کد خبر: ۱۵۲۱۰۷
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۰ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 14
گلاب یکی از نوشیدنی های پرمصرف در طب سنتی است و تمام قوای بدن، مرتبط با سیستم عصبی، مغزی، خونی، قلبی، عروقی و گوارشی را تقویت می‌کند
شفا آنلاین>تغذیه>به گفته یک متخصص فیزیولوژی، کسانی که حرارت بالای مزاج و کبد گرم دارند یا در معرض گرمای زیاد هوا هستند، می‌توانند از گلاب استفاده کنند که تقویت‌کننده و تسکین‌دهنده اعضای اصلی بدن است.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر سید مهدی میرغضنفری افزود: گلاب یکی از نوشیدنی های پرمصرف در طب سنتی است و تمام قوای بدن، مرتبط با سیستم عصبی، مغزی، خونی، قلبی، عروقی و گوارشی را تقویت می‌کند و چون عارضه خاصی هم ندارد، مصرف آن به اکثر افراد توصیه می‌شود.
 
وی با اشاره به این که گلاب طبع میانه و تا حدودی رو به خنک دارد گفت: نوشیدن و بوییدن گلاب به آرامش و تسکین قلب و مغز کمک می کند و یکی از دلایلی که در مراسم عزاداری و سوگواری از آن استفاده می‌شود این است که مزاج افراد مصیبت دیده را که معمولا در اثر استرس، بیخوابی(insomnia) و پر فعالیتی دچار حرارت بالا شده‌اند رو به خنکی و تعدیل برده، موجب آرامش آنها می شود. همچنین اشتها را که معمولا هنگام بروز تنش و غم مختل می شود، تحریک کرده، باعث تسکین حلق و حنجره و صدا می‌ شود.

به گفته میرغضنفری، بوییدن و خوردن گلاب برای افرادی هم مفید است که ایام امتحانات درسی را می‌گذرانند. از آن جا که طبع گلاب رو به خنکی است استفاده از آن برای التیام سوزش مجاری ادرار هم مفید است و در خیلی از موارد، سوزش ادرار ناشی از موارد غیر عفونی را که به دلیل گرمی مزاج یا افزایش صفرا در خون و ادرار باشد رفع می کند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: گلاب برای معده و مخصوصا دهانه آن مفید است و می‌تواند در رفع نفخ یا ریفلاکس موثر باشد.

دکتر میرغضنفری توصیه کرد: کسانی که در معرض علایم حرارت بالای مزاج همچون استرس (Stress)، عصبانیت زیاد، بی خوابی و گرمی مزاج در اثر مصرف گرمیجات در فصول یا مناطق گرمسیر هستند لازم است گلاب بنوشند و بدنشان را با آب و گلاب شست‌وشو دهند. این کار همچنین برای کسانی مفید است که در آفتاب بوده و به دلیل افزایش حرارت سر و مغز، دچار سرخی چشم شده اند.
 
به گفته او پاشویه و بدنشویی با محلول آب و گلاب خنک یخچالی یا همراه با یخ، برای کاهش گرمای بدن و تب بسیار موثر است.ماساژ لثه ها با این عصاره گل نیز به تقویت لثه‌ها کمک می کند و استعمال موضعی آن در بدن باعث رفع بوی بد ناشی از تعریق می‌شود.
برچسب ها: استرس ، گلاب ، طب سنتی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: