کد خبر: ۱۴۲۱۲۳
تاریخ انتشار: ۰۰:۵۹ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - 2017February 15
در مطالعه فوق شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز و آسه‌سولفام پتاسیم که در طیف وسیعی از مواد غذایی و نوشیدنی‌ها یافت می‌شوند، اندازه‌گیری شدند.
       

شفا آنلاین:نتایج مطالعه‌ای نشان می‌دهد که چگونه شیرین کننده‌های مصنوعی بعد از نوشیدن یک قوطی نوشابه رژیمی در بزرگسالان و کودکان به داخل جریان خون جذب می‌شوند.

به گزار ش شفا آنلاین:در مطالعه فوق شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز و آسه‌سولفام پتاسیم که در طیف وسیعی از مواد غذایی و نوشیدنی‌ها یافت می‌شوند، اندازه‌گیری شدند. از جمله سایر شیرین‌کننده‌های مصنوعی ساخارین و آسپارتام است که اخیرا بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند زیرا مشخص شده که آنها مواد فعالی هستند که می‌توانند روی متابولیسم اثر بگذارند.

علیرغم تائید مصرف شیرین کننده‌های مصنوعی توسط سازمان غذا و دارو نگرانی‌هایی در مورد ایمنی آنها به خصوص در طولانی‌مدت روی سلامت وجود دارد. استفاده از شیرین کننده‌های مصنوعی در سراسر جهان در حال افزایش است، زیرا مصرف زیاد شکر سبب بروز مشکلات سلامت مانند چاقی و دیابت می‌شود. صنعت غذا به نیاز مصرف کننده پاسخ داده و به منظور تولید محصولات خوش‌طعم با میزان شکر کمتر، شکر را با شیرین کننده‌های مصنوعی جایگزین ساخته است. اغلب مصرف کننده‌ها انتظار دارند که با مصرف شیرین کننده‌های مصنوعی که حاوی مقادیر کمتر کالری هستند یا حتی فاقد کالری هستند وزن کم کنند اما ممکن است نتایج متناقضی مشاهده شود.

در همین راستا محققان غلظت سوکرالوز و آسه‌سولفام پتاسیم را در پلاسمای 22 فرد بزرگسال (45تا18 سال) و 11 کودک (12تا6 سال) اندازه‌گیری کردند. هیچ کدام از شرکت کنندگان دارو استفاده نمی‌کردند و به بیماری شناخته شده‌ای مبتلا نبودند.

نتایج نشان داد در کودکان نسبت به بزرگسالان غلظت سوکرالوز بعد از مصرف یک قوطی 12 اونسی نوشابه رژیمی 2 برابر بود. این تیم تحقیقاتی قبلا مشاهده کرده بودند که شیرین کننده‌های مصنوعی در شیر مادرانی که مواد غذایی، نوشیدنی، دارو یا سایر ترکیبات حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی را مصرف می‌کنند، یافت می‌شود.

ازآنجاکه شیرخواران توانایی کمتری برای حذف مواد از جریان خون و از طرق کلیه‌ها دارند (میزان فیلتراسیون گلومرولی تا سن 2 سالگی کمتر است) نویسندگان بر این باورند که میزان شیرین کننده‌های مصنوعی در خون شیرخواران احتمالا به نسبت بالاتر است.
این نتایج مهم است زیرا مواجهه با شیرین کننده‌های مصنوعی در اوایل زندگی ممکن است بر ذائقه کودک، رژیم غذایی و سرنوشت متابولیکی در آینده اثر بگذارد. همچنین یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد برخی افراد مقادیر نسبتا کمی از شیرین کننده‌های مصنوعی را جذب کرده و برخی مقادیر بیشتری را جذب می‌کنند.سپید
منبع: Your Doctor

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: