به گزارش شفا آنلاین، حسین مهری در مراسم رونمایی از پروژه های هوشمندسازی پست همزمان با سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با اشاره به جزئیات این پروژه ها گفت: پروژه های عمرانی شرکت پست با بهره برداری از ۶ ساختمان جدید و ایجاد معاونت فناوری و تجارت الکترونیک به سرمایه گذاری بالغ بر ۱۲.۵ میلیارد تومان به بهره برداری رسید و همچنین با مجموع سرمایه گذاری ۳۷.۵ میلیارد تومان پروژه های هوشمندسازی پستی محقق شد.
وی راه اندازی صددرصد سیستم یکپارچه مبادلات پستی را از جمله این طرح ها عنوان کرد و گفت: در راستای هوشمندسازی سرویس های پستی توسعه «گیت وی» تجارت الکترونیک، رصد آنلاین مرسولات و نیز هوشمندسازی نامه رسان ها را داشته ایم به نحوی که صددرصد نامه رسان ها به اسمارت فون مجهز شده اند.
مدیرعامل شرکت ملی پست از اجرای فاز نخست هوشمندسازی مکانی در کشور در ۶ شهر اصفهان، تهران، مشهد، قم، قزوین و بوشهر خبر داد و گفت: ۱۲.۵ میلیون مکان طبق این پروژه دارای طول و عرض جغرافیایی (ژئوکد) شده اند.
مهری با اشاره به وضعیت ایران در ارسال مرسولات پستی گفت: ایران از نظر فعالیت های پستی و رده بندی جهانی نسبت به کشورهای منطقه رتبه خوبی را دارا است، اما با کشورهای توسعه یافته فاصله زیادی دارد؛ چراکه زیرساخت های لازم و سرمایه گذاری به موقعی در مورد پست شکل نگرفته است و این در حالی است که دنیا از ۲۵ سال گذشته به سمت بهره گیری از فناوری اطلاعات رفته و «پست نامه» را به «پست کالا» تغییر جهت داده است.
۲۶ شرکت خواهان دریافت مجوز اپراتور خصوصی پست
معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال در مورد آخرین وضعیت راه اندازی اپراتور خصوصی پست در کشور گفت: اسناد این مناقصه فروخته شده و تاکنون ۲۶ شرکت شامل افراد حقیقی و حقوقی این اسناد را خریداری کرده اند که در میان آنها شاهد حضور شرکت های توانمندی نیز هستیم.
وی گفت: پیش بینی می شود با توجه به تقاضاهای موجود شاهد حضور قدرتمند دو اپراتور پستی بخش خصوصی از مرداد ماه سال ۹۶ در کشور باشیم.
مهری تاکید کرد: شرکت ملی پست به عنوان شرکت دولتی در این بخش تنها ۱۰ درصد سهم بازار را به خود اختصاص داده است و ۹۰ درصد سهم بازار پست در ایران رها شده است که امیدواریم با راه اندازی پست خصوصی شاهد رونق این بازار باشیم.
ترانزیت پستی ۵ ایرلاین از ایران میگذرد
مدیرعامل شرکت ملی پست با اشاره به مشارکت ایران در حوزه ترانزیت پستی با کشورهای منطقه اظهار کرد: تا پیش از این با یک شرکت خدمات هوایی (ایرلاین) برای ۵۸ مسیر، قرارداد ترانزیت پستی داشتیم، اما هم اکنون این تعداد به ۵ ایرلاین افزایش یافته است و این شرکت ها پست خود را از طریق ایران به ۱۰۳ مسیر هوایی ارسال می کنند.
وی قیمت پایین خدمات ترانزیت پستی از سوی ایران را مزیت رقابتی نسبت به سایر کشورهای همسایه عنوان کرد و گفت: هم اکنون با توافقات صورت گرفته ترانزیت پستی کشور عراق در ۳۰ مسیر از ایران می گذرد، در همین حال با کشور آذربایجان نیز توافقات اولیه ای داشتیم تا محصولات پستی کشورهای مشترک المنافع از ایران به کشور آذربایجان ارسال شود.
مهری از مذاکره با کشورهای سوریه و افغانستان نیز برای ایجاد مسیرهای ترانزیت پستی خبر داد و گفت: این اقدامات می تواند با توجه به موقعیت ایران برای مسیرهای ترانزیت کالا و خدمات در نهایت هاب پستی را در منطقه محقق کند.
درخواست پست از بانک مرکزی برای تایید مستر کارت
مدیرعامل شرکت ملی پست در مورد خبری که در هفته دولت مبنی بر راه اندازی مسترکارت در ایران اعلام شده بود، توضیح داد: به دلیل حاشیه هایی که به وجود آمد لازم دیدیم تا تاییدیه های لازم را برای همکاری با مسترکارت از بانک مرکزی اخذ کنیم. بر این اساس درخواست خود را به بانک مرکزی ارائه داده ایم و هم اکنون منتظریم تا مجوز لازم را از این بانک و بانک های مرتبط دریافت کنیم.
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: کار توزیع مسترکارت توسط پست به صورت محدود در حال انجام است، اما تا زمانی که از شرکت مورد نظر اطمینان حاصل نکرده ایم، نمی توانیم به صورت گسترده این خدمات را ارائه کنیم.
موافقت اتحادیه جهانی پست با تراکنش مالی بین المللی ایران با ۱۹۲ کشور دنیا
مهری در مورد مراوده با سایت های خرید بین المللی و ارسال مرسولات از خارج به ایران با موافقت اتحادیه جهانی پست برای تراکنش مالی بین المللی ایران با ۱۹۲ کشور جهان خبر داد و گفت: نرم افزاری از سوی این اتحادیه با عنوان IFS در اختیار شرکت پست قرار گرفته است تا تراکنش مالی بین المللی با هدف روان سازی کار با ۱۹۲ کشور صورت گیرد. بر این اساس با هماهنگی وزیر ارتباطات، شرکت پست بانک را به عنوان نماینده مالی به اتحادیه جهانی پست معرفی کرده ایم.
وی افزود: این مراودات قبل از برجام وجود نداشت و هم اکنون با چارچوب های ایجاد شده و به صورت قانونی امکان تجارت بینالمللی ایران با خارج و برعکس آن فراهم شده است.
افزایش ۶ درصدی تعرفه پست در صورت موافقت معاونت اجرایی رئیس جمهور
مدیرعامل شرکت ملی پست در مورد افزایش تعرفه های خدمات پستی گفت: تعرفه های پست از سال ۹۳ تاکنون دو بار افزایش داشته است که به صورت میانگین در سال ۹۳، ۱۵ درصد و در سال ۹۴، ۵.۵ درصد افزایش را شاهد بودیم. امسال نیز پیشنهاد افزایش ۶ درصدی تعرفه های پستی را داشتیم که این موضوع در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به تصویب رسید.
وی ادامه داد: در همین حال با هماهنگی صورت گرفته با سازمان حمایت نیز موافقت این سازمان را برای افزایش تعرفه ها جلب کردیم، اما مطابق با بخشنامه معاونت اجرایی ریاست جمهوری که افزایش تعرفه ها باید به تایید سازمان تنظیم بازار و نیز سازمان حمایت از مصرف کنندگان برسد، اعمال این افزایش تعرفه اجرایی نشد؛ چراکه سازمان تنظیم بازار به ریاست شریعتمداری با این افزایش تعرفه موافقت نکرد و هم اکنون تعرفه های پستی مانند سال ۹۴ محاسبه می شود.
معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه تعرفه های پستی در سال ۹۵ تاکنون افزایش نداشته است، خاطرنشان کرد: امیدواریم با درخواست ارائه شده به آقای شریعتمداری طی روزهای آینده بتوانیم موافقت این درصد افزایش تعرفه را دریافت کنیم و در ماه های پایانی سال شاهد این افزایش اندک نرخ ها باشیم.
آدرس ملی ایرانیها ۳ سیلابی میشود
مهری در مورد استانداردسازی مکان های پستی تحت عنوان پروژه هوشمندسازی مکان از همکاری با دانشگاه تهران برای تدوین آیین نامه آدرس ملی خبر داد و گفت: بر اساس پایش صورت گرفته از سوی دانشگاه تهران هم اکنون ۷۰ درصد مکان ها در کشور دارای آدرس ۳ سیلابی هستند و برای مابقی آدرس ها نیز قرار است این استاندارد رعایت شود. البته در جایی که این امکان وجود نداشته باشد به جای سیلاب از اسلش استفاده می کنیم تا در نهایت تمامی مکان ها در کشور دارای آدرس واحد ملی با ۳ سیلاب شوند.
وی اجرای این طرح را نیازمند همکاری بالغ بر ۱۳ سازمان اجرایی عنوان کرد و گفت: هم اکنون امکان دریافت آدرس ملی برای شهروندان تهرانی از طریق سایت پست فراهم شده است و امیدواریم ظرف ۳ سال آینده به صورت کلی شاهد اجرای طرح هوشمندسازی مکانی باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی پست ادامه تصریح کرد: اختصاص آدرس استاندارد و واحد، ژئوکد کردن طول و عرض جغرافیایی، پارسلبندی شهر و روستاها، هوشمندسازی نقشه های مکانی و در نهایت حل مشکل معابر بینام و اختصاص کدپستی یکپارچه از جمله محورهای این طرح است که با عنوان GNAF در ستاد اقتصاد مقاومتی تعریف شده و امیدواریم تا ۳ سال آینده به بهره برداری کامل برسد.