کد خبر: ۱۷۷۴۶۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۲۲ آذر ۱۳۹۶ - 2017December 13
تومورهای سارکوم شامل 2 دسته استخوانی و بافت نرم هستند که در صورت تشخیص دیرهنگام می توانند سبب بروز مشکلات زیادی برای بیماران شوند
شفاآنلاین>سلامت> یك متخصص رادیوتراپی و انکولوژی با اشاره به سرطان ساركوم گفت: با تشخیص به موقع 95 درصد شانس موفقیت در درمان وجود دارد.

به گزارش شفاآنلاین، حجت الله شهبازیان متخصص رادیوتراپی و انکولوژی در دومین کنگره بین المللی کلینیکال آنکولوژی و دوازدهمین کنگره سالیانه کلینیکال آنکولوژی ایران با اشاره به سرطان سارکوم گفت: تومورهای سارکوم شامل 2 دسته استخوانی و بافت نرم هستند که در صورت تشخیص دیرهنگام می توانند سبب بروز مشکلات زیادی برای بیماران شوند.

وی افزود: تومورهای عضلات دست و پا كه گروهى از سارکوم هاى بافت نرم را تشكیل مى دهند، معمولا به صورت یک توده به تدریج بزرگ شونده در اندام ها بوده که در ابتدا معمولا بدون درد هستند.

این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی با بیان اینکه در صورت پیشرفته شدن ساركوم عضلانى، این تومور به استخوان و اعصاب تهاجم پیدا می کند، گفت: این مسئله سبب می شود که در بیمار درد و سایر مشکلات(Difficulties) نیز ایجاد شود.

شایع ترین سارکوم عضلانى
شهبازیان گفت: شایع ترین سارکوم عضلانى در ران بروز مى كند، همچنین این سرطان راه پیشگیری مشخصی ندارد و دلیل ایجاد آن معمولأ چند فاكتورى و ناشناخته است لذا بهترین راه مبارزه با آن تشخیص و درمان زودهنگام با روشهاى علمى جدید است.

وی با بیان اینکه سرطان(Cancer) سارکوم در تمام سنین ممکن است به وجود آید، گفت: سارکوم طیف وسیعی از تومورها را شامل مى شود و فقط یک نوع خاص نیست بنابراین برخی از آنها در اطفال و برخی در بزرگسالان شایع تر هستند.

مدیرگروه رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه جندی شاپور اهواز افزود: به دلیل اینکه اندام ها در معرض ابتلا به سرطان سارکوم هستند، این شانس برای افراد وجود دارد تا قبل از اینکه تومور خیلی بزرگ شود فرد حساس و با مراجعه به پزشک و گرفتن تصویربرداری مانند ام آر آى و نمونه برداری زودتر بیمارى تشخیص داده شود و براى درمان ارجاع گردد.

شهبازیان گفت: درمان اصلی سارکوم جراحی به کمک رادیوتراپی و شیمی درمانی است اما اگر تومور پیشرفته و بسیار بزرگ باشد، ضرورت دارد قبل از جراحی، رادیوتراپی برای او انجام شود تا تومور کوچک شود و قطع اندام برای بیمار صورت نگیرد.

وی با بیان اینکه اگر سارکوم ها درست تشخیص داده و به موقع و درست درمان شوند، کمتر از 5 درصد آنها منجر به قطع عضو می شود، گفت: تكنیكهاى جدید کمک بسیاری به فرایند درمان این بیماری کرده و باعث می شود تا 95 درصد از افراد مبتلا به سرطان سارکوم بتوانند اندام درگیر خود را حفظ کنند.

این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی خاطرنشان کرد: با تکنیک براکی تراپی یا رادیوتراپی از راه نزدیک و تابش اشعه با روش كاشت به بستر تومور به عنوان قسمتی از رادیوتراپی بیمار، عوارض کمتر و نتایج بهترى براى بیمار ایجاد می‌شود.

وی افزود: علاوه بر رادیوتراپی معمولی با دستگاه های شتاب دهنده، این نوع رادیوتراپی در بخش براكى تراپى دپارتمان كلینیكال آنكولوژی دانشگاه جندی شاپور اهواز، به عنوان اولین و تنها بخش براكى تراپى مستقل با اتاق عمل جراحی مجهز در سطح كشور، برای درمان افرادی که سارکوم اندام دارند مورد استفاده قرار می گیرد.

لازم به ذكر است، دوازدهمین کنگره سالانه کلینیکال آنکولوژی و دومین کنگره بین المللی کلینیکال آنکولوژی تا ۲۴ آذر با حضور ۱۲ سخنران خارجی در هتل المپیک تهران در حال برگزاری است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: