیل یک فرد خلاق و تلاش برای اجرایی کردن آن هستند.

داشتن قدرت تخیل سبب می‌شود تا فرد قبل از انجام کار نتیجه و پیامد‌های آن را در ذهن خود شبیه سازی کند و به این ترتیب از بروز شکست و اشتباه تا حد زیادی جلوگیری می‌شود.

راه‌هایی برای تقویت قوه تخیل و خلاقیت وجود دارد از جمله مطالعه، تمرین، دریافت آموزش از افراد مطلع و آزمایش کردن که در نهایت سبب رشد ایده‌های ناب و منحصربه فرد می‌شود.

این پژوهش به وسیله محققان دانشگاه کوونتری انجام شده و نتیجه‌های به دست آمده از آن در نشریه مکالمه (The Conversation) به چاپ رسیده است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: