در طبیعت و خوراکی های مصرفی شیر و ماست، مؤثرترین مواد غذایی برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن است.
شفاآنلاین>تغذیه>یک متخصص تغذیه گفت: کلسیم، از مهمترین مواد تشکیل دهنده بافت استخوان است که برای حفظ آن باید مصرف نمک را محدود کرد.
به گزارش
شفاآنلاین،محمدرضا وفا متخصص تغذیه
درباره داشتن تراکم استخوانی مناسب گفت: در طبیعت و خوراکی های مصرفی شیر و ماست، مؤثرترین مواد غذایی برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن است.
وی بیان کرد: مصرف متعادل شیر و ماست کم چرب به دلیل وجود کلسیم، املاح و فسفر در بافت استخوانی و سلامت آنها تأثیر بسزایی دارد.
این
متخصص تغذیه با تأکید بر اینکه مصرف ماست ضرری برای استخوان ندارد، اظهار
داشت: تمامی مواد غذایی باید به طور متناسب مصرف شوند و با وحود اینکه
لبنیات بهترین منبع کلسیم است اما هرگز مصرف بیش از حد آن برای افراد با
مشکل استخوانی توصیه نمی شود و باید مواد غذایی به صورت متعادل دریافت شود.
وی
با بیان اینکه مصرف ۲ الی ۳ لیوان لبنیات کم چرب در روز مناسب است، اذعان
داشت: این مقدار مصرفی نیاز تغذیه افراد را به طور متناسب نسبت به دریافت
کلسیم، فسفر و املاحی که در لبنیات وجود دارد، تامین می کند.
وفا
با تاکید بر اینکه نمک تنها ماده غذایی است که تعادل کلسیم بدن را برهم می
زند، تصریح کرد: برای دریافت کلسیم کافی و رژیم غذایی مناسب در برنامه
غذایی، مصرف نمک را کاهش دهید.
وی با بیان اینکه
ماست یک منبع مناسب دریافت کلسیم است ابراز داشت: گوشت، بهترین و مؤثرترین
منبع دریافت آهن است به همین دلیل معمولا تمامی عناصر دو ظرفیتی همچون گوشت
و ماست، با هم تداخل دارند.
این متخصص تغذیه با
توجه به اینکه مصرف ماست تا حدودی جذب آهن را مختل می کند، گفت: به دلیل
اینکه آهن موجود در گوشت تحت تاثیر تداخلات مواد غذایی قرار می گیرد، مصرف
لبنیات(ماست) با گوشت توصیه نمی شود.
وی افزود:
افراد مبتلا به کمبود آهن یا کم خونی فقر آهن، از مصرف ماست در وعده غذایی
که گوشت مورد نیاز روزانه را تامین می کند خودداری کنند و این لبنیات را در
وعده غذایی بدون گوشت یا با گوشت کمتر مصرف کنند.