کد خبر: ۱۷۴۸۱۲
تاریخ انتشار: ۰۰:۵۹ - ۰۱ آذر ۱۳۹۶ - 2017November 22
شتر ما تصور می کنیم که یک فرد گیاهخوار از نصف لذت های دنیا مثل خوردن شیشلیک، همبرگرهای آبدار، استیک یا حتی قرمه سبزی بی نصیب است. اما اشتباه نکنید. شاید فردی که رژیم گیاه‌خواری را انتخاب کرده گوشت گوسفند، گوساله، مرغ یا ماهی نخورد، اما غذاهای بسیاری برای انتخاب دارد که از سلامت و غیرمضر بودن تقریبا همه آن ها مطمئن است.

شفا آنلاین:شاید فردی که رژیم گیاه‌خواری را انتخاب کرده گوشت گوسفند، گوساله، مرغ یا ماهی نخورد، اما غذاهای بسیاری برای انتخاب دارد که از سلامت و غیرمضر بودن تقریبا همه آن ها مطمئن است.

بیشتر ما تصور می کنیم که یک فرد گیاهخوار از نصف لذت های دنیا مثل خوردن شیشلیک، همبرگرهای آبدار، استیک یا حتی قرمه سبزی بی نصیب است. اما اشتباه نکنید. شاید فردی که رژیم گیاه‌خواری را انتخاب کرده گوشت گوسفند، گوساله، مرغ یا ماهی نخورد، اما غذاهای بسیاری برای انتخاب دارد که از سلامت و غیرمضر بودن تقریبا همه آن ها مطمئن است.

وگان بودن به معنای این نیست که فقط کلم و سبزی و هویج بخوریم، بلکه با حبوبات، سویا، انواع سبزیجات و میوه ها هم می توان غذاهایی پخت که بسیار لذیذ و خوش‌خوراک هستند.

در این جا بد نیست اشاره کنیم که تخم مرغ جزء جدایی ناپذیر کوکوهاست. بنابراین، اگر در رژیم گیاهخواری که انتخاب کرده اید، نمی توانید از تخم مرغ استفاده کنید، نگران نباشید. می توانید از قالب هایی که در پخت و پز استفاده می شود با آبپز کردن کوکو با آردهای سفید و سوخاری برای ساختن کوکو استفاده کنید.

در این راستا، به منظور آشنایی با روش تهیه برخی از غذاهای گیاهی، توصیه می کنیم تا در ادامه با ما همراه باشید.

بادمجان شکم پر، مخصوص گیاهخوارها

مواد لازم (۴ نفر)

        ۲ عدد بادمجان دلمه ای درشت
        روغن زیتون
        نصف قاشق چایخوری نمک
        نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
        ¼ پیمانه پیاز خرد شده
        ۳ حبه سیر رنده شده
        نصف پیمانه بلغور (یا کوینولا)
        ۱ پیمانه آب سبزیجات
        ۱ پیمانه پنیر موزارلای مخصوص گیاهخوارها
        ۱ پیمانه سس مارینارا

 آموزش چندین نوع غذای مخصوص گیاهخواران

طرز تهیه

        فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد روشن کنید.
        بادمجان ها را از وسط دو نیم کرده و شکم آن ها را خالی کنید.
        آن ها را درون سینی فر بچینید. رویشان روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه درون فر بپزید.
        درون قابلمه، یک قاشق چایخوری روغن زیتون را روی حرارت ملایم داغ کنید. پیاز را بیفزایید و تفت دهید تا طلایی شوند.
        سیر و بلغور را افزوده و هم بزنید.
        سپس آب سبزیجات را اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید تا مخلوط حدود ۱۵ دقیقه بجوشند.
        سپس مواد به دست آمده را درون شکم بادمجان ها بریزید.
        روی آن ها پنیر موزارلا ریخته و در آخر سس مارینارا (گوجه فرنگی) اضافه کنید.
        بادمجان ها را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر قرار دهید تا پنیرها کاملا آب شوند.

