کد خبر: ۱۵۳۱۵۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۶ - 2017May 23
پرستاران در صف اول خدمت و نزدیکترین گروه در نظام سلامت به مردم هستند. بیشترین خدمات را به مردم ارائه می دهند و به طور شبانه روزی در کنار بیماران هستند
شفا آنلاین>سلامت>قائم مقام سازمان نظام پرستاری، گفت: پرستاری ظرفیت های عظیمی دارد که نباید مورد غفلت قرار گیرد هرچند شاید تا کنون به این پتانسیل ها توجه نداشته ایم.

به گزارش شفا آنلاین، محمد شریفی مقدم در نشست فصلی مدیران پرستاری و سوپروایزرهای بیمارستان های تهران که در محل سازمان نظام پرستاری برگزار شد، اظهارداشت: پیش از این نیز در خصوص تغییر در بعد حرفه ای پرستاری کارهایی انجام شده بود اما مهمتر از آن تغییر در بعد اجتماعی است که به طور خاص در طول دو سال گذشته با طرح بحث عدالت در نظام سلامت تلاش شد این امر به نحو شایسته ای محقق شود.

وی ادامه داد: تغییر همواره موضوعی چالشی است که هر اندازه تأثیر و میزان آن بیشتر باشد با مقاومت و هزینه بیشتری همراه خواهد بود. طرح بحث حداقل عدالت از جمله تغییراتی بود که علیرغم اینکه همکاران پرستار ما در مسیر آن هزینه های هنگفتی پرداخت کردند ولی بحمدا... تا حد زیادی توانستیم این دستاورد ارزشمند را محقق کنیم.

شریفی مقدم افزود: امروز توانسته ایم در مسئولان رده های مختلف از مجلس و دولت گرفته تا مردم در موضوع عدالت تغییر نگرش ایجاد کنیم با رصد رفتارها نیز صحت این امر تایید شده است. بحث عدالت در پرداخت ها را از این جهت مطرح کردیم که وقتی مسئولی نسبت به پایین ترین رده ها ۱۰۰ برابر بیشتر پرداختی دارد دیگر نمی تواند آن رده ها را بببیند و این نهایتاً باعث خسارت به مردم در حوزه سلامت خواهد شد.

وی با اشاره به موضوع عدالت اجتماعی تصریح کرد: در بحث عدالت اجتماعی تغییرات و تأثیرات زیادی را شاهدیم که البته با هیاهوها و برخوردهای سلبی و شدیدی که از سوی مسئولان امر با جامعه پرستاری می شد در این موضوع بایستی منتظر نتایج امر باشیم و مستمراً هم موضوع را رصد کنیم.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری(Nursing Council) در خصوص تغییر سیاسی در عرصه پرستاری توضیح داد: تا دو سه سال پیش سیاست را همانند سمی می دانستند که بایستی پرستاری از آن دور نگه داشته می شد و اگر پرستاری فعالیت سیاسی داشت به شدت از جانب دیگران نهی و طرد می شد. به طور خلاصه پرستاران از ورود به هر جریان سیاسی ای بازداشته می شدند. امروزه اما در بحث قدرت هرگروهی که خواستار ورود به لایه های قدرت است بایستی در سیاست هم حضور داشته باشد چراکه اساساً قدرت و سیاست دو امر انفکاک ناپذیرند.

وی ادامه داد: در این دوره تلاش شد تا با ایجاد اعتماد به نفس در قشر شریف پرستاری، توانمندی سیاسی پرستاران کشور را افزایش دهیم. یکی از مصادیق این امر حضور بیش از ۹۰ نفر از پرستاران به عنوان کاندیدا در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بود که تا کنون تعدادی به طور قطعی وارد شوراهای شهر شده اند.

شریفی مقدم افزود: فارغ از اینکه چه تعداد از همکاران انتخاب شوند نفس این موضوع حائز اهمیت است چراکه نشان از اعتماد به نفس لازم در پرستاران ما است که در چنین عرصه هایی خود را در معرض انتخاب مردم قرار داده اند. از طرفی در بحث انتخابات ریاست جمهوری، پرستاران در سیستم های مختلف ورود کردند و علت آن این بود که ما ظرفیت های پرستاری را به جریانات سیاسی معرفی کردیم، موضوعی که شاید پیش از این خودمان هم از آن غافل بودیم.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری با اشاره به اهمیت و جایگاه پرستاران در نظام سلامت کشور تصریح کرد: پرستاران در صف اول خدمت و نزدیکترین گروه در نظام سلامت به مردم هستند. بیشترین خدمات را به مردم ارائه می دهند و به طور شبانه روزی در کنار بیماران هستند. شبکه مویرگی پرستاران در تمام موقعیت های جغرافیایی از مرزهای کشور گرفته تا سواحل، کارخانه ها، بیمارستان ها و... گسترده است. جامعه پرستاری با ۲۵۰ هزار نفر کادر پرستاری، ۶۰ هزار نفر دانشجو در کنار بازنشستگان جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر دارد که تاثیرگذاری هر پرستار بر ۱۰ نفر به معنی در برگیری بالغ بر ۳ میلیون جمعیتِ در ارتباط با پرستاران است. بنابراین نباید از قدرت پرستاران در تغییر معادلات سیاسی غافل شد.

شریفی مقدم ادامه داد: ما این ظرفیت را به سیستم های سیاسی معرفی کردیم. در جریان این انتخابات کسانی که این ظرفیت را شناختند بر آن تمرکز ویژه ای کردند چراکه متوجه قدرت جامعه پرستاری برای ایجاد تغییرات شده بودند. جامعه پرستاری ظرفیت ها و پتانسیل های فراوانی دارد که ما بایستی این ظرفیت ها را فعال کنیم. در انتخاباتی که پشت سرگذاشتیم حضور همکاران ما در عرصه انتخابات باعث شد تا جریانات سیاسی ظرفیت های پرستاری را بشناسند و روی آن حساب باز کنند.

وی افزود: اگرچه در چهار سال گذشته وزارت بهداشت(Ministry of Health) هیچ توجهی به پرستاری نکرد ولی در جریان مناظرات انتخاباتی شاهد بودیم یکی از کاندیداها در آخرین و مهمترین برنامه مناظره با بیشترین تعداد مخاطب در میان برنامه های تلوزیونی، دو مرتبه به حرفه پرستاری اشاره کرد.

شریفی مقدم در ادامه خاطر نشان کرد: ما ظرفیت های بزرگی در پرستاری داریم بنابراین ضمن اینکه بایستی بحث مردم سالاری و دموکراسی را تمرین کنیم باید تلاش کنیم که در آینده این ظرفیت ها را بیشتر عیان کنیم. مردم برای این که بتوانند خدمات مناسبی را دریافت کنند بایستی موانع خدمتی پرستاران مرتفع شود و راه رفع این موانع نفوذ در لایه های قدرت است و تمام تلاش ما بر آن است که این مهم محقق شود.

وی با اشاره به پژوهشی که اخیرا صورت گرفته تصریح کرد: در این پژوهش طی پرسشی بررسی شده که چرا رفتار مدیران پرستاری اثر بخشی کافی را بر عملکرد پرستاران ندارد. به راستی این امر جای سوال دارد و همکاران بایستی به چرایی این موضوع در عملکرد خودِ ما مدیران مدیران پرستاری بپردازند. پرستاران ما بایستی اعتماد به نفس لازم را در بحث توانمندی حرفه ای خود کسب کنند و در بیمارستان و محل خدمت خود نیز این ظرفیت را معرفی نمایند.

قائم مقام نظام پرستاری ادامه داد: پرستاران بیشترین تعداد نیرو در بیمارستان ها را تشکیل می دهند و بیشترین خدمات را نیز ارائه می دهند. در این جا این سوال مطرح است که چرا مدیر پرستاری نباید در تصمیم گیری هایی که برای پرستاران در بیمارستان ها انجام می شود مشارکت داشته باشد. این یک نیاز است که مدیران بتوانند با پرستاران ارتباط مناسب تری برقرار نمایند تا اعتماد به نفس و توانمندی لازم در پرستاران ایجاد شود.

وی در پایان اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم در بعد حرفه ای نیز تغییراتی ایجاد کنیم و هدف اصلی سیستم درمان که ارائه خدمات ایمن و سالم به مردم است را به خوبی انجام دهیم. لازمه آن این است که به پرستاری توجه شود و امیدواریم بتوانیم با مشارکت، همدلی و انسجام، پرستاری را از این حالت خارج نماییم و به جایگاه واقعی خود برسانیم.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: