به منظور دستیابی به این نتایج، الگوی PUFA در خون بزرگسالان 65 تا 75 ساله بررسی شد. سپس ارتباط بین این الگو با ساختار و عملکرد مغز مورد ارزیابی قرار گرفت. اغلب مطالعات گذشته فقط بر اسیدهای چرب امگا 3 شامل ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزا هگزانوئیک اسید (DHA) تمرکز کردهاند. این اسیدها چرب در ماهی و روغن ماهی یافت میشوند. درحالیکه بسیاری از افراد به میزان کافی ماهی مصرف نمیکنند. سایر اسیدهای چرب مانند آلفا- لینولنیک اسید (ALA) و استریدونیک اسید پیشسازهای DHA و EPA در بدن هستند و در آجیلها، دانهها و روغنهای گیاهی وجود دارند. در مطالعه حاضر انوع اسیدهای چرب مورد مطالعه قرار گرفتند.
نتایج
نشان داد که بین سطوح 3 نوع اسید چرب امگا 3 (ALA، استریدونیک اسید و
ایکوزا ترینوئیک اسید) و هوش سیال ارتباط وجود دارد. هوش سیال معرف هوش
بالقوه فرد بوده و شامل درک رابطهها، مفهومسازی و استدلال است.
نکته
عملی: به منظور حفظ عملکرد مغز در افراد سالخورده توصیه میشود منابع
مختلف اسیدهای چرب امگا 3 شامل ماهی، آجیلها، دانهها و روغنهای گیاهی
مصرف شود.
Your Doctor