به گزارش شفا آنلاین،دکتر بشیر حاجیبیگی با بیان اینکه طی ۱۰ سال گذشته شیوع هپاتیت B در جامعه اهدا کنندگان خون از ۰.۶ درصد به کمتر از ۰.۱۲ درصد و هپاتیت C از ۰.۱۵ به ۰.۰۴ درصد تا پایان سال ۹۴ رسیده است، گفت: این در حالیست که شیوع هپاتیت B در جامعه عادی بیش از دو درصد و در مورد هپاتیت C بین ۰.۵ تا ۰.۷ درصد است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر میزان شیوع هپاتیت B و C در جمعیت اهداکنندگان خون با استفاده از فرهنگسازی، آموزش، ارتقای فرآیندهای انتخاب اهداکننده، اجرای برنامه خود حذفی محرمانه و حذف خون جایگزین، ۱۰ برابر کمتر از جمعیت عمومی کشور است، افزود: در منطقه مدیترانه شرقی و آسیای میانه کشور ما با برخورداری از بهترین شاخصهای سلامت خون، داشتن کمترین میزان شیوع عفونتهای منتقله از خون از جمله هپاتیت B و C، افزایش شاخص اهدا کنندگان مستمر خون، استفاده از کیتهای غربالگری استاندارد، بهرهگیری از سیستم اتوماسیون و اجرای روشهای بهینه تولید در مراکز انتقال خون سراسر کشور سرآمد این کشورها است. البته باید گفت که در جمعیت عمومی کشور نزدیک به دو میلیون نفر مبتلا به ویروس هپاتیت B مزمن و کمتر از ۳۰۰ هزار نفر مبتلا به هپاتیک C مزمن وجود دارد.
حاجی بیگی ادامه داد: در عین حال در سراسر جهان ۴۰۰ میلیون نفر مبتلا به هپاتیتهای ویروسی B و C وجود دارند و این درحالیست که طبق جدیدترین آمار سازمان انتقال خون در ایران، هپاتیت B به ۱۲ مورد از هر ۱۰ هزار واحد اهدا خون جمع آوری شده و درباره هپاتیت C این آمار به چهار مورد در هر ۱۰ هزار واحد خون اهدایی جمع آوری شده در سال ۹۴ رسیده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه در قاره آسیا کشورهای ایران، ژاپن و کره جنوبی از جمله کشورهای برتر در زمینه تضمین کیفیت و سلامت خون و فراوردههای خونی هستند، اظهار کرد: تعداد ویروس HIV نیز در طی ۱۰ سال گذشته در اهدا کنندگان خون سراسر کشور، سه مورد در هر ۱۰۰ هزار واحد خون اهدایی بوده است.
وی همچنین گفت: در حال حاضر با توجه به اجرای واکسیناسیون نوزادان بر علیه هپاتیت B در کشور، آمار این ویروس رو به کاهش است که این شیب کاهشی آرامش اطمینان بخشی را برای مصرفکنندگان خون و فراوردههای خونی در کشور به دنبال دارد. البته باید توجه کرد که خونهایی که از نظر هپاتیت و HIV در مراکز انتقال خون شناسایی میشوند از چرخه انتقال خون خارج میشوند.