کد خبر: ۱۳۷۳۴۳
تاریخ انتشار: ۰۴:۲۰ - ۱۸ دی ۱۳۹۵ - 2017January 07
هنوز لایحه بودجه 96 به مجلس نیامده است و فعلاً روی این لایحه دولت دارد کار می‌کند. کاهش 5 درصدی یارانه دارو به این معنی است که دولت قصد این کاهش را دارد که البته باید در مجلس بررسی شود.

شفا آنلاین>سلامت>یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث یارانه دارو باید به گونه‌ای حرکت کنیم که تأمین هزینه‌های دارو خارج از تحمل پرداخت خانواده‌ها نباشد.

به گزارش شفا آنلاین،حیدرعلی عابدی درباره ادعای رییس سازمان غذا و دارو مبنی بر این که در لایحه بودجه 96 با کاهش 5 درصدی یارانه دارو مواجه خواهیم بود، اظهار کرد: هنوز لایحه بودجه 96 به مجلس نیامده است و فعلاً روی این لایحه دولت دارد کار می‌کند. کاهش 5 درصدی یارانه دارو به این معنی است که دولت قصد این کاهش را دارد که البته باید در مجلس بررسی شود. هم‌اکنون سازمان مدیریت و برنامه در حال بررسی این لایحه است.

وی بابیان اینکه کاهش یارانه دارو به هیچ وجه کار اصولی و درستی نیست، گفت: یکی از ابعاد طرح تحول سلامت، نظام دارویی است و از محاسن طرح تحول سلامت این است که بیماران  و به خصوص بیماران صعب‌العلاج و بیماران خاص تا حدی داروهایشان تأمین شده و مشکلاتشان کمتر شده است. اعتباراتی هم که به بخش سلامت غذا و دارو اختصاص پیدا کرده اعتبارات چشمگیری نیست که تازه بخواهند از آن کم کنند و اگر دولت یارانه دارو را کم کرده باشد حتماً با دیدگاه مثبت مجلس و کمیسیون تلفیق لایحه یارانه دارو ترمیم می‌شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس، افزود: دیدگاه بنده این است که کمیسیون بهداشت حتماً برای افزایش یارانه دارو برنامه‌ریزی خواهد کرد نه برای کاهش آن. چون معتقد هستیم که این کمک‌هایی که در بخش سلامت می‌شود جزء وعده‌های نظام جمهوری اسلامی است که باید محقق می‌شده است. 

عابدی در همین خصوص تصریح کرد: یکی از وظایف اصلی دولت تأمین امنیت، سلامت و آموزش است. مابقی اتفاقات حول همین 3 محور است و وظیفه اصلی دولت بعد از تأمین امنیت مردم، تأمین سلامت ملت است و این طرح تحول نظام سلامت که دارد در کشور اجرا می‌شود یکی از اهداف مستمر نظام اسلامی است و فکر نمی‌کنم که نمایندگان راضی شوند که این حق ضایع شود.

وی در پاسخ به این سؤال که چه میزان افزایش یارانه دارو در بودجه 96 مدنظر مجلس است، گفت: در سیاست‌های کلی نظام که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد آمده است که بیمار به‌جز رنج بیماری نباید رنج دیگری را متحمل شود و در سال‌های گذشته اکثر بیماران به دلیل اینکه داروهایشان تأمین نمی‌شد و یا داروهایشان خیلی گران قیمت بود مجبور می‌شدند زندگی خود را بفروشند تا هزینه‌های دارویی خود را تأمین کنند. بنابراین به دلیل بیماری زیر خط فقر می‌رفتند. 

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در همین خصوص افزود: بنابراین در بحث یارانه دارو باید به گونه‌ای حرکت کنیم که تأمین هزینه‌های دارو خارج از تحمل پرداخت خانواده‌ها نباشد. اهداف طرح تحول نظام سلامت این است که هرسال درصد پرداختی از جیب مردم کمتر شود. هم‌اکنون مردم در بیمارستان‌ها رقمی معادل 5 یا 6 درصد قیمت دارو را پرداخت می‌کنند. 

عابدی خاطرنشان کرد: اختصاص بودجه برای تأمین سلامت مردم یکی از اهدافی است که در طرح تحول سلامت باید در اولویت قرار گیرد. بنابراین در مجلس به دنبال یک افزایش خوب در یارانه دارو هستیم.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: