کد خبر: ۱۵۰۸۳۸
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۰ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 03
سلول‌های بنیادی پرتوان القایی سلول‌هایی هستندکه قادرند انواع سلول‌های یک فرد بالغ را تولید نمایند؛ ولی قادر به تولید سلول‌های خارج جنینی نیستند.
شفا آنلاین>سلامت>محققان با استفاده از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی موفق به تولید ارگانویدهای (مجموعه‌ای از سلول‌ها که عملکردشان شبیه بافت ریه طبیعی است) مینی ریه شدند.

به گزارش شفا آنلاین، سلول‌های بنیادی پرتوان القایی (iPSCs) سلول‌هایی هستندکه قادرند انواع سلول‌های یک فرد بالغ را تولید نمایند؛ ولی قادر به تولید سلول‌های خارج جنینی نیستند.

محققان مرکز پزشکی بوستون با استفاده از این سلول‌ها برای اولین بار توانستند برنامه ژنتیکی(Genetics) کامل ریه و ژن‌های موثر در کنترل ساختار این اندام را شناسایی کنند و موفق شدند ارگانویدهای مینی ریه را تولید کنند. ارگانوید به سلول‌هایی گفته می‌شود که به صورت مصنوعی رشد کرده‌اند و تمام عملکردهای اندام طبیعی را شبیه‌سازی می‌کنند.

محققان در این مطالعه از روش ویراش ژن استفاده کردند و یک ماده فلوروسنت را در ژن‌های سلول‌های بنیادی توسعه‌دهنده ریه قرار دادند. سپس این سلول‌ها با ترکیبات مختلفی از فاکتورهای رشد، به سلول‌های ریه تبدیل شدند. این سلول‌ها به دلیل اینکه حاوی نشانگرهای فلوروسنت بودند، به راحتی توسط محققان قابل مطالعه و بررسی هستند. سپس با استفاده از یک برنامه ژنتیکی، این سلول‌ها به صورت آرگانوید، یعنی مجموعه‌ای از سلول ها با عملکردی شبیه به ریه طبیعی، تبدیل شدند.

این دستاورد علمی اطلاعات ارزشمندی را در زمینه بیماری‌های ریوی از جمله فیبروز کیستیک، سندرم زجر تنفسی، بیماری‌های ریوی مادرزادی و فیبروز ریوی در اختیار محققان قرار می‌دهد و از طرفی می‌تواند منجر به تولید ریه مصنوعی(Iron lung) شود.
برچسب ها: ژنتیک ، ریه مصنوعی ، سلامت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: