به اين موضوع گوش كردن موسيقي با صداي بلند را هم اضافه كنيد و همه اينها در حالي است كه با همين كارهاي به ظاهر ساده ميتوانيم آسيب هاي جدي به گوشمان وارد كنيم.
شفا آنلاین:بسیاری ازما موقع رانندگی، پیاده روی، ورزش کردن، غذا خوردن و تماشای فیلم، مطالعه و حتی انجام کارهای خانه هدفون در گوشمان میگذاریم تا با آن صحبت کرده یا موسیقی گوش کنیم.
به گزارش
شفا آنلاین:به اين موضوع گوش كردن موسيقي با صداي بلند را هم اضافه كنيد و همه اينها در حالي است كه با همين كارهاي به ظاهر ساده ميتوانيم آسيب هاي جدي به گوشمان وارد كنيم.
پس اگر جزو آن دسته از افرادي هستيد كه مدت زمان زيادي با هدفون يا هندزفري به موسيقي گوش ميدهيد، بهتر است در عادت خود تجديد نظر كرده و اين زمان را به حداقل برسانيد چرا كه متخصصان معتقدند اين كارها نه تنها خطر بروز كم شنوايي و پيرگوشي<Hearing and Pussy> زودهنگام را تا حد قابل توجهي در ميان نوجوانان و جوانان گسترش داده بلكه به مرز هشدار نيز رسانده است.شنيدن به اندازه ديدن براي انسانها مهم است و دنياي بي صدا، دنياي خاموش است. بي شك كسي دوست ندارد گوش هايش نشنود يا وزوز كند. براي اين كار لازم است برخي عادت هاي نادرست را ترك كنيم، چون به سلامت گوش هايمان آسيب جدي ميزند. خطر افزايش روند پيرگوشي در ميان جوانان و نوجوانان نگران كننده است چرا كه بدون توجه به حد صوتي مجاز، از وسايل صوتي يا هدفون ها و هندزفري هاي غيرمجاز استفاده ميكنند. اين موضوع نه تنها خطر بروز كم شنوايي و پيرگوشي زودهنگام را افزايش داده بلكه سن ابتلا را كه در گذشته در مرز 65 سال بوده تا سنين نوجواني كاهش داده است، به همين سبب در تلاش هستيم كه توجه مردم را به سلامت شنوايي كه به عنوان دومين بيماري ناتوان كننده شناخته مي شود، جلب كنيم.
كم شنوايي؛ اپيدمي خاموش
يك ميليارد نفر در سراسر جهان با درجات مختلفي از كم شنوايي روبه رو هستند يا به دليل بيماري، شرايط كاري و زندگي در معرض ابتلا به آن قرار دارند؛ هشداري كه سازمان بهداشت جهاني از آن به عنوان اپيدمي خاموش ياد مي كند. مردم كشور ما هم در اين زمينه سهم قابل توجهي دارند و سال گذشته نيز آمار تولد ۳.۷ درصدي از نوزادان مبتلا به مشكلات شنوايي در كشور به ثبت رسيد. اما نگراني از افزايش مشكلات شنوايي در سراسر جهان هم سبب شده تا سازمان بهداشت جهاني با ارائه آمار و ارقام مبتلايان و افرادي كه در معرض خطر ابتلا به آن قرار دارند،هم اكنون كم شنوايي از نظر بار بيماري كه به دولت و مردم وارد مي شود در جايگاه پانزدهم و از نظر ايجاد معلوليت در جايگاه دوم در ميان ساير بيماري ها قرار دارد؛ اين يعني كم شنوايي از بيماريهايي مانند آلزايمر، ديابت و مشكلات تنفسي، معلوليت بيشتري ايجاد ميكند. ايران نيز كه در زمره اين نگراني هاست، به دليل اجرا و ادغام برنامه هاي سلامت شنوايي در نظام سلامت، خود به عنوان عضو همكار سازمان بهداشت جهاني انتخاب شده است.
غربالگري شنوايي مواليد كشور
گفته مي شود كه يك ميليارد نفر در دنيا داراي كم شنوايي هستند كه حدود 360 ميليون نفر از آنها داراي كم شنوايي شديد و عميق تا سطح ناتواني هستند. البته ۳۲۸ ميليون نفر از اين تعداد را بزرگسالان و ۳۲ ميليون نفر را كودكان كمتر از ۱۵ سال تشكيل داده اند. در ميان جمعيت بزرگسالان نيز ۱۸۳ ميليون نفر مرد و ۱۴۵ ميليون نفر زن هستند. در ميان اين ۳۶۰ ميليون نفر، 5ميليون نفر دچار كم شنوايي عميق و سخت شنوا هستند. به همين سبب افزايش پوشش غربالگري مواليد كشور يكي از برنامه هاي وزارت بهداشت است. به دنبال اجراي اين هدف و طبق آماري كه در سال ۹۵ گرفته شده، تعداد نوزاداني كه با همكاري سازمان بهزيستي غربالگري شدند حدود يك ميليون و ۳۰۰ هزار نوزاد، معادل ۷۶ درصد مواليد كشور بود. هدف ما اين است كه تا سال ۹۶ اين رقم به ۷۶ درصد و تا سال آينده به بالاي ۹۰ درصد برسد.
غربالگري شنوايي را جدي بگيريد
كم شنوايي در كودكان وضعيتي پنهان است ودرصورت اجرا نشدن برنامه هاي غربالگري شنوايي ممكن است كم شنوايي تا۱۸ماهگي پنهان بماند.كاهش شنوايي شايعترين نقص مادرزادي است و ميزان شيوع كم شنوايي در زمان تولد بيش از دو برابر مجموع ديگر اختلالات قابل ارزيابي كودكان است.كودك از ماه هاي اوليه شروع به يادگيري زبان ميكند.افت شنوايي عاملي است كه اين فرايند را به خطر مي اندازد.كم شنوايي، عوارض گسترده اي را با خود به همراه دارد و باعث آسيب هاي جدي در رشد طبيعي گفتار و زبان مي شود. به همين دليل آزمايش هاي غربالگري شنوايي بايد در بدو تولد حتما پيگيري شود. اين آزمايش ها ارزان، سريع و مؤثر هستند كه در خانه هاي بهداشت و مراكز تحت پوشش وزارت بهداشت اجرا مي شوند. همچنين غربالگري نوزادان بايد تا قبل از يك ماهگي، تشخيص قطعي تا قبل از 3ماهگي و آغاز درمان تا قبل از 6ماهگي انجام شود. كودكاني كه مشكلي نداشته باشند از سن 3تا 5 سالگي نيز دوباره در برنامه هاي غربالگري ارزيابي مي شوند. از سن 5 تا ۱۸ سال نيز دوباره اين برنامه هاي غربالگري ادامه دارد. همشهری آنلاین
پزشک آنلاین
دکتر سعید ملایری [ شنوایی شناسی ]