کد خبر: ۱۶۲۲۲۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۰ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - 2017August 10
دکتر محمد هاشمی گفت: هرچند جوشاندن راهی مطمئن برای حفظ سلامت آب آشامیدنی است اما جوشاندن مکرر مقدار مشخصی آب، باعث تبخیر آب و افزایش غلظت املاح و ناخالصی‌های موجود در آن و همچنین تغییر ماهیت برخی از عناصر موجود در آب خواهد شد.
شفاآنلاین>تغذیه>هرگاه سخن از سلامت آب آشامیدنی به میان می‌آید، نخستین موضوعی که ذهن‌مان را به خود مشغول می‌کند تصفیه بودن این اکسیر حیات بخش است اما وسواس باعث شده بسیاری از ما به تصفیه بودن آب آشامیدنی هم قانع نباشیم و سعی کنیم با جوشاندن چندباره آب، سلامت آن را دو قبضه کنیم.
به گزارش شفاآنلاین،  باید بدانیم تحقیقات ثابت کرده جوشاندن زیاد، اکسیر حیات را به مایعی تبدیل می‌کند که حیات ما را به مخاطره می‌اندازد.
دکتر محمد هاشمی در توضیح این موضوع می‌گوید: هرچند جوشاندن راهی مطمئن برای حفظ سلامت آب آشامیدنی است اما جوشاندن مکرر مقدار مشخصی آب، باعث تبخیر آب و افزایش غلظت املاح و ناخالصی‌های موجود در آن و همچنین تغییر ماهیت برخی از عناصر موجود در آب خواهد شد.
این متخصص بهداشت عمومی و سلامت جامعه تأکید می‌کند: ناخالصی‌های موجود در آب‌های تصفیه شده به خودی خود مشکلی ایجاد نمی‌کنند. برای مثال نیترات موجود در آب در حالت طبیعی به اندازه‌ای نیست که خطرآفرین باشد اما بر اثر حرارت مداوم و چندین بار جوشیدن، میزان نیترات در آب به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد به طوری که مصرف چنین آبی در طولانی مدت زمینه ابتلا به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان خون،(Leukemia) تخمدان، مری و معده را فراهم می‌کند.
همچنین چندبار جوشاندن آب باعث افزایش غلظت آرسنیک موجود در آب می‌شود. آرسنیک سمی است که می‌تواند در طولانی مدت باعث بروز بیماری‌های سیستم عصبی و همچنین بیماری‌های قلبی و عروقی شود. این ماده همچنین در رشد کودکان نیز اختلال ایجاد خواهد کرد.
وی در ادامه می‌افزاید: فلوراید نیز ماده دیگری است که بر اثر جوشاندن آب، غلظتی بیشتر می‌یابد. هرچند این ماده برای استحکام دندان‌ها مفید است اما باید بدانید که مصرف بیش از اندازه آن تأثیری غیرقابل جبران بر سیستم عصبی انسان بخصوص کودکان دارد.
دکتر هاشمی در پایان خاطرنشان می‌کند: متأسفانه گاهی دیده می‌شود برخی مبتلایان به سنگ کلیه سعی می‌کنند از آبی که چندبار جوشیده استفاده کنند تا کلیه هایشان کمتر آسیب ببیند، درحالی‌که آنها باید بدانند که آب آشامیدنی حاوی مقداری کلسیم است که براثر جوشیدن مکرر بر غلظت آن افزوده می‌شود و به این ترتیب شرایط تشکیل مجدد سنگ کلیه را فراهم می‌کند.ایران
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: