کد خبر: ۱۳۴۶۶۹
تاریخ انتشار: ۰۱:۵۹ - ۲۷ آذر ۱۳۹۵ - 2016December 17
امروزه در خصوص بیماری دیسک کمر مطالب و نکات بسیار زیادی نوشته میشود که هر کدام از مطالب از دیدگاه خاصی به این بیماری نگاه میکند.
شفا آنلاین: از نظر علت زمینه ها علایم نوع درمان و پیش گیری مطالب متنوعی نگاشته شده است. ولی اگر بخواهیم در یک چهار چوب مشخص بیماری دیسک کمر را بررسی نماییم بایستی این را مد نظر قرار دهیم که وقتی تعادل بین نیروهایی که بر ستون فقرات اعمال میشود با توانمندی و مقاومت ساختار اسکلتی عضلانی تطابق نداشته باشد و بر ایند به سمت نیروهای اعمال شده بر ستون فقرات باشد منجر به بیرون زدگی دیسک و نهایتا پارگی آن و شروع علایم خواهد شد.

به گزارش شفا آنلاین:در خصوص ضرورت به عمل جراحی دیسک کمری نیز نظرات مختلفی وجود دارد.با پیشرفت تکنولوژی و نیاز به برگشت سریعتر به کار روزمره شاید نتوان درمانهای طولانی مدت را برای بیماران تجویز کرد. خیلی از بیماران به علت خصوصیت شغلی که دارند نیاز به شروع سریعتر به کار روزمره داشته لذا این موارد را میتوان جزو موارد نسبی در خصوص ضرورت جراحیقرار داد. ولی مواردی که اندیکاسیون حتمی و اصلی در درمان جراحی دیسک کمر است شامل

1- اگر بیمار شروع به نشان دادن علایم نقص فونکسیون عصبی کند به عنوان مثال در دیسک بین مهره 4 و 5 کمری دچار فقدان بالا اوردن انگشتان پا شود یا در دیسک بین مهره 3 و 4 کمری ضعف عضلات چهار سر و اطراف زانو را نشان دهد . اینها اگر خصوصا پیشرونده باشند ضرورت بیشتری برای جراحی پیدا میکنند.

2- اگر بیمار مبتلا به دیسک ناحیه کمری شروع به نشان دادن علایم اختلالات روده ای یا مثانه ای بنماید یعنی کنترل ارادی ادرار و مدفوع را بتدریج از دست بدهد.که نشانه سندرم کوادو اکوینو میباشد. افزایش نقص نورولوژیک یک اندیکاسیون واضح جراحی و اختلالات روده ای مثانه ای یک ضرورت اورژانس میباشد.

جدا از موارد بالا اگر درد رادیکولر بیمارمبتلا به دیسک کمری بیش از 6 هفته طول کشیده و به درمان طبی جواب ندهد باز ضرورت جراحی را مطرح میکند.ازموارد نسبی دیگر نیاز به جراحی دردهای شدید و غیر قابل کنترل که درمانهای معمولی موثر نبوده و بیمار را از شرایط عادی و حتی استراحت ناتوان کرده میباشد .

پزشک آنلاین

دکتر محمد ابراهیم طاهریان [ متخصص جراحی استخوان و مفاصل ]

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: