کد خبر: ۱۳۶۱۵۸
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۰ - ۰۷ دی ۱۳۹۵ - 2016December 27
اختلالات تشنجی در کودکان شیوع نسبتا قابل توجهی دارند به طوری که حدود سه دهم تا یک درصد کودکان اختلال تشنجی را به صورت تشنج های بدون تب در زندگی خود تجربه می کنند.
شفا آنلاین>سلامت>یکی از مهمترین علل ایحاد صرع در کودکان ناشی از اختلالات ژنتیکی است که در بیشتر موارد تشنج‌های خوش‌خیم ایجاد می‌کند.

به گزارش شفا آنلاین،رضا شروین بدو رییس مرکز طبی کودکان و فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال اظهار داشت: اختلالات تشنجی در کودکان شیوع نسبتا قابل توجهی دارند به طوری که حدود سه دهم تا یک درصد کودکان اختلال تشنجی را به صورت تشنج های بدون تب در زندگی خود تجربه می کنند. 

وی با بیان اینکه این اختلال با شایع ترین نوع تشنج در کودکان موسوم به تب و تشنج متفاوت است، تصریح کرد: تب و تشنج اختلال نسبتا شایعی بین کودکان است و ارتباطی با صرع ندارد و حدود بین نیم تا چهار درصد کودکان دچار تب و تشنج می شوند و احتمال تبدیل آن به صرع در آینده حدود یک درصد است. 

شروین بدو با اشاره به اینکه 30 تا 40 درصد تشنج ها در کودکان خوش خیم محسوب می‌شوند، تصریح کرد: این موارد با حداقل درمان‌های دارویی بهبود پیدا می کنند. از طرفی این نوع از تشنج ها نیاز به مداخلات دارویی بیشتری داشته و قابل کنترل هستند. 20 تا 30 درصد تشنج ها در کودکان ممکن است زمینه مقاوم شدن را داشته باشند که نیازمند مداخلات بیشتری است.

رییس مرکز طبی کودکان بیان کرد: به طور کلی حدود 30 تا 35 درصد تشنج ها ناشی از اختلالات ژنتیکی هستند که در بیشتر موارد تشنج های خوش خیم ایجاد می کنند. همچنین اختلالاتی در دستگاه عصبی مرکزی و آسیب های مغزی ناشی از حوادث در کودکان می تواند منجر به بروز تشنج های بدون تب در کودکان شود، اما به طور کلی اختلال تشنج در کودکان تشنج های معمولا خوش خیم و قابل درمان هستند.

وی با بیان اینکه در برخی موارد تعدادی از اختلالات تشنجی از نوع مقاوم است، تاکید کرد: بیشتر صرع های از نوع کانونی ممکن است تبدیل به تشنج های مقاوم شوند و احتیاج به مداخلات جراحی داشته باشند.

وی افزود: عموما به کمک روش های دارویی، جراحی و رژیم های غذایی مانند استفاده از رژیم های غذایی تحت نظر متخصص تغذیه با درصد قند پایین و چربی به میزانی بالاتر (رژیم کتوژنیک) با ایجاد تناسب در بدن می‌توان از جلوی تشنج را گرفت. 

شروین بدو یادآور شد: درصد مرگ ناگهانی در اختلالات تشنجی کم است و از هر هزار نفر کودک که سابقه صرع یا تشنج های مکرر دارند ممکن است یک کودک در ریسک مرگ ناشی از تشنج قرار گیرد.
برچسب ها: تشنج‌ ، ژنتیک ، صرع
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: