کد خبر: ۱۵۱۷۶۶
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۰ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 11
حالت تهوع و تنگی نفس اگر به صورت مجزا رخ دهند، چندان جای نگرانی وجود ندارد. هر فردی در مرحله ای از زندگی خود ممکن است با سطح خاصی از تنگی نفس یا حالت تهوع مواجه شود.
شفا آنلاین>سلامت>یکی از دلایل تنگی نفس و حالت تهوع حمله قلبی است. حمله قلبی یک وضعیت پزشکی جدی و تهدیدکننده زندگی انسان است که به دریافت کمک پزشکی فوری نیاز دارد.

به گزارش شفا آنلاین، اما هنگامی که این دو نشانه به همراه هم پدیدار می شوند ممکن است به یک شرایط پزشکی جدی و حتی موردی که زندگی فرد را تهدید می کند و نیازمند کمک فوری پزشکی است، اشاره داشته باشند.

تنگی نفس و حالت تهوع نشان دهنده چه چیزی هستند؟

اگر این دو نشانه به همراه هم پدیدار شوند، فرد باید برای تشخیص علت و درمان کمک پزشکی دریافت کند. از جمله دلایل شکل گیری تنگی نفس و حالت تهوع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ورم معده

ورم معده(Gastritis) یا گاستریت شامل التهاب در دیواره داخلی معده می شود. از نشانه های شایع ورم معده می توان به درد شکمی در قسمت بالای شکم، نفخ، تهوع و استفراغ، سوء هاضمه، سوزش سر دل، سکسکه، کاهش اشتها، احساس سوزش بین دو وعده غذایی، و مدفوع به رنگ قیر سیاه اشاره کرد. در موارد خاص، نشانه های اضافی مانند درد در قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق، غیره ممکن است شکل بگیرند.

اگر در استفراغ خون دیده شود، استفراغ به رنگ زرد یا سبز باشد، یا ضربان سریع قلب، درد در قفسه سینه، تنگی نفس، تب و درد شکمی وجود داشته باشند، فرد باید کمک پزشکی فوری دریافت کند.

حمله هراس

حمله هراس به عنوان یک ترس ناگهانی و شدید بدون این که خطر واقعی وجود داشته باشد، توصیف می شود. افرادی که حمله هراس را تجربه می کنند، این احساس را دارند که به زودی و در نتیجه یک حمله قلبی با مرگ مواجه خواهند شد. امکان یش بینی حمله هراس وجود ندارد زیرا به ناگاه و بدون هشداری خاص آغاز می شود. از نشانه ها و علائم یک حمله هراس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ضربان قلب سریع

لرزش و تکان بدن

تعریق

گرگرفتگی

لرز

تهوع و استفراغ

تنگی نفس

درد در قفسه سینه

سردرد

سرگیجه

احساس سبکی سر

بی حسی

احساس سوزن سوزن شدن در اندام های فوقانی و تحتانی

درد شکمی

یک احساس از هم گسیختگی

یک احساس عدم واقعیت

حمله قلبی

یکی دیگر از دلایل تنگی نفس و حالت تهوع حمله قلبی است. حمله قلبی یک وضعیت پزشکی جدی و تهدیدکننده زندگی انسان است که به دریافت کمک پزشکی فوری نیاز دارد.

حمله قلبی زمانی رخ می دهد که خون کافی به قلب نمی رسد. هنگامی که جریان خون به قلب مختل می شود، این شرایط می تواند به آسیب های جدی و دائمی به عضله قلب منجر شود.

از نشانه های رایج حمله قلبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد، فشار، احساس فشردگی یا تنگی در قفسه سینه که می تواند به شانه ها، دست ها، گردن، آرواره و بخش بالایی پشت بدن سرایت کند.

تهوع و به ندرت استفراغ

سوزش سر دل

سوء هاضمه

درد شکمی در قسمت بالای شکم

تنگی نفس(Shortness of breath)

خستگی

احساس سبکی سر

سرگیجه

عرق سرد

تنگی نفس و حالت تهوع چگونه درمان می شود؟

ورم معده

در مواردی که ورم معده عامل این دو نشانه محسوب می شود، روند درمان به دلیل زمینه ای شکل گیری ورم معده بستگی دارد. در موارد ورم معده حاد که به واسطه مصرف الکل یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی شکل گرفته است، توقف مصرف الکل یا استفاده از داروها به بهبود نشانه ها منجر خواهد شد.

برخی داروهای تجویزی و داروهای بی نیاز از نسخه پزشک نیز می توانند به بهبود ورم معده کمک کنند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ضد اسیدها

آنتاگونیست H2

مهارکننده های پمپ پروتون (PPIs)

آنتی بیوتیک ها در مواردی که عفونت با هلیکوباکتر پیلوری وجود دارد.

مهم‌ترین عامل هنگامی که موضوع درمان ورم معده مطرح می شود، تغییر سبک زندگی است. این توصیه ها را می توانید در زندگی روزانه خود مد نظر قرار دهید:

وعده های غذایی بیشتر اما در اندازه های کوچک‌تر مصرف کنید.

از برخی مواد غذایی که معده را تحریک می کنند، مانند مواد غذایی تند، غذاهای چرب، غذاهای سرخ شده و غذاهای اسیدی پرهیز کنید.

الکل را ترک کنید زیرا موجب تحریک دیواره داخلی معده می شود.

تا حد امکان از استرس دوری کنید زیرا می تواند نشانه های ورم معده را وخیم‌تر سازد. یوگا، ماساژ، تای چی، مدیتیشن، شنا، پیاده روی، غیره می توانند به کاهش استرس کمک کنند.

مسکن های امن مانند استامینوفن را انتخاب کنید زیرا اثر منفی کمتری بر ورم معده دارند.

حمله هراس

اگر تنگی نفس و حالت تهوع به واسطه حمله هراس شکل گرفته است، مصرف برخی داروها و روان درمانی می توانند بر اساس شدت حملات هراس، سابقه پزشکی و خانوادگی، غیره به درمان حملات هراس کمک کنند. با درمان مناسب، تکرر و شدت حملات هراس می تواند کاهش یابد.

روان درمانی گزینه ای فوق العاده در زمینه درمان حملات هراس محسوب می شود. فرد از این طریق چگونگی درک دلیل حملات هراس و بهترین روش ها برای مقابله با این مشکل را فرا می گیرد.

برخی داروها مانند بنزودیازپین ها، مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین، سروتونین، و مهارکننده های بازجذب نوراپی نفرین می توانند به کاهش نشانه های حملات هراس کمک کنند.

برخی اقدامات مراقبت از خود و تغییرات سبک زندگی می توانند به مدیریت و کاهش حملات هراس حتی بدون مصرف دارو یا روان درمانی کمک کنند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پرهیز از مصرف الکل، کافئین، مواد مخدر و سیگار کشیدن

پرهیز از استرس(Stress) تا حد امکان از طریق تکنیک های تن آرامی یا مدیریت استرس

فعال باقی ماندن از نظر جسمانی چرا که می تواند اثر آرامش بخش داشته باشد

خواب خوب شبانه که می تواند احساسی خوب و با طراوت را در روز بعد موجب شود

حمله قلبی

یک حمله قلبی(heart attack) وضعیت پزشکی جدی و تهدیدکننده زندگی محسوب می شود و بر همین اساس، فرد نیازمند دریافت سریع کمک پزشکی است. در درجه نخست، شاید مهم‌ترین نکته آگاهی و شناسایی نشانه ها و علائم یک حمله قلبی باشد.

برای مراجعه به بیمارستان رانندگی نکنید زیرا شرایط شما را وخیم‌تر خواهد کرد و در صورت امکان با اورژانس تماس بگیرید. اگر پیش از این پزشک مصرف نیتروگلیسیرین را برای شما تجویز کرده است، به سرعت این کار را انجام دهید. همچنین، می توانید بدون معطلی آسپرین مصرف کنید زیرا به کاهش آسیب قلبی از طریق جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: