به گزارش شفا آنلاین:گوشت را مزهدار کنید: بررسیها نشان دادهاند حداقل ۳۰ دقیقه مزهدار کردن گوشت، از تشکیل HCA به میزان قابل ملاحظهای پیشگیری میکند. ترکیبهای مختلف برای مزهدار کردن به نسبتهای گوناگونی باعث کاهش تشکیل این ترکیب سرطانزا میشود مثلا اگر گوشت را با سبزیهای معطر مزهدار کنید، در مقایسه با مزهدار کردن گوشت با ادویهها کمتر HCA تشکیل میشود.
همچنین بررسیها نشان داده است که هرچه گوشت در زمان طولانیتری در معرض حرارت قرار بگیرد، ترکیبهای سرطانزا بیشتر تشکیل خواهد شد. برای کوتاه کردن زمان کبابکردن، بهتر است ابتدا گوشت را در مایکروفر نیمپز، سپس روی آنها برشهایی ایجاد کنید و بعد آنها را روی کبابپز بگذارید. به این ترتیب، زمان پخت کوتاهتر میشود و تشکیل ترکیبهای سرطانزا تا ۹۰ درصد کمتر خواهد شد.
شعله آتش را تنظیم کنید:
قبل از هر چیز مطمئن شوید شعله آتش قرمز است و یکنواخت میسوزد. به این ترتیب حرارت پخت نیز یکنواخت خواهد بود. تکههای گوشت و سبزیهایی که میخواهید کباب کنید را نزدیک شعله قرار ندهید زیرا در این صورت میسوزند و ترکیبهای سرطانزا در غذا بیشتر تشکیل میشوند.
سبزیهای تازه را نیز کباب کنید:
برای آنکه از طعم کباب گوشت لذت ببرید، سبزیهای مختلف فصل را نیز کباب کنید. سبزیهایی مانند قارچ، سیب زمینی، فلفل، کدو سبز، بادمجان و گوجهفرنگی. شما حتی میتوانید بنا بر ذائقهتان، میوههایی مانند سیب و گلابی نیز کباب کنید. به این ترتیب میزان ترکیبهای سرطانزایی که ممکن است بر اثر خوردن کباب وارد بدنتان شود به حداقل ممکن میرسد.
کبابپز را تمیز کنید:
هر بار که از کبابپز استفاده میکنید، تمام وسایل آن و سطوحی که تکههای گوشت را روی آن میگذارید، کاملا با کاردک تمیز کنید و آنها را با دقت بشویید. به این ترتیب ترکیبهای سرطانزایی که روی سطوح ماندهاند، پاک میشود و میزان تشکیل و دریافت این ترکیبهای زیانبار به حداقل ممکن میرسد.