به گزارش شفا آنلاین،محمدحسن انتظاری در خصوص مصرف چایی اظهار کرد: اگر مردم برای نوشیدن چایی در استفاده و مصرف قند زیادهروی نکنند به طور مثال چایی را با مویز و یا با خرما میل کنند؛ فواید چایی بیشتر از مضرات آن میشود.
وی با بیان اینکه همه میدانیم که مصرف چایی برای رفع خستگی بسیار مفید و خوب است چرا که روحیه نشاط آوری را به انسان منتقل میکند، افزود: ممکن است در جایی باشیم که به آب سالم و بهداشتی دسترسی نداشته باشیم اما چایی در دسترس ما باشد، به دلیل اینکه آب چایی قبل از دم شدن جوشیده شده، آب آن به طور کامل بهداشتی شده است، بنابراین چایی برای تأمین آب هم به ما کمک میکند.
متخصص بهداشت و تغذیه تصریح کرد: در طول روز میتوانیم 5 تا 6 لیوان چایی مصرف کنیم اما بهتر است که چاییها رقیق باشند.
وی با بیان اینکه چایی سبز برای انسان بسیار مفید است، تأکید کرد: چایی سبز(Green tea) میتواند بهترین جایگزین برای چایی سیاه باشد اما به دلیل اینکه این نوع چایی با ذائقه ایرانیها سازگار نیست، مردم همان چایی سیاه را مصرف میکنند.
انتظاری در رابطه با مصرف دمنوشها، مضرات و فواید آنها خاطرنشان کرد: دمنوشهای گیاهی به شرط اینکه خود گیاه در دست مصرفکننده باشد هیچ مشکل و ضرری برای انسان ندارد و بسیار هم مفید هستند.
وی بیان کرد: مصرف دمنوشهایی که به صورت نپتون، کیسهای، قرص مانند و غیره درمیآیند، به دلیل آنکه به خلوص آنها اطمینان نداریم، از طرف جامعه پزشکی به مردم توصیه نمیشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: دمنوشها هم مانند چاییها مقداری آنتیاکسیدان(Antioxidants) در اختیار بدن قرار میدهند و همچنین آب بدن را تأمین میکنند که جز برخی از موارد خاص هیچ ضرری برای انسان ندارد.
وی توصیه جامعه پزشکی به مردم در رابطه با مصرف چایی را این گونه عنوان کرد: همیشه به مردم توصیه میکنیم که چایی را با قند کمتری و به صورت رقیق میل کنند.
انتظاری در پایان با بیان اینکه افرادی که کمخونی ندارند میتوانند بلافاصله قبل یا بعد از مصرف غذا هم چایی میل کنند، ادامه داد: افراد دارای کمخونی(Anemia) مخصوصاً خانمها، چایی و یا دمنوش را همراه و یا نزدیک به غذا آنها را مصرف نکنند و حداقل نیم ساعت تا یک ساعت بعد یا قبل مصرف غذا، چایی را میل کنند.