کد خبر: ۱۵۰۰۶۴
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۰ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017April 26
دومین موفقیت دولت، در حوزه سلامت است و یکی از برنامه‌هایی که در این دولت مطرح شد، بحث سلامت روان بود

شفا آنلاین>اجتماعی>معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: حمایت‌طلبی از رویکردهای دولت برای برخورد با آسیب‌های اجتماعی است.

به گزارش شفا آنلاین، علی‌اکبر سیاری در مراسم افتتاحیه چهارمین جشنواره بین‌المللی عکس «سلامت روان» با اشاره به اینکه هیچ دولتی در مبحث سلامت مردم ایران به میزان دولت تدبیر امید ورود پیدا نکرده است، گفت: دومین موفقیت دولت، در حوزه سلامت است و یکی از برنامه‌هایی که در این دولت مطرح شد، بحث سلامت روان بود.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته سلامت مردم شامل درمان بیماری‌های واگیردار و غیرواگیر بود که ما توانستیم در بحث کنترل بیماری واگیردار ورود خوبی پیدا کنیم، به طوری که در دهه ۶۰ سالانه ۱۰ هزار نوزاد به دلیل کزاز نوزادی فوت می‌شدند، در حالی که در حال حاضر هیچ موردی از مرگ نوزاد به دلیل بیماری کزاز نوزادی را نداریم. همچنین ۱۷ سال است که هیچ موردی از فلج اطفال وجود ندارد.

سیاری با اشاره به اینکه بالاترین پوشش واکسیناسیون را در دنیا داریم، خاطرنشان کرد: ۴۴ سال از سال‌های گذشته شاهد وبا بوده‌ایم و در سال ۹۲ نیز ۱۶ مورد وبا داشته‌ایم ولی در طی دو سال گذشته هیچ موردی از وبا را شاهد نبوده‌ایم و این نشان از وضعیت خوب درمان در چند سال‌ گذشته است.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه دستاوردهای ما در حوزه بیماری‌های غیرواگیردار به مراتب کمتر است، گفت: متاسفانه در حوزه بیماری‌های غیرواگیر شاهد این دستاوردها نبوده‌ایم؛ چرا که بیماری‌های غیرواگیر ناشی از هشت عامل رفتاری است که چهار مورد آن رفتاری و چهار مورد نیز بیولوژیکی است که چهار عامل رفتاری که ما را تهدید می‌کند شامل غذای ناسالم، کم‌تحرکی، مصرف دخانیات و الکل است.

وی ادامه داد: چهار عامل بیولوژیکی نیز شامل فشارخون بالا که ۲۷ درصد مردم ایران به این بیماری مبتلا هستند و قندخون(Blood sugar) بالا که ۱۰ در صد به این بیماری مبتلا هستند و چربی خون بالا که ۱۵ میلیون در کشور را شامل می‌شود و اضافه وزن و چاقی که ۵۹ درصد از مردم بالای ۵۰ سال دارای چاقی هستند و همه این عوامل موجب بیماری‌های قلبی عروقی٬ سرطان، دیابت و بیماری‌های مزمن تنفسی می‌شود.

وی افزود: به منظور کاهش ۲۵ درصد مرگ نابهنگام مردم طی ۱۰ سال آینده، طرح «ایراپن» را برگزار می‌کنیم که از دستاوردهای دیگر این دولت است. عامل سومی که بعد از بیماری‌های واگیردار و غیرواگیر مورد بررسی قرار گرفت، آسیب‌های اجتماعی است که زمانی که آسیب ‌اجتماعی بالا باشد افسردگی هم زیاد می‌شود و طلاق، بیکاری، اعتیاد و فقر افزایش می‌یابد.

سیاری با اشاره به اینکه زمینه‌ساز افسردگی، استرس(Stress) و اضطراب است، خاطرنشان کرد: در برخورد با آسیب‌های اجتماعی سه رویکرد وجود دارد که یکی انکار، دیگری برخورد ایذایی و حمایت‌طلبی و کمک کردن که رویکرد دولت و جمهوری اسلامی ایران سومین نوع است که باید ریشه‌ای فکر کنیم و در این مورد اقدام کنیم و به دنبال راهکار حل مسئله بود و از همین رو هم این موضوع در طرح تحول سلامت کشور پیش‌بینی شده است.

وی راه‌اندازی مراکز جامع خدمات سلامت با ارائه خدمات رایگان به مراجعان را یکی از همین راهکارهای بیان شده در طرح تحول سلامت خواند و از بهره‌مند شدن ۲۳ میلیون نفر حاشیه‌نشین در شهرها از خدمات این مراکز خبر داد.

سیاری تاکید کرد: رویکرد دولت با اجرای طرح تحول سلامت(Health reform plan) در کشور دسترسی به خدمات، بهره‌مندی و حمایت مالی است تا همه بدون توجه به میزان توان مالی از خدمات درمانی و بهداشتی به خوبی بهره‌مند شوند و استفاده کنند.

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: برای اجرای همین طرح ۲۷۰۰ واحد مرکز بهداشتی، ۶۲۰۰ واحد درمانی با اعتبار پنج‌هزار میلیارد ریال راه‌اندازی و شش‌هزار پزشک خانواده، ۱۵ هزار نفر برای سلامت روان و ۸۰۰ کارشناس تغذیه به کار گرفته شد. تاکنون ۲۷ میلیون نفر از این خدمات که به طور رایگان ارائه می‌شود، استفاده کرده‌اند. میزان درآمد دولت‌های قبل، برابر با تمام درآمد ایران از فروش نفت بود، اما چنین طرحی در کشور اجرا نشد، با وجود آنکه وزیران کارآمدی نیز بر روی کار بودند.

معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: دو مشکل بزرگ در گذشته وجود داشت که باید برطرف می‌شد، یکی اجماع جهانی علیه ایران و دیگری بی‌اعتمادی مردم به مسئولان بود.

در ادامه این مراسم، مدیر دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز اظهار کرد: شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفر معادل ۱۲.۷ درصد جمعیت ایران به افسردگی مبتلا هستند.

احمد حاجبی با اشاره به اینکه افسردگی یک بحران جهانی است، گفت: این اختلال خلقی یک بار پنهان برای کشورهای جهان است و دلایل متعددی برای اینکه سازمان بهداشت جهانی از افسردگی به عنوان اختلال خلقی یاد کند، وجود دارد؛ چرا که قریب به ۳۵ میلیون نفر در جهان مبتلا به این اختلال خلقی هستند و کشور ما نیز مستثنی نیست.

وی خاطرنشان کرد: در دنیا از هر ۱۰ نفر یک نفر از خدمات درمانی افسردگی بهره می‌برند که این نسبت در ایران به ازای هر ۱۰ نفر ۳.۵ نفر است و آمارها نشان می‌دهد که شانس دریافت خدمات در انواع خفیف‌تر این اختلال کمتر است و هر چه اختلال شدت بیشتری پیدا کند، شرایط برای دریافت خدمات بیشتر می‌شود.

مدیر دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد(Addiction) وزارت بهداشت با اشاره به اینکه افسردگی تنها مختص به فرد نیست، بلکه خانواده و جامعه را نیز درگیر می‌کند، گفت: یکی از پیامدهای این قضیه، بروز افسردگی خودکشی است که یک میلیون نفر در سال در دنیا بر اثر افسردگی، خودکشی می‌کنند و این آمار در مقایسه با آمارهای فوت در اثر جنگ و نزاع بیشتر است.

حاجبی با تاکید بر اینکه باید افسردگی(Depression) را جدی بگیریم، خاطرنشان کرد: برخی از افراد که با افسردگی زندگی می‌کنند از ترس انگ زدن، مراحل درمان خود را طی نمی‌کنند و توصیه جهانی همواره بر این تاکید داشته است که با بالا بردن سواد سلامت روان در جهت درمان این بیماران و جلوگیری از برچسب زدن اقدام کنیم.

در ادامه این مراسم، سیدبیوک موسوی معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان نیز با اشاره به اینکه امنیت و سلامت، دو موضوعی است که همواره مغفول مانده است، گفت: امروز اگر امنیتی در کشور مشاهده می‌شود، نتیجه تلاش مردان بزرگی است که در این زمینه جان‌فشانی می‌کنند. همچنین در حوزه درمان در دولت تدبیر و امید گام‌های بزرگی برداشته شد که یکی از این کارها طرح تحول سلامت بود که هزینه ۷۰ درصدی درمان را به ۷ درصد رساند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: