به گزارش شفاآنلاین، به گفته محققان رشد غیرعادی جنین و وزن نامناسب به هنگام تولد از فاکتورهای پرخطر بیماری های مزمن در سنین بالا، نظیر دیابت نوع۲ و چاقی، هستند.
به گفته محققان دانشگاه امپریال لندن، مواد متابولیکی موجود در ادرار مادر می تواند نشان دهد که وزن نوزاد به هنگام تولد چقدر خواهد بود.
بدین ترتیب پزشکان می توانند با ارائه پیشنهاداتی در زمینه تغییر در سبک زندگی به حفظ اندازه سالم نوزاد کمک کنند.
میریل تولدانو، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما برای اولین بار از تکنیک موسوم به طیف بینی NMR برای تشخیص ۱۰ متابولیت ادراری در سومین سه ماهه بارداری که مرتبط با رشد جنین و افزایش وزن به هنگام تولد است استفاده کردیم.»
به گفته وی، «این متابولیت ها شامل هورمون های استروئیدی و بلوک های ساختاری بیولوژیکی مهمی موسوم به اسیدهای آمینه با زنجیره های منشعب (BCAA) بودند.» این اسیدهای آمینه، مواد مغذی ای هستند که انرژی لازم برای رشد جنین را فراهم می سازند.
تغییر در این اسیدهای آمینه و سایر متابولیت های یافت شده در ادرار مادر می تواند بیانگر ۱۲ درصد اختلاف در وزن به هنگام تولد نوزاد باشد. به گفته محققان، این یافته ها مستقل از سایر فاکتورهای مشخص نظیر وزن مادر و سیگار کشیدن اوست.
در این مطالعه، نمونه ادرار و اطلاعات مربوط به سبک زندگی بیش از ۸۰۰ زن باردار ۲۸ تا ۳۳ ساله در اسپانیا جمع آوری شد.
به گفته تیم تحقیق، «ما دریافتیم ۵۰ درصد افزایش در میزان BCAA فرد با افزایش ۱ تا ۲.۴ درصدی وزن نوزاد به هنگام تولد مرتبط بوده که معادل ۵ تا ۱۱ گرم است.»