کد خبر: ۱۵۳۵۶۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۶ - 2017May 27
رئیس هیات بدوی سازمان نظام پزشکی درباره جرایم و خطاهای پزشکی می‌گوید: هم اکنون بیش از حد معمول شاهد بروز جرایم و خطا در حوزه جراحی زیبایی هستیم، چون بسیاری از افراد در جامعه ما در کار دیگران دخالت می‌کنند.
 شفاآنلاین>سلامت> مسئول سازمان غذا و دارو می‌گوید: «دستگاه‌های سولاریوم فاقد هرگونه مجوز برای تولید، ورود و ترخیص بوده و تامین، نگهداشت، عرضه، مصرف و کاربری این اقلام جرم است.» سولاریوم و برخی از عمل‌های زیبایی در سال‌‌های اخیر با حاشیه‌های زیادی رو به‌رو بوده است. از آنجا که عنوان می‌شود گرایش به عمل‌های زیبایی در ایران به نسبت بسیاری از کشور‌ها بالاست، تعداد زیادی از پزشکان که گاه تخصص لازم را در زمینه عمل‌های جراحی زیبایی ندارند، وارد این حوزه شده‌اند. انجام عمل‌های جراحی زیبایی در مطب‌ها و حتی برخی آرایشگاه‌ها باعث افزایش شکایات در این زمینه شده، چنان‌که عنوان می‌شود بیشتر شکایات پزشکی مربوط به عمل‌های جراحی زیبایی است. برخی از عمل‌ها به‌طور کلی ممنوع است و انجام برخی دیگر در بیمارستان‌ها و در شرایط خاص مجوز دارند.



به گزارش شفاآنلاین،سالانه 25 تا 30‌هزار جراحی زیبایی بینی در کشور ما انجام می‌شود و بعد از آن جراحی پلک و صورت، لیپوساکشن سینه و شکم رواج زیادی دارد. در حال حاضر تنها 250 جراح پلاستیک در کشور وجود دارد که بیش از صد نفر آنها در تهران هستند و مابقی در مرکز استان‌ها ساکنند. از هر 10 بیماری که به متخصصان جراحی پلاستیک و زیبایی مراجعه می‌کنند، حدود چهار تا پنج نفرشان در گذشته عمل زیبایی انجام داده‌اند، اما از نتیجه کار راضی نبوده‌اند، زیرا به افرادی مراجعه کرده‌اند که تخصص این کار را نداشته‌اند. امروزه در کشور جراحی‌های زیبایی و پلاستیک در صدر تخلفات پزشکی است. بر اساس قانون مجازات و آیین‌ نامه نظام پزشکی، دادگاه نظام پزشکی به جرایم و تخلفات آنها رسیدگی می‌کند. این در حالی است که چندی پیش عضو شورای عالی نظام پزشکی از ازدیاد شکایت رشته‌های جراحی و زیبایی به علت ریسک بالای درمان خبر داد. محمدرضا خردمند گفت: رشته‌هایی که با مسائل ترمیمی، جراحی و زیبایی سر وکار دارند، با شکایت‌های بیشتری مواجه هستند، نه به این دلیل که از تبحر کمتری برخوردارند، بلکه اقدام آنها پرخطرتر و پرریسک‌تر از سایر رشته‌هاست.

کاربری دستگاه سولاریوم جرم است

روز گذشته یک مسئول سازمان غذا و دارو گفت: دستگاه‌های سولاریوم فاقد هرگونه مجوز برای تولید، ورود و ترخیص بوده و تامین، نگهداشت، عرضه، مصرف و کاربری این اقلام جرم است. جمال تولی با ابراز تاسف از اینکه برنزه کردن به یکی از ملاک‌های زیبایی بین افراد جامعه به ویژه بانوان تبدیل شده است، اظهار کرد: استفاده از دستگاه‌های سولاریوم یکی از راه‌های برنزه‌کننده بدن است که به رغم قیمت‌های بالا و عوارض جدی مورد استفاده مردم قرار می‌گیرد. او ادامه داد: استفاده از سولاریوم(solarium) به دلیل وارد ساختن مستقیم اشعه ماورای بنفش به بدن و افزایش احتمال ابتلا به سرطان پوست به‌ویژه نوع خطرناک آن معروف به ملانوما حتی برای یک‌بار هم خطرناک است. این مسئول سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه عملا برنزه شدن بی‌عوارض وجود ندارد، عنوان کرد: در بسیاری موارد فعل اول جمله عامیانه «بکش و خوشگلم کن» دیگر ما‌به‌ازای بیرونی یافته و ماهیت چنین اقداماتی به صورت علمی زیر سوال است، چرا که ایجاد پیری زودرس، آسیب چشمی تحریک و تاول زدن پوست، کاهش سطوح کلاژن و افزایش رنگدانه‌سازی پوست به عنوان عوارض برنزه شدن با دستگاه سولاریوم همواره در استفاده‌کنندگان از این دستگاه‌ها مشاهده می‌شود. تولی تصریح کرد: اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، استفاده از دستگاه‌های سولاریوم را ممنوع اعلام کرده است. در اینجا هم به صراحت اعلام می‌کنیم دستگاه‌های مذکور، فاقد هرگونه مجوز برای تولید، ورود و ترخیص بوده و تامین، نگهداشت، عرضه، مصرف و کاربری این اقلام جرم و قابل پیگیری است. به گزارش تسنیم، او با اشاره به اینکه معاونت درمان وزارت بهداشت هم در صورت مشاهده این دستگاه در مراکز درمانی با آن برخورد می‌کند، عنوان کرد: سازمان بهداشت جهانی به دلیل عوارض ناخوشایند سولاریوم، قوانین مشخص برای کنترل این پدیده تعیین کرده و به صورت جدی درباره برنزه کردن پوست هشدار داده است.