 
 
ناگت سبزیجات

مواد لازم (۴ – ۲ نفر)

        پوره سیب زمینی: یک و نیم پیمانه
        پودر سوخاری: نصف پیمانه
        اسفناج پخته و خرد شده: یک سوم پیمانه
        روغن سرخ کردنی
        نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
        فلفل سیاه: به مقدار لازم

 آموزش چندین نوع غذای مخصوص گیاهخواران

طرز تهیه

        فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید. درون ظرف مخصوص پخت، لایه ای از فویل آلومینیومی قرار داده، روی آن را کمی روغن اسپری کرده و کنار بگذارید.
        درون یک بشقاب با استفاده از یک چنگال، پودر سوخاری را با یک چهارم قاشق چای خوری نمک خوب مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید.
        درون کاسه ای متوسط، سیب زمینی و اسفناج را با هم مخلوط کرده، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید سپس با دست از مخلوط به اندازه یک لقمه، یک لقمه برداشته و آن ها را به شکل توپ درآورده سپس درون مخلوط پودر سوخاری و نمک بغلطانید.
        ناگت ها را به ظرفی که از قبل آماده کرده اید منتقل کرده و کمی آن ها را به روغن آغشته کنید. سپس به مدت ۱۰ دقیقه آن ها را بپزید.

 

کشک بادمجان

مواد لازم: (برای ۴ نفر)

        بادمجان / ۲ عدد (۴۰۰ گرم)
        جوانه گندم / نیم پیمانه (۶۰ گرم)
        مغز گردو / (۱۰۰ گرم)
        گوجه فرنگی / ۵ عدد (۵۰۰ گرم)
        کدو / ۱ عدد (۱۰۰ گرم)
        سیر / ۳ عدد (۱۵ گرم)
        کشک گیاهی / نیم پیمانه
        نعناع خشک / ۲ قاشق غذاخوری
        روغن کنجد / ۲ قاشق غذاخوری
        نمک (ترجیحاً نمک دریا) / ۱ قاشق چایخوری
        فلفل / نیم قاشق چایخوری
        زردچوبه / نیم قاشق چایخوری
        دارچین / نیم قاشق چایخوری
        زنجبیل / نیم قاشق چایخوری

 آموزش چندین نوع غذای مخصوص گیاهخواران

طرز تهیه

        جوانه گندم را چرخ کرده، مغز گردو را به صورت پودر در آورده، بادمجان و کدو را رنده کنید، گوجه فرنگی و سیر را در مخلوط کن مخلوط کرده، سپس مواد را ترکیب کنید و کشک گیاهی، روغن کنجد و ادویه ها را به بقیه مواد اضافه کرده و در ظرف بریزید. سپس روغن کنجد و نعناع خشک را با هم مخلوط کرده، جهت تزئین روی کشک بادمجان بریزید.
        توجه کنید که کشک گیاهی نیز به صورت زیر تهیه می شود:
        حدود یک پیمانه (۹۰ گرم) پودر مغز گردو را با یک قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه و مقداری نمک (دریا) در مخلوط کن ریخته و آب را کم کم به آن اضافه کنید تا خمیر سفتی به دست آید، سپس آن را در یخچال قرار دهید.

 

دیپ لوبیا سفید و بادمجان

مواد لازم (۴ نفر)

        ۱ عدد بادمجان متوسط
        ۱ عدد فلفل دلمه ای قرمز
        ۶ قاشق غذاخوری روغن زیتون
        ۱ قوطی کنسرو لوبیا سفید
        ۲ حبه سیر
        یک سوم پیمانه جعفری
        ۳ قاشق غذاخوری آب لیموترش
        نصف قاشق چایخوری نمک
        نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
        نصف قاشق چایخوری پرک فلفل قرمز

 آموزش چندین نوع غذای مخصوص گیاهخواران

طرز تهیه

        فر را با دمای ۲۳۰ درجه سانتی گراد روشن کنید.
        بادمجان و فلفل دلمه ای را ریز خرد کرده و آن ها را درون سینی فر بچینید.
        روی آن ها روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه بریزید.
        سبزیجات را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه درون فر کباب کنید تا کاملا طلایی شوند.
        سبزیجات پخته شده را به همراه لوبیا، سیر، جعفری، آب لیموترش و ادویه درون غذاساز بریزید. آن ها را تا زمانی هم بزنید که کاملا نرم و یکدست شوند.
        مخلوط به دست آمده را درون کاسه ریخته و به همراه سبزیجات خرد شده، کراکر یا نان پیتا سرو کنید.
        این دیپ را می توانید درون ظرف در بسته به مدت حداکثر ۴ روز در یخچال نگهداری کنید.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: