در این مقاله مواردی را بیان می کنیم که بعد از غذا خوردن باید از انجام آن ها بپرهیزید
شفا آنلاین>تغذیه>معده انسان یک کیسه عضلانی است که نقش مهمی در هضم غذا بر عهده دارد. غذا پس از ورود به معده با آنزیم های درون آن مخلوط می شود تا به اجزای ساده تر تبدیل شود.به گزارش شفا آنلاین،توجه به نکاتی بعد از غذا خوردن برای هضم بهتر غذا مفید خواهد بود. در این مقاله مواردی را بیان می کنیم که بعد از غذا خوردن باید از انجام آن ها بپرهیزید.
فعالیت های بدنی انجام ندهیدبدن هنگام ورزش نیاز به اکسیژن دارد بنابراین انجام فعالیت بدنی بلافاصله پس از صرف غذا باعث می شود، اکسیژن کافی به بدن برای هضم غذا نرسد. افراد باید پس از مصرف غذاهای پرچرب حداقل به مدت سه ساعت از ورزش کردن خودداری کنند. افراد باید توجه داشته باشند که حداقل ۲ ساعت پس از استفاده از مواد پروتئینی و کربوهیدرات از انجام فعالیت بدنی شدید پرهیز کنند. ولی ویتامین ها، آب و مواد معدنی بسیار سریع الهضم بوده و ورزش کردن حدود یک ساعت پس از مصرف این مواد ورزش کردن اشکالی ندارد.
میوه نخوریدیکی از عادات بد ما، میوه خوردن بعد از صرف غذاست. ولی این کار غلط است. بهتر است نیم ساعت قبل و بعد از غذا خوردن میوه نخورید، چون سبب نفخ(Bloat) معده میشود، البته میوه پخته (مثل کمپوت میوه) اشکالی ندارد.
آب یخ ننوشیدشکلی که با نوشیدن آب یخ بروز میکند، دلدرد یا انقباض عضلات روده است. افراد دچار سندرم روده تحریکپذیر، بیشتر دچار این مشکل میشوند؛ بنابراین بهتر است آب خیلی سرد ننوشید. نکته دیگر اینکه نوشیدن آب بعد از غذا خوردن ، باعث رقیق شدن شیره معده میشود و میتواند در هضم غذا اختلال ایجاد کند؛ بنابراین بهتر است نیم ساعت قبل از غذا و نیم ساعت بعد از اتمام غذا، آب ننوشید.
سیگار نکشیدبرخی سیگاریها به محض این که غذایشان تمام میشود، سیگارشان را روشن میکنند. در متون پزشکی آمده سیگار چه بعد از غذا و چه قبل از آن خطرناک است و خطر مصرف آن بعد از غذا خوردن بر خلاف تصور عموم مردم بیشتر نیست. نتایج تحقیقات نشان داده دود سیگار میتواند محیط معده را اسیدی کند و این عامل روی عملکرد معده تاثیر منفی میگذارد و مانع هضم صحیح غذا میشود. از سوی دیگر، کشیدن سیگار بعد از غذا خوردن ، بهخصوص در افراد مبتلا به سندرم روده تحریکپذیر، درد و علایم شکمی را به دنبال خواهد داشت.
چای ننوشیددر میهمانیها هنوز غذا تمام نشده، جلوی میهمان چای میگذاریم. چای میتواند محیط معده را اسیدی کند و تأثیر منفی بر مواد معدنی معده بگذارد. بعد از غذا خوردن مایعات باید با نیم تا یک ساعت فاصله مصرف شوند. چای از هر نوعی که باشد (سیاه، سفید و سبز)، محتوی موادی به نام تانن است. ترکیبهای تانن اگر به فاصله کمتر از نیم ساعت بعد از غذا خوردن خورده شوند، به آهن موادغذایی میچسبند و مانع جذب آنها میشوند. به همین دلیل تا یک ساعت بعد از صرف غذا، چای ننوشید.همچنین نباید تا حداقل دو ساعت پس از غذا قهوه یا نسکافه بنوشید. این نوشیدنی ها در فرایند جذب مواد لازمی مانند آهن، روی، کلسیم و منیزیم اختلال ایجاد می کنند.