مربای اسطوخودوس رافع غم, وسواس و موجب تفریح و شادی بدن است
در مجموعه مرحوم سید جلال مصطفوی کاشانی آمده است: از گل اسطوخودوس مربا تهیه میکنند، با شکر یا عسل و هر شب بهاندازهاى که از گل آن یک مثقال مصرف کنند و اگر بهطور مداوم ادامه دهند, رافع غم, وسواس و موجب تفریح و شادی بدن است.
همچنین طرز تهیه مرباى اسطوخودوس مانند سایر مرباها است و مقدار شکر یا عسل دو برابر وزن اسطوخودوس باید باشد، و اگر هر روز 15 گرم از این مربا خورده شود مفرح و شادیآور است, مقوى حافظه و ذهن است.
طرز تهیه شربت اسطوخودوس
بهگفته وی به همین منظور مىتوان شربت اسطوخودوس را نیز تهیه کرد به این ترتیب که 100 گرم اسطوخودوس خشک را در 900 گرم آب و 100 گرم گلاب یک شب تا صبح بخیسانند و صبح بهطور ملایم بجوشانند تا یکسوم آن باقى بماند، سپس صاف کرده 450 گرم قند یا عسل در آن داخل ریخته و بجوشانند تا قوام آن مانند شربت غلیظ شود و روزى 2 قاشق غذاخورى از این شربت خورده شود.