کد خبر: ۱۳۵۰۹۱
تاریخ انتشار: ۰۴:۵۹ - ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - 2016December 20
»
مطالعات متخصصان تغذیه نشان می دهد که رژیم های غذایی فاقد گلوتن، بیشتر از آن که مفید باشند برای بدن انسان مضراتی به همراه دارند. در واقع هیچ شواهد علمی مبتنی بر مفید بودن رژیم غذایی فاقد گلوتن برای افراد فاقد سی دی و یا آلرژی به گندم وجود ندارد.


شفا آنلاین:با توجه به ظهور پدیده چاقی و شیوع آن در جوامع امروزی، تلاش های زیادی جهت کنترل و کاهش وزن از سوی افراد مختلف صورت می گیرد که در این میان رژیم های غذائی نقش مهمی ایفا می کنند.

به گزارش شفا آنلاین: در میان آخرین مدهای رژیم غذایی ارائه شده در روزهای اخیر، رژیم غذائی مبتنی بر حذف گلوتن دیده می شود. متخصصان تغذیه در رابطه با این نوع از رژیم های غذائی اعلام کردند ریشه کن کردن گلوتن از رژیم غذایی کودکان، حتی اگر آن ها مبتلا به بیماری سلیاک (CD) نبوده و یا به گندم آلرژی نداشته باشند، ممکن است خطرات بیشتری نسبت به مزایای آن داشته باشد.

متخصصان تغذیه در رابطه با این نوع از رژیم های غذائی اعلام کردند ریشه کن کردن گلوتن از رژیم غذایی کودکان، حتی اگر آن ها مبتلا به بیماری سلیاک (CD) نبوده و یا به گندم آلرژی نداشته باشند، ممکن است خطرات بیشتری نسبت به مزایای آن داشته باشد.

 در حقیقت اطلاعات کمی از انگیزه های افرادی که شیوه زندگی فاقد گلوتن اتخاذ کرده اند موجود است. در یک مطالعه که در سال 2015 روی هزار و پانصد آمریکایی انجام شد، رایج ترین توضیح برای انتخاب غذاهای فاقد گلوتن پاسخ به گزینه : " بدون هیچ دلیل"  بود. طبق گفته پژوهشگر ارشد این مطالعات، دکتر نورل آر ریلی از مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در نیویورک ، گاهی اوقات والدین به دلیل نگرانی برای سلامتی کودکان خود، آن ها را در یک رژیم غذایی فاقد گلوتن قرار می دهند چراکه معتقدند این رژیم غذائی که علائم بیماری را تسکین می دهد و یا باعث جلوگیری از بیماری سی دی شده و یا این که بسیاری از افراد به طور غلط باور دارند این رژیم غذائی یک جایگزین سالم قبل از انجام آزمایشات  برای CD و یا مشاوره با یک متخصص تغذیه محسوب می شود.

به باور پزشکان و کارشناسان تغذیه ؛ یکی از تصورات غلط بسیاری از افراد  این است که رژیم غذایی فاقد گلوتن، انتخاب شیوه زندگی سالم و بدون عیب محسوب می شود. در واقع، در افراد فاقد بیماری سی دی یا آلرژی به گندم، هیچ خواص درمانی ثابت شده ای جهت حذف این ماده ارزشمند غذائی وجود نداشته و تداوم این امر می تواند چربی و کالری دریافتی را افزایش داده، به کمبودهای تغذیه ای کمک کرده و تشخیص واقعی CD را پنهان کند. تصور غلط دیگر این است که گلوتن سمی است؛ کارشناسان در این زمینه به صراحت عنوان کرده اند که هیچ اطلاعاتی برای پشتیبانی از این نظریه وجود ندارد. رژیم غذایی فاقد گلوتن حتی برای بستگان سالم درجه اول افراد مبتلا به سی دی و یا همچنین برای نوزادان سالم در معرض خطر ابتلا به CD  نیز لازم نیست.

در این میان رژیم غذایی فاقد گلوتن تنها برای یک زیر مجموعه بسیار کوچکی از بیمارانی که توسط یک متخصص تغذیه با تجربه راهنمایی شده اند، می تواند به سلامت بهتر و بهبود کیفیت زندگی آن ها منجر شود که این موضوع تنها و تنها با نظر و اعلام پزشک مشخص خواهد شد.

در این پژوهش ها مشخص شد که با توجه به کمبودهای تغذیه ای بالقوه و کیفیت زندگی، در واقع کمبود گلوتن می تواند خطرات بیشتری نسبت به سود احتمالی آن در برداشته باشد. دکتر ریلی اشاره می کند که والدین باید از عواقب مالی، اجتماعی و تغذیه ای ناشی از اجرای غیر ضروری رژیم غذایی فاقد گلوتن آگاه شوند. ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و مشاوران پزشکی خانواده احتمالا قادر به توقف حرکت به سوی رژیم غذایی فاقد گلوتن نیستند، اما آن ها می توانند نقش بزرگتری در آموزش بیماران و والدین ایفا کنند.

برچسب ها: کودکان ، گندم ، رژیم غذایی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: