کد خبر: ۱۲۷۳۴۵
تاریخ انتشار: ۰۵:۱۵ - ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - 2016October 18
شفا آنلاین>سلامت جنسی> نتایج اضافه شده از مطالعه‌های اخیر دریافته‌اند که استفاده از مولتی‌ویتامین‌ها و مکمل‌های ریزمغذی، هیچ کاهشی در خطر پیشرفت سرطان نشان نمی‌دهد یا تاثیری بر پیش‌آگاهی بیماران مبتلا به سرطان ندارد.
به گزارش شفا آنلاین، مطالعه‌های متعددی در حال انجام است تا ارتباط بیشتر بین استفاده از مولتی‌ویتامین و سرطان را آزمایش کند. نتایج حاصل از یک مطالعه بالینی آزمایشگاهی که اخیرا انجام شد، حاکی است در مردانی که بیش از هفت بار در هفته مولتی‌ویتامین مصرف می‌کردند، تقریبا دو برابر مردانی که مصرف نمی‌کردند، سرطان کشنده، پیشرفت می‌کند.


       برای ارزیابی بین استفاده از مولتی‌ویتامین و خطر سرطان پروستات، محققان اطلاعات انستیتوی ملی بهداشت (NIH-AARF ) را در زمینه رابطه بین غذا و سلامت بررسی کردند. در این مطالعه 344 295 مرد را که در آغاز مطالعه عاری از سرطان بودند، ثبت‌نام کرد.

       طی 5 سال پیگیری، در 10/241 نفر از اعضاء شرکت‌‌کنندگان مطالعه سرطان پروستات تشخیص داده شد. سرطان پروستات در 8/765 مورد به‌صورت موضعی و در 1/476 مورد از نوع پیشرفته بود. 179 مورد نیز مرگ ناشی از سرطان پروستات گزارش شد.

       هیچ ارتباطی بین مصرف مولتی‌ویتامین‌ها و سرطان پروستات موضعی وجود نداشت.

       مصرف زیاد مولتی‌ویتامین‌ها با افزایش خطر سرطان پروستات پیشرفته و کشنده ارتباط داده شد. در مقایسه با مردانی که مولتی‌ویتامین استفاده نمی‌کردند، مردانی که بیش از هفت بار در هفته، مولتی‌ویتامین مصرف کردند، 32 درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات پیشرفته داشتند و خطر سرطان پروستات کشنده در آنها تقریبا دو برابر شد.

       ارتباط بین مصرف زیاد مولتی‌ویتامین و سرطان پروستات پیشرفته یا کشنده در مردانی با سابقه خانوادگی سرطان پروستات، قوی‌ترین حالت را داشت و همچنین، میان مردانی که مکمل‌های ریزمغذی مجزا (از جمله سلنیوم، بتاکاروتن یا روی) را، افزون بر مولتی‌ویتامین، دریافت کردند.

       پژوهشگران نتیجه‌گیری کردند که «این احتمال که در مردان مصرف‌کننده میزان زیادی از مولتی‌ویتامین‌ها، همراه با دیگر مکمل‌ها، خطر ابتلا به سرطان پروستات پیشرفته و کشنده افزایش می‌یابد، نگران‌کننده و مقتضی ارزیابی است.»

       سرمقاله ضمیمه متذکر می‌شود که «شواهد رو به رشدی وجود دارد که سودمندی قرص‌های آنتی‌اکسیدان را در افراد دارای تغذیه مناسب مورد تردید قرار می‌دهد و تاکید بر ناخواسته بودن عواقب مکمل‌های آنتی‌اکسیدان بر سلامت ما دارد.»

       در مجموع، نتایج حاصل از این تحقیقات ابهامات پیرامون ارتباط غذا و مکمل‌های غذایی را با خطر یا نتایج سرطان بیشتر کرد. در مجموع، بارز است که میوه‌ها و سبزی‌ها نقش محافظتی در مقابل پیشرفت یا بدخیم شدن برخی از سرطان‌ها دارند. برعکس، ثابت نشد که مصرف مولتی‌ویتامین‌ها مزیتی در جلوگیری از سرطان یا بقا دارد. بنابراین بیماران باید در مورد مصرف مولتی‌ویتامین و مکمل‌های غذایی با پزشکشان مشورت کنند.

منبع: NCII
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: