خود درمانی در مورد عفونتهای مثانه و کلیه، در صورتی که آنتیبیوتیک به مدت مناسب استفاده نگردد، منجر به کاهش علائم و بهبود موقتی شده و طی مدت کوتاهی علائم عفونت درمان نیافته، باز میگردد. همیشه درمان عفونتهای عود یافته بعد از درمان ناکامل اولیه، به علت مقاومت آنتی بیوتیکی، مشکلتر خواهد بود.
لذا توصیه به شروع درمان زیر نظر پزشک میشود. همچنین یادآور میشویم که مصرف آنتی بیوتیک در موارد عفونتهای ویروسی(سرماخوردگی و آنفلوانزای معمولی) که در بسیاری از موارد به صورت خود سرانه و بدون تجویز پزشک صورت میگیرد منجر به بالا رفتن مقاومت باکتریها به آنتی بیوتیک در جامعه شده و درمان عفونتها را سختتر میکند. پس مصرف آنتیبیوتیک تنها در موارد ضروری، از نوع مناسب برای بیماری و به مدت مناسب توصیه میشود.
درمان عفونتهای تناسلی در اغلب موارد باید در هر دو زوج و با هم صورت بگیرد. درمان فرد علامت دار، بدون درمان همسر وی اغلب منجر به تکرار عفونت خواهد شد که درمان عفونت عود یافته سختتر خواهد بود.
با وجودی که اسپری بیحس کننده باعث تاخیر در خروج مایع منی میشود، ولی به علت ایجاد بیحسی، کیفیت رابطه جنسی را کم میکند. به همین دلیل نیز استقبال عمومی از این اسپریها زیاد نیست. لازم به ذکر است که در صورت استفاده از اسپری، حتما بعد از نعوظ کامل و قبل از نزدیکی، کاندوم استفاده شود تا ماده بیحس کننده به شریک جنسی منتقل نشود.
احتمال شکستگی آلت تناسلی مرد در صورت استفاده بیش از حد از اسپری و بیحس شدن کامل آلت، زیاد میشود و باید از فشار بیش از حد و غیر معمول به آلت خودداری گردد.
برای درمان اختلال نعوظ (سفت شدن آلت) از داروهای سیلدنافیل (ویاگرا، ارکتو و ...) و تادالافیل استفاده میشود. این داروها در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی که داروهای ترکیبات نیترات مثل ایزوسورباید، نیتروکانتین، زیرزبانی تی ان جی و سایر ترکیبات نیتراتی را مصرف میکنند خطرناک است و ممنوعیت مصرف دارد. لذا همیشه قبل از مصرف این داروها در مورد احتمال تداخلات دارویی با پزشک مشورت شود.
همچنین این داروها در افرادی که ناراحتی معده و اختلالات فشارخون و میگرن دارند باعث تشدید بیماری خواهد شد و مشاوره پزشکی قبل از شروع مصرف ضروری است.
مشکل دیگری که استفاده خودسرانه و بیش از حد این داروها ایجاد میکنند، نعوظ مداوم و بدون شل شدن آلت است که به آن پریاپیسم میگویند. در این حالت آلت بهرغم نداشتن تحریک جنسی شل نمیشود و بعد از چند ساعت خون در داخل آلت لخته شده و نیازمند مداخله جراحی برای تخلیه خون خواهیم بود. لذا ضمن رعایت مصرف به اندازه از این داروها، در صورت طولانی شدن زمان نعوظ (بیش از 2 الی 4 ساعت) و دردناک شدن آلت، سریعـا به اورژانس بیمارستان مراجعه شود، چون درمان پریاپیسم هر چه زودتر صورت بگیرد نتیجه بهتری خواهد داشت.