کد خبر: ۱۶۴۵۵۹
تاریخ انتشار: ۰۲:۳۰ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۶ - 2017August 30
بیماری کبد چرب با ترشح بعضی پروتئین‌ها و آزادسازی آنها در جریان خون می‌تواند به دیگر اندام‌ها آسیب برساند.

شفا آنلاین:کبد چرب یکی از شایع ترین بیماری هایی است که تقریبا یک سوم بزرگسالان در کشورهای صنعتی دچار آن هستند. عدم درمان کبد چرب و تاخیر در درمان آن، موجب آسیب هایی است که در این مطلب به آن می پردازیم


به گزارش شفا آنلاین:محققان آلمانی تحقیقاتی انجام داده اند که نشان می دهد، بیماری کبد چرب <Fatty liver disease>با ترشح بعضی پروتئین‌ها و آزادسازی آنها در جریان خون می‌تواند به دیگر اندام‌ها آسیب برساند.

این بیماری نه تنها میزان خطر ابتلا به بیماری های مزمن کبد مانند سیروز و سرطان کبد را افزایش می دهد، بلکه خطر مبتلا شدن به دیابت نوع دوم و بیماری های قلبی و عروقی را نیز افزایش می دهد. دلیل این امر تغییر رفتار ترشحی کبد چرب است.

کبد چرب به شدت گلوکز، چربی ها و پروتئین های بد مانند هپاتوکین و فتوئین آ را تولید و در جریان خون آزاد می کند. بنابراین مواد ناشی از ترشح کبد چرب وارد دیگر اندام های بدن شده و واکنش های بیشتری را در پی می آورند. با وجود این، محققان تاکنون از این تداخل های اندامی و تخریب ناشی از هپاتوکین و فتوئین آ مطلع نبودند، تداخل هایی که اندام ها به شدت از آن متاثر هستند.

هانس اولریش هارینگ و گروه تحقیقاتی غدد درون ریز دانشگاه توبینگن آمان همراه با دانشمندانی از گروه رادیولوژی این دانشگاه، برای پی بردن به سازوکار معمول و تغییرات ناشی از کبد چرب، تاثیر فتوئین آ را بر بافت چربی پانکراسی مطالعه کردند. تقریبا یک سوم از بافت چربی پانکراسی از سلول های چربی اولیه (نوعی سلول بنیادی) تشکیل شده اند، علاوه بر آنها سلول های بالغ چربی نیز وجود دارد.

افزون بر این، محققان در یک نمونه آماری ۲۰۰ نفره با احتمال بالای ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم، میزان چربی پانکراسی را به وسیله ام آر ای سنجیده و با دیگر عوامل دیابت مقایسه کردند. همچنین دریافتند در افرادی که از قبل با مشکل افزایش گلوکز خون روبرو بوده اند، تباهی چربی پانکراسی با کاهش ترشح انسولین همراه است.

یافته های این تحقیق که در دو نشریه دیابت و دیابت شناسی و تحقیقات و بازنگری های متابولیسم منتشر شده، نشان می دهد که کبد چرب به همراه تخریب ناشی از چربی پانکراس، موجب نفوذ سلول های ایمنی منطقه ای و التهاب می شود که فرایند بیماری را تسریع می کنند.

با وجود این، بافت چربی به خودی خود مخرب و مضر نیست و می تواند اثرهای حمایت کننده ای داشته باشد. برای نمونه بافت چربی اطراف رگ های خونی یا کلیه قابلیت بازسازی کنندگی دارند.

دوروتآ سیگل اکسل، استاد دانشگاه توبینگن می گوید: عامل موجب تغییرات پاتولوژیکی، فتوئین آ است که کبد چرب تولید می کند. در نتیجه به جای حمایت از بافت مانند قبل، عوامل التهاب زا را به خود جلب می کند و این امر موجب محدودیت عملکرد کلیه می شود. مطالعات انجام شده روی کلیه و شریان ها، این یافته را تایید می کند. اخیرا کارگروه بافت چربی و پیچیدگی های آن، در دانشگاه توبینگن، مطالعه ای در این مورد را، در نشریه گزارش های علمی منتشر کرده اند.hidoctor.

 

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: