به گزارش شفا آنلاین:از اینرو این
ناخالصیها با عملیات تصفیه از روغن خارج میشوند و سعی بر این است که تا
حد امکان مواد با ارزش حفظ و از بروز تغییرات شیمیایی در تری گلیسریدها
جلوگیری شود.»
محمدی با بیان این توضیح که فرآوری روغن شامل مراحل صمغگیری، تصفیه
قلیایی و یا فیزیکی، بیرنگ کردن و بوگیری است و پس از طی مراحل فوق روغن
نباتی مایع تولید میگردد، افزود: «معمولا پس از افزودن آنتیاکسیدان
روغنها بستهبندی میشود. ضمن آنکه در صورت نیاز به تولید روغن هیدروژنه
یا جامد، روغن تحت عملیات هیدروژنه کردن قرار میگیرد.» وی با بیان
تقسیمبندی انواع روغن خوراکی در کاربردهای گفت: «مصرف روغن مایع جهت
استفاده در سالاد و پختوپز و غذاهایی است که معمولا نیاز به سرخ کردن در
حرارت زیاد ندارند، درحالی که روغن سرخکردنی به علت پایداری زیاد در برابر
حرارت در غذاهایی که نیاز به سرخ کردن طولانی و عمیق دارند مورد استفاده
قرار میگیرد.»
محمدی
با بیان این توضیح که در صورت عدم دسترسی به روغن مایع جهت پختوپز
میتوان از روغن جامدی کم ترانس استفاده کرد، تصریح کرد: «در زمان خرید
باید به برچسب روغن توجه کرد؛ اگر میزان ایزومر ترانس آن از مقدار خاصی
تجاوز نکرد قابلیت استفاده بهعنوان روغن مناسب پختوپز و غیرقابل مصرف
برای سرخ کردن را دارا خواهد بود.» این مقام مسئول در اداره کل نظارت بر
فرآوردههای غذایی با توصیه اکید به استفاده از روغن مخصوص سرخکردنی در
سرخ کردن مواد غذایی، ادامه داد: «روغن گیاهی مایع را به شرط بکارگیری در
پختوپز و سالاد، میتوان بهطور کامل جانشین روغن جامد کرد زیرا روغنهای
مایع علیرغم تفاوتهایشان نمیتوانند درجه حرارت بالا را تحمل کنند؛
بنابراین میسوزند و سوختن آنها در مرحله سرخ کردن میتواند آن را به مواد
سرطانزا تبدیل کند.»
رئیس
اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشا گیاهی سازمان غذا و دارو
آسانترین راه بهرهمندی صحیح از روغنها را کنترل اطلاعات روی برچسب
روغنها دانست و از مردم خواست در کنترل این فرآوردهها حتماً به تاریخ
تولید و انقضاء، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، نشان سازمان غذا و دارو ،
نام و آدرس کارخانه تولیدکننده، شرایط نگهداری، میزان اسیدهای چرب اشباع و
غیراشباع و اسید چرب ترانس دقت کنند. محمدی در پایان سخنانش درمورد روغن
غنیشده توجه به نوع و مقادیر ویتامین درج شده روی برچسب و درمورد روغنهای
وارداتی دارا بودن برچسب فارسی با درج تاریخ تولید و انقضاء، سری ساخت،
شماره مجوز بهداشتی واردات، نام تجاری و نام شرکت و کشور سازنده را توصیه
کرد.سپید