کد خبر: ۱۴۶۱۶۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۰ - ۳۰ اسفند ۱۳۹۵ - 2017March 20
اغلب مردم به دلیل مشکلات موجود سلامت دهان و دندان را از یاد برده اند و نهادهای تاثیر گذار مانند آموزش و پرورش نیز آنطور که باید به آموزش و فرهنگسازی در این مقوله نمی‌پردازند.
شفا آنلاین>سلامت>رییس انجمن دندانپزشکی(Dental) آذربایجان غربی با اشاره به این که یکی از کارهای پایه‌ای مورد نیاز درحوزه دندانپزشکی پوشش بیمه‌ای خدمات است؛ گفت: ۷۰ درصد مردم جامعه توان پرداخت هزینه‌های دندانپزشکی را ندارند.

به گزارش شفا آنلاین،بهنام عباسیان رئیس انجمن دندانپزشکی آذربایجان غربی با اشاره به این که ارتقای سلامت(Health) دهان و دندان در کشور تابع چند عامل از جمله آموزش و فرهنگسازی است؛ بیان داشت: اغلب مردم به دلیل مشکلات موجود سلامت دهان و دندان را از یاد برده اند و نهادهای تاثیر گذار مانند آموزش و پرورش نیز آنطور که باید به آموزش و فرهنگسازی در این مقوله نمی‌پردازند.

وی با اشاره به این که وجود زنگ بهداشت در مدارس یک بدعت بوده و آموزش را به داخل خانواده‌ها نیز می‌کشاند، افزود: ابعاد اجتماعی ارتقای سلامت دهان و دندان در کشور بسیار گسترده و کارساز است و اگر نهادهای متولی و مدیریت شهری به این امر توجه نشان دهند می‌توان تا حد قابل قبولی نسبت به پیشگیری و درمان بیماری‌های دهان و دندان اقدام موثر کرد.

وی نقش رسانه ملی را در کاهش پوسیدگی و بیماری‌های دهان و دندان موثر دانست و گفت: یکی از باورهای غلط رایج در میان مردم این است که دندان شیری ارزشی ندارد و زمانی برای درمان پوسیدگی دندان کودکان خود به دندانپزشکان مراجعه می‌کنند که دیگر دندان شیری قابل نگهداری نیست و از دست دادن آن زودتر از موعد سبب بروز ناهنجاری‌های دهان و دندان می‌شود.

عضو دندانپزشک شورای عالی سازمان نظام پزشکی با اشاره به این که باید سطح آموزش و فرهنگسازی در این حوزه را افزایش دهیم ادامه داد: رسانه ملی، آموزش و پرورش، متولیان وزارت بهداشت، مدیریت شهری و خود مردم باید همت کرده و نسبت به پیشگیری و درمان بیماری‌های دهان و دندان به موقع اقدام کنند.

عباسیان در خصوص هزینه‌های بالای خدمات دندانپزشکی و عدم پوشش بیمه‌ای این خدمات توسط سازمان‌ها بیمه گر اظهار داشت: یکی از کارهای پایه‌ای که در حوزه دندانپزشکی باید انجام شود ورود جدی سازمان‌های بیمه‌گر برای پوشش خدمات است، زیرا ۷۰ درصد مردم که اکثریت را تشکیل می‌دهند توان پرداخت هزینه‌های دندانپزشکی را ندارند و زمانی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند که دیگر چاره‌ای جز کشیدن دندان خود ندارند.

وی با تاکید بر این که باید خدمات ترمیمی دندانپزشکی تحت پوشش بیمه قرار گیرد، بیان داشت: اجرای طرح وارنیش فلوراید در گروههای سنی ۶ تا ۱۴ سال و مادران باردار گرچه راهکار خوبی برای کاهش پوسیدگی محسوب می‌شود، اما کافی نیست، زیرا ۹۰ درصد همین گروههای هدف نیازمندخدمات سطح دو و سه برای دندان‌های خود هستند و استفاده تن‌ها از وارنیش فلوراید متناسب با وضعیت سلامت دهان و دندان آن‌ها نیست.

وی علل بروز بسیاری از بیمارهای جسمی و حتی روانی را نبود یا کاهش بهداشت دهان و دندان افراد دانست و یاد آور شد: دهان مجرای ورودی غذا به بدن بوده و اگر بهداشت و سلامت دندان‌ها رعایت نشود انواع میکروب و عفونت از این راه وارد بدن شده و سبب بروز انواع بیماری‌های گوارشی و قلبی عروقی در افراد می‌شود.
برچسب ها: عفونت ، دندانپزشکی ، سلامت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: