کد خبر: ۱۴۹۷۳۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017April 24
محققان موسسه کارلولینسکا سوئد توانستند با دستکاری تجلی ژن سلول های غیرعصبی در مغز، نورون های جدید دوپامین را تولید کنند. این مطالعه هم بر سلول های انسان و هم موش انجام شده است.
شفاآنلاین>جامعه پزشکی>محققان سوئدی در جستجو برای دستیابی به شیوه های جدید درمان بیماری پارکینسون به پیشرفت های قابل توجهی دست یافتند.

به گزارش  شفاآنلاین، محققان موسسه کارلولینسکا سوئد توانستند با دستکاری تجلی ژن سلول های غیرعصبی در مغز، نورون های جدید دوپامین را تولید کنند. این مطالعه هم بر سلول های انسان و هم موش انجام شده است.

دانشمندان توانستند با برنامه ریزی مجدد در مغز، علائم حرکتی در موش های مبتلا به بیماری پارکینسون(Parkinson) را بازگردانده و عملکرد سلولی و واکنش ها را در سلول های مغز انسان در لابراتوار بازتولید کنند.

مبنای اصلی این کشف مبتنی بر تبدیل سلول های مغز (Brain cells)به زیرمجموعه سلول های عصبی موسوم به نورون های دوپامین است.

نورون های دوپامین در افراد مبتلا به پارکینسون، نابود شده و می میرند. تیم تحقیق نشان داد که آنها می توانند سلول های غیرعصبی موسوم به «سلول های گلیال» موجود در مغز موش ها را به نورون های دوپامین جدید تبدیل کرده و نورون های جدیدی ایجاد نمایند.

محققان این آزمایشات را بر روی سلول های انسانی در محیط آزمایشگاه هم انجام دادند و توانستند آنها را به نورون های دوپامین عملکردی تبدیل نمایند و بدین ترتیب احتمال درمان بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون افزایش می یابد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: