کد خبر: ۱۴۰۶۳۲
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۵ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ - 2017February 02
روزگاری بود که مقدار تقریبا مساوی از اسید چرب های امگا 3 و اسید چرب های امگا 6 می خوردیم. اما 140 سال پیش و زمانی که انقلاب صنعتی در دنیا رخ داد، صنعت روغن نباتی نیز شروع به رشد کرد و میزان مصرف امگا 6 افراد افزایش یافت و روی سطح امگا 3 تاثیر منفی گذاشت.
شفا آنلاین:متاسفانه بسیاری از مردم کمبود دو نوع حیاتی از چربی ها را دارند: ایکوزاپنتانوئیک اسید ( EPA ) و دوکو زا هگزا انوئیک اسید ( DHA ). از آنجا که مردم به اندازه کافی ماهی های چرب کم جیوه و دیگر غذاهای سرشار از اسید چرب امگا 3 نمی خورند استفاده از مکمل های حاوی روغن ماهی تبدیل به یک اجبار شده است.


چگونه مصرف چربی مان در طول تاریخ تغییر کرده است؟

به گزارش شفا آنلاین: روزگاری بود که مقدار تقریبا مساوی از اسید چرب های امگا 3 و اسید چرب های امگا 6 می خوردیم. اما 140 سال پیش و زمانی که انقلاب صنعتی در دنیا رخ داد، صنعت روغن نباتی نیز شروع به رشد کرد و میزان مصرف امگا 6 افراد افزایش یافت و روی سطح امگا 3 تاثیر منفی گذاشت.

مصرف روغن نباتی در طول پایان قرن بیستم بیشتر هم شد و امگا 6 التهاب آور را در برنامه غذایی مان برجسته تر کرد. تحقیقات از التهاب مزمن، به عنوان یکی از عوامل اصلی بیماری های مدرن یاد می کنند. وقتی مقدار زیادی امگا 6 مصرف می کنید التهاب را افزایش می دهید در حالی که اسید چرب امگا 3 کاهش دهنده التهاب را کم می کنید.


مزایای اسید چرب امگا 3

اسید چرب امگا 3 مزایای فراوانی دارد. تحقیقات نشان داده بیمارانی که پس از حمله قلبی از مکمل روغن ماهی استفاده می کنند، خطر مرگ ناگهانی و دیگر حملات قلبی را به شدت کاهش می دهند. در یک بررسی دیگر که روی 72 تحقیق انجام شده بود که شامل 600.000 فرد در 19 کشور می شد محققان به این نتیجه رسیدند که سطح امگا 3 مستقیما با بیماری های قلبی در ارتباط است.

روغن ماهی می تواند روی سلامت روان نیز تاثیر بگذارد. تحقیقات نشان داده اسید چرب های امگا 3 می تواند به پیشگیری از آلزایمر کمک کند، اختلال نقص توجه را بهبود ببخشد و به بهبود افسردگی کمک کند. در واقع تحقیقات نشان داده مکمل های روغن ماهی می توانند به اندازه داروهای ضد افسردگی برای درمان افسردگی مفید باشند. دیگر تحقیقات نشان داده اند روغن ماهی می تواند از بیماری های مختلف خود ایمنی و التهابی پیشگیری کند و یا تاثیرشان را معکوس نماید. بیماری هایی از جمله آرتروز، بیماری کرون، کولیت اولسراتیو، پسوریازیس، لوپوس، ام اس و سردردهای میگرنی.

تمام روغن های ماهی یکسان نیستند. روغن ماهی با کیفیت باید به خوبی فیلتر شده باشد و از منابع پایدار آمده باشد. توسط دیگر اورگان ها آنالیز و با آنتی اکسیدان ها ترکیب شده باشد چون روغن ماهی چربی اشباع نشده ای است که می تواند به سرعت فاسد شود. حتی اگر مرتب از ماهی های پر چرب استفاده کنید باز هم ممکن است به اندازه کافی امگا 3 دریافت نکنید. در ادامه به شما خواهیم گفت روغن ماهی چگونه بسته به اهدافی که دارید می تواند به سلامتتان کمک کند.


1- کاهش وزن

تحقیقات نشان داده یک برنامه غذایی با چربی های سالم، مخصوصا اسید چرب های EPA و DHA در روغن ماهی به کاهش چربی کلی بدن در مقایسه با دیگر چربی ها کمک می کند. روغن ماهی حتی می تواند به شکلی مثبت روی هورمون های استرس از جمله کورتیزول تاثیر بگذارد تا التهاب مزمن را که گاهی مانع کاهش وزن می شود کاهش دهد.


2- سلامت روان

تحقیقات نشان داده DHA و EPA می توانند به بهبود خلق و خو، بهتر شدن افسردگی و تقویت کلی عملکرد شناختی کمک کند. DHA برای رشد و عملکرد مغز مفید است در حالی که EPA خلق و خو و رفتار را بهبود می دهد.


3- زوال عقل

التهاب تمام بیماری ها را تحت تاثیر قرار می دهد از جمله زوال عقل و آلزایمر. تحقیقات نشان داده اند امگا 3 می تواند نشانه های آلزایمر را کاهش دهد و از زوال عقل پیشگیری نماید.


4- استرس

روغن ماهی می تواند استرس و آسیب های مربوط به استرس را کاهش دهد. یک تحقیق نشان داد استفاده از روغن ماهی تنها برای 3 هفته چندین عامل استرس را کاهش می دهد، از جمله کورتیول و آدرنالین.


5- سرطان

روغن ماهی می تواند خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها را تا حدود زیادی کاهش دهد از جمله سرطان روده، پروستات و سرطان سینه. روغن ماهی می تواند باعث شود داروهای مرسوم ضد سرطان تاثیر گذارتر شوند و همچنین به خودی خود تاثیر دارویی بگذارد.

ترکیب روغن ماهی با کیفیت و رژیم غذایی دارای چربی های سالم و گلیسمی پایین، راهی می سازد تا سالم و لاغرتر شوید.

 
منبع: سلامت نیوز
برچسب ها: روغن ، پزشک ، امگا 3
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: