تصلب شرایین یکی از عوامل کلیدی بیماری های قلبی و عروقی است که در پی آن چربی، کلسترول، کلسیم و دیگر مواد در رگ ها و عروق قلب جمع می شوند و پلاک تشکیل می دهند. پلاک ها بعد از مدتی سخت می شوند و جریان خون به قلب را دشوار می کنند.
مطالعه ای جدید نشان می دهد مصرف بیشتر سبزیجات و میوههای حاوی پتاسیم می تواند میزان ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.
به گزارش شفا آنلاین:تصلب شرایین یکی از عوامل کلیدی بیماری های قلبی و عروقی <Cardiovascular disease>است که در پی آن چربی، کلسترول، کلسیم و دیگر مواد در رگ ها و عروق قلب جمع می شوند و پلاک تشکیل می دهند. پلاک ها بعد از مدتی سخت می شوند و جریان خون به قلب را دشوار می کنند.تحقیقات جدید گروه تحقیقاتی به سرپرستی «یابین چن» استاد پاتولوژی در دانشگاه آلاباما شهر بیرمنگام آمریکا نشان داد که پتاسیم بیشتر به رژیم غذایی می تواند راهی برای مبارزه با تصلب شرایین و کاهش خطر بیماری قلبی باشد.
پتاسیم ، ماده ای معدنی و ضروری برای بدن است و نه تنها به بهبود کارکرد سلولی، عصبی و تقویت ماهیچه ها کمک می کند که ضربان قلب را تنظیم می کند.
پرتقال، موز، سیب زمینی، گریپ فروت، هویج، اسفناج و دیگر سبزیجات سبز برگ، منبعی قوی برای پتاسیم هستند.
این گروه تحقیقاتی در روند مطالعه خود موش های آزمایشگاهی را با رژیم های غذایی پرچرب با مکمل های پتاسیم کم، متوسط و زیاد تغذیه کردند و پی بردند موش هایی که رژیم غذایی با پتاسیم کم داشته اند با تصلب شرایین بیشتر و سختی در سرخرگ های قلب روبرو شدند؛ اما موش هایی که پتاسیم بیشتری مصرف کرده اند وضعیت بهتری در قلب و عروق دارند. همچنین این گروه پی بردند که کمبود پتاسیم موجب افزایش کلسیم در رگ ها و در نهایت خودخواری سلولی می شود که به نوعی روند تخریب داخل سلولی است.
این تحقیقات باید روی نمونه های انسانی نیز انجام شود ولی بیانگر تاثیر پتاسیم برای کاهش بیماری های قلبی و عروقی است.سپید
MNT