شفا آنلاین:در
دوران بارداری، جنین بسیاری از ذخائر بدن مادر را مصرف میکند و اگر مادر
در دوران شیردهی تغذیه نامناسبی داشته باشد، به مرور قوایش تحلیل میرود.
دوره شیردهی<Lactation course> دورهای است که مادر باید تغذیه سالم و مناسبی داشته باشد.
به گزارش شفاآنلاین:اگر رژیم غذایی نامناسب باشد بدن مجبور میشود که مواد مغذی لازم برای نوزاد را از ذخایر بدن مادر برداشت کند. محققان مصرف مواد خوراکی زیر را به مادران شیرده توصیه میکنند.
ماهی: ماهیهای چرب مانند ماهی قزل آلا، غذای عالی برای دوره شیردهی
هستند، زیرا حاوی نوعی چربی به نام DHA است که برای رشد سیستم عصبی کودک
ضروری است. همچنین مصرف ماهیهای چرب میتواند به بهبود خلق و خوی تازه
مادر کمک کنند. این مسئله بخصوص پس از زایمان، که ۱۰ تا ۱۵ درصد زنان
میتوانند دچار افسردگی پس از زایمان شوند، حائز اهمیت است. با این حال،
کارشناسان توصیه میکنند زنان در طول شیردهی به اندازه مناسب از این ماهی
مصرف کنند، زیرا ماهی میتواند مقادیر زیادی جیوه داشته باشد و از طریق شیر
مادر به نوزاد منتقل شود. برخی از ماهیها مانند ماهی تن و شمشیرماهی
دارای مقادیر بالاتری جیوه نسبت به سایر ماهیها هستند، بنابراین بهتر است
از مصرف آنها اجتناب شود.
تخم مرغ: اگر ماهی دوست ندارید، میتوانید DHA را از تخم مرغهای غنی شده
با DHA دریافت کنید. تخم مرغهای امگا ۳ توسط مرغهای تولید میشوند که با
رژیم غذایی حاوی دانه کتان تغذیه شدهاند. هنگامی که جوجهها کتان را هضم
میکنند، برخی از اجزاء به شکل DHA تجزیه میشوند و سپس به زرده منتقل
میشوند. از اینرو فقط خوردن سفیده تخم مرغ احتمالا اثر مشابهی نخواهد
داشت.
سبزیجات برگ سبز و لوبیا: اگرچه اسید فولیک برای زنان در دوران بارداری
بسیار مهم است زیرا میتواند از بروز نقایص مادرزادی پیشگیری کند، اما در
دوره شیردهی هم مهم است چراکه میتواند به تشکیل سلولهای جدید در زنان کمک
کند. زنان میتوانند با مصرف سبزیجات برگ سبز، مانند اسفناج یا لوبیا،
اسید فولیک را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
شیر: اگرچه گفته «برای تولید شیر، شیر بنوشید» ممکن است کاملا درست نباشد،
اما شیر منبع عالی کلسیم است و مادران شیرده بسیار به آن نیاز دارند. به
گفته محققان، زنان هنگام شیردهی بین ۳ تا ۵ درصد از تراکم استخوان خود از
دست میدهند، زیرا بیشتر کلسیم بدن صرف کمک به رشد نوزاد میشود. اگرچه این
کاهش تراکم استخوان در زنان بهبود خواهد یافت، اما افزودن کلسیم به رژیم
غذایی ممکن است به روند بازسازی کمک کند.
آب: مادران شیرده در مقایسه با اکثر زنان در معرض ریسک کم آبی قرار دارند.
تولید شیر ممکن است موجب بی آبی شدید زنان شود، و عدم نوشیدن آب کافی
میتواند باعث شود که شیر کافی در زنان تولید نشود. درحالیکه زنان مجبور
نیستند آب زیادی بنوشند، زیرا آبمیوه و شیر نیز توانایی آبرسانی خوبی
دارند، اما کارشناسان توصیه میکنند که مادران شیرده در مورد نوشیدنیهای
کافئین دار محتاط باشند، زیرا میتواند بر خواب نوزاد تاثیر بگذارد. سپید
MNT