متقاضیان جراحی پلاستیک به کمک روانشناس نیازمندند

رئیس هیات بدوی سازمان نظام پزشکی درباره جرایم و خطاهای پزشکی می‌گوید: هم اکنون بیش از حد معمول شاهد بروز جرایم و خطا در حوزه جراحی زیبایی(Cosmetic Surgery) هستیم، چون بسیاری از افراد در جامعه ما در کار دیگران دخالت می‌کنند. برای مثال هم اکنون در برخی آرایشگاه‌ها اعمالی همچون تتو، تزریق بوتاکس و ژل انجام می‌شود. این در حالی است که این گونه اقدامات فقط باید از سوی پزشک متخصص انجام شود. در برخی مواقع نیز مشاهده می‌شود که پزشکان با تخصص‌های متفاوت در حوزه جراحی زیبایی و پلاستیک فعالیت می‌کنند. ایرج خسرونیا می‌افزاید: پزشکان در صورت تمایل به انجام عمل جراحی زیبایی باید قبل از هر اقدام در این حوزه تحت آموزشی قرار گیرند تا بتوانند فعالیت کنند. به گفته او خطای پزشکی را نباید با عوارض پزشکی اشتباه گرفت. در اغلب عمل‌های جراحی عوارض پزشکی به دلیل عارضه بیماری بروز می‌کند، در این شرایط پزشک تجربه کافی را داراست و بروز عارضه یک امر کاملا عادی است، اما با ورود پزشک به شکل تجربی در یک حوزه خاص خطاهای بزرگی ثبت می‌شود. رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران می‌افزاید: در سال‌های اخیر بر تعداد خطای پزشکی و عوارض ناشی از عمل افزوده شده است. خسرونیا تاکید می‌کند: روزبه‌روز به تعداد خطاهای پزشکی در جامعه افزوده می‌شود و اگر اقدام پزشکان بر اساس آموزش‌ها و تمرین‌ها در دوران دانشجویی یا رزیدنتی باشد، دیگر خطای پزشکی رخ نمی‌دهد. به گفته او نظام پزشکی به این دلیل تشکیل شد تا بتوان به شکل تخصصی بر فعالیت همکاران نظارت داشته باشد و به این ترتیب افراد ناآگاه از امور پزشکی در این امر دخالت نکنند. این در حالی است که برخی از پزشکان خواستار مراجعه به دادگاه‌های معمولی برای رسیدگی به جرایم هستند. خسرونیا با بیان اینکه روزبه‌روز بر تعداد شکایت‌ها از پزشکان عمومی، جراحان عمومی، متخصصان داخلی و... افزوده می‌شود، تاکید می‌کند: ‌امید است با برگزاری دوره‌های آموزشی مرتبط با کار تجربه افراد افزایش یابد. او با بیان اینکه امروزه در کشور ما جراحی بینی و دیگر جراحی‌های صورت افزایش یافته است، می‌گوید: بسیاری از افراد مراجعه‌کننده برای عمل‌های جراحی بینی یا گونه به مشکلات روحی و روانی دچار هستند. اغلب این افراد بر این باورند که چهره‌شان عیب‌های فراوان دارد. بنابراین به پزشکان توصیه می‌شود که قبل از عمل جراحی بیماران را تحت آزمون روانشناسی قرار دهند. او درباره آمار جرایم پزشکی در زمینه جراحی پزشکی و زیبایی می‌‌افزاید: آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد. هم اکنون 10 تا 15‌درصد شکایت‌ها مربوط به جراحی‌های زیبایی است. عضو هیات‌مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ درباره چگونگی انجام شکایت در صورت بروز خطا یا قصور پرشکی می‌گوید:‌ افراد باید به دادسرای نظام پزشکی برای تنظیم شکایت مراجعه کنند، اما باید افراد قبل از هر تصمیم برای عمل جراحی زیبایی از روانشناس درباره انجام این عمل مشاوره بگیرند. درضمن افراد نباید به صرف انتشار آگهی در یک رسانه تحت عنوان عمل‌های زیبایی و تبلیغات آن تحت تاثیر قرار گیرند. خسرونیا می‌افزاید:‌ هم اکنون آگهی‌های فراوانی از سوی روزنامه‌ها، مجلات، ماهواره و... در زمینه جراحی‌های زیبایی درج می‌شود، در این شرایط فرد متقاضی عمل باید با تحقیق فرد با تجربه را انتخاب کنند. به گفته او در اغلب موارد افراد بعد از انجام عمل‌های جراحی زیبایی به عمل‌های بعدی نیز گرایش پیدا می‌کنند.آرمان

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: