روغن كانولا نسبت به تمامی روغنهای خوراكی <Food Magnesium>در جهان، كمترین چربی اشباع را
دارد. (چربی اشباع، كلسترول بد (LDL) را در بدن بالا میبرد و سبب
بیماریهای قلبی- عروقی میشود). درضمن این روغن فاقد كلسترول است. از این
رو میتواند انتخاب مناسبی برای مصرف شود.
رویشگاه اصلی گیاه كلزا (كانولا)، کشور كانادا بوده و این كشور تولیدكننده اصلی روغن كانولا در جهان است. بیشترین روغن مصرفی روغن مردم کانادا و ژاپن، کانولا است. علاوه بر این، این روغن فاقد چربی ترانس است. چربی ترانس، منجر به افزایش كلسترول بد (LDL) میشود و كلسترول خوب (HDL) را پایین میآورد. همچنین چربی ترانس مشکوک به ایجاد بدخیمی در بدن است.
حداقل 93 درصد چربیهای موجود در روغن كانولا از نوع سالم تكغیراشباع و چندغیراشباع است که چربی تكغیراشباع در كاهش كلسترول خون دخیل و چربی چندغیراشباع كه شامل امگا 3 است از حملههای قلبی و سكته جلوگیری میكند. همین طور روغن کانولا حاوی امگا 6 است كه برای كاركرد مغز و برای رشدونمو نوزادان ضروری است.
نکته حائز اهمیت دیگر اینکه این روغن، منبع غنی از ویتامین E نیز است که یک ضد اکسایش طبیعی به شمار میرود و برای سلامت پوست و دستگاه تولیدمثل مفید است. درضمن، نقطه دود روغن کانولا بالا و دستکم 220 درجه سانتیگراد است که میتوان از آن در تهیه سالاد و غذاهای سرد، پختوپز و سرخكردن کوتاه مدت و سایر موارد آشپزی استفاده کرد.
*دکتر آراسب دباغمقدم، متخصص علوم غذا و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه