به گزارش شفا آنلاین، با توجه به الزامات موجود برای آموزش و اطلاعرسانی به مردم در راستای معرفی فاکتورهای امنیتی موجود در اسکناس و ایران چک، بانک مرکزی با بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین از جمله واقعیت افزوده اقدام به تامین نرمافزار «نما» (نرمافزار معرفی اسکناس) کرده است.
این نرمافزار که به صورت رایگان در دسترس عموم قرار گرفته است، با بهرهگیری از تکنولوژی واقعیت افزوده این امکان را فراهم میکند تا کاربران پس از نصب آن، دوربین گوشی هوشمند یا تبلت خود را بر روی اسکناس یا ایران چک قرار داده و مهمترین فاکتورهای امنیتی موجود در هر وجه آن را مشاهده کنند.
نرمافزار یادشده به گونهای طراحی شده است که پس از نمایان شدن نقاط درج فاکتورهای امنیتی اسکناس و ایران چک و لمس آن توسط کاربر، اطلاعات مربوطه همزمان در قالب متن، تصویر و فایل صوتی فراهم شود.
«نما» قابلیت شناسایی اسکناسها و ایرانچکهای در جریان و چاپ شده در سالهای اخیر از جمله اسکناسهای ۵۰۰۰ ریالی، ۱۰۰۰۰ ریالی، ۲۰۰۰۰ ریالی، ۵۰۰۰۰ ریالی و ۱۰۰۰۰۰ریالی و ایرانچکهای ۵۰۰۰۰۰ ریالی جدید و قدیم و همچنین ایرانچک ۱۰۰۰۰۰۰ ریالی را، هم به صورت آنلاین و هم به صورت آفلاین برای کاربر فراهم میآورد.
این نرمافزار صرفا ابزاری تعاملی و کاربرپسند برای اطلاع رسانی مطلوب و بهینه به شمار میآید و امکان شناسایی جعل از غیرجعل را ندارد. شایان ذکر است که در حال حاضر تکنولوژی شناسایی جعل از غیرجعل از طریق تلفن همراه هوشمند در هیچ یک از کشورهای جهان فراهم نشده است.
تکنولوژی واقعیت افزوده یا Augmented Reality از جمله تکنولوژیهای نوین موجود در حوزه فناوری اطلاعات و به نوعی هوش مصنوعی است. همانگونه که از نام آن پیداست در این تکنولوژی چیزی به "واقعیت" اضافه میشود؛ بدین معنی که این تکنولوژی با استفاده از دوربین گوشیهای هوشمند، به تصویر شیء تعریف شده (سوژه دوربین) عناصری چون فاکتورهای گرافیکی، سمعی و بصری در قالب دو بعدی و سه بعدی اضافه میکند.