کد خبر: ۱۲۵۷۱۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۰ - ۱۳ مهر ۱۳۹۵ - 2016October 04
شفاآنلاین>سلامت>هپاتیت از نظر لغوی به معنای التهاب کبد است و بر اثر عوامل مختلف از جمله بسیاری از داروها، ویروس‌های مختلف، بیماری‌های خود ایمنی و بیماری‌های ژنتیکی پدید می‌آید.
به گزارش شفاآنلاین : این بیماری موجب آسیب به کبد و مختل کردن فعالیت آن می‌‌شود. به گفته متخصصان، این اختلال یا التهاب به علل مختلفی به وجود می‌‌آید که مهم‌ترین آنها آلودگی به ویروس‌‌های ایجادکننده انواع هپاتیت از جمله هپاتیت‌های نوع A، B و C است. در این میان ویروس هپاتیت نوع C یکی از عوامل مهم ایجادکننده این بیماری محسوب می‌‌شود. روند بیماری هپاتیت C معمولا بدخیم‌تر از هپاتیت B است. همچنین کبد مسئولیت ذخیره انرژی برای به حرکت در آوردن عضلات، کنترل قند خون، تنظیم کلسترول و نیز مسئولیت کنترل چندین هورمون و آنزیم دیگر است. بر اساس تخمین سازمان بهداشت جهانی ۱۷۰ میلیون ناقل هپاتیت C در جهان وجود دارد و سالانه بیش از یک میلیون مورد مرگ بر اثر هپاتیت اتفاق می‌افتد.چندی پیش رئیس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از اجرای برنامه حذف
هپاتیت B برای افراد زیر ۴۰ سال خبر داد و گفت: «۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار نفر در کشور به هپاتیت C مبتلا هستند، اما متاسفانه بیش از ۹۰ درصد از بیماران از بیماری خود بی‌اطلاع‌اند.» بیماری هپاتیت C به عنوان بیماری خاموش معروف است. همین عنوان نشان‌دهنده مخفی بودن علائم این بیماری در بسیاری از مراحل ابتلا به آن است که باعث مراجعه دیرهنگام به پزشک و حتی افزایش خطر مرگ و نابودی افراد می‌شود. با این وجود و در حالی که تعداد مبتلایان به این بیماری در کشور ما رقم کمی نیست، چندی پیش خبری خوشحال‌کننده درباره درمان این بیماری توسط داروی ساخت محققان ایرانی از سوی رئیس شبکه هپاتیت ایران مطرح شد. پیش‌بینی می‌شود با داروی سوفیرا و رونمایی از آن تا سال ۱۴۱۰ هپاتیت C در ایران ریشه‌کن شود.
 معمولا علائم بیماری بروز نمی‌کند
بسیاری از بیماران مبتلا به هپاتیت - حدود ۹۰ درصد آنها- فاقد علائم آشکار بیماری هستند و لذا از ابتلای خود مطلع نیستند. همچنین در بیش از ۷۰ درصد موارد، این بیماری مزمن شده و ویروس آن در خون باقی می‌‌ماند، نیمی از این ناقلان در صورت عدم تشخیص در طول زمان، مبتلا به بیماری‌‌های مهلکی همچون سرطان کبد یا سیروز کبدی می‌‌شوند. به گفته محققان، علائم بروز این بیماری در افراد شامل بی‌‌اشتهایی، تهوع، استفراغ، درد یا ناراحتی شکمی، تب و درد مفاصل است. از آنجا که این علائم در یک سرماخوردگی معمولی هم دیده می‌‌شود، در بسیاری از موارد هپاتیت با یک سرماخوردگی ساده که به خودی خود بهبود می‌‌یابد، اشتباه گرفته می‌‌شود. البته هپاتیت C در برخی از موارد حتی با زردی یا یرقان همراه است، اما زردی در هپاتیت C بسیار کمتر از هپاتیت نوع A یا هپاتیت B است. هپاتیت C از طریق تماس با خون فرد آلوده به دیگرافراد سرایت می‌‌کند. بیشترین روش‌هایی که در حال حاضر موجب سرایت بیماری می‌‌شوند، استفاده از فرآورده‌های خونی کنترل‌نشده و نیز استفاده از سرنگ‌‌های مشترک در بین معتادان است. احتمال سرایت ویروس هپاتیت C از طریق روابط جنسی کمتر است. از آنجا که در ناقلان معمولا علائم بیماری بروز نمی‌‌کند، برای اطمینان می‌‌توان به پزشک خانوادگی یا مراکز مشاوره مراجعه کرد و راهنمایی خواست.
 حذف هپاتیت B برای افراد زیر ۴۰ سال
 رئیس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار نفر در کشور به هپاتیت C مبتلا هستند، اما متاسفانه بیش از ۹۰ درصد از بیماران از بیماری خود بی‌اطلاع‌اند. برنامه حذف هپاتیت B نیز برای افراد زیر ۴۰ سال اجرا می‌شود. محمدمهدی گویا افزود: دنیا تا سال ۲۰۳۰ به سمت حذف بیماری‌های هپاتیت ویروسی می‌رود. به همین منظور برنامه ۱۵ ساله تدوین شده تا بیماری‌هایی را که با فرآورده‌های خونی ممکن است منتقل شوند حذف شود. او تاکید کرد: بیماری هپاتیت بی‌ سر و صداست و علامتی ندارد. اکثر مبتلایان به هپاتیت در کشور اعتیاد تزریقی دارند و از سرنگ آلوده استفاده می‌کنند.
 کاهش قیمت دارو نسبت به قیمت بین‌المللی
رئیس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره حمایت بیمه‌ای از بیماران هپاتیت گفت: تمهیداتی به کار گرفته شده تا قیمت دارو نسبت به قیمت بین‌المللی آن کاهش یابد. اکنون به یک دهم قیمت کاهش یافته و یک دوره درمان برای هر بیمار دو میلیون تومان است. در حال بحث و گفت‌وگو با بیمه سلامت ایرانیان هستیم تا به توافق برسیم و بیماران بیشتر تحت پوشش بیمه باشند. او افزود: همچنین برنامه حذف هپاتیت B را در برنامه داریم و قرار است افراد زیر ۴۰ سال را در این برنامه واکسینه کنیم.
 انتقال هپاتیت با حجامت و خالکوبی
عواملی که در انتقال هپاتیت C در کشور شناخته شده‌اند اعتیاد تزریقی، خالکوبی، حجامت، تصادفات، قمه‌زنی، دریافت خون و ارتباط با بیمار بوده است. به گزارش فارس، رضا ملک‌زاده معاون علمی و فناوری وزیر بهداشت گفت: در زمینه هپاتیت C در ایران عوامل شناخته‌شده مانند اعتیاد تزریقی، خالکوبی، تصادف، قمه‌زنی، دریافت خون و فرآورده‌های خونی و بیمارانی که با سایر افراد ارتباط برقرار کردند، باعث افزایش مبتلایان به این بیماری در کشور شده‌اند.
 ایرانی‌ها دارویی ساختند که عوارضش کمتر بود
رئیس شبکه هپاتیت ایران درباره وضعیت کنونی هپاتیت کشور گفت: سال گذشته چهار هزارو ۵۰۰ بیمار را درمان کردیم، برنامه داریم امسال هفت هزار نفر، سال بعد ۱۰ هزار نفر و دو سال دیگر ۲۰ هزار نفر را درمان کنیم. سیدموید علویان درباره تاریخ روش‌های مختلف درمان هپاتیت C در ایران گفت: پس از اینکه هپاتیت C شناخته شد، از آن زمان برای درمان از اینترون‌ها استفاده کردیم. عوارض شدیدی داشت و تا ۲۰ درصد تاثیر می‌کرد. پس از مدتی آمریکا ما را تحریم کرد، از اروپا روفروم گرفتیم و به بیمار‌ها دادیم، اثر بخشی آن ۳۵ درصد بود. پس از آن اروپایی‌ها هم ما را تحریم کردند. او در ادامه تاکید کرد: پس از آن ما از کوبایی‌ها کمک گرفتیم. داروی آنها عوارض بسیار شدیدی داشت. سپس ایرانی‌ها دارویی ساختند که عوارضش کمتر بود، اما باز هم تاثیرگذاری آن ۳۰ تا ۳۵ درصد بود. رئیس شبکه هپاتیت ایران با اشاره به دارو‌های شکست‌خورده دیگر تاکید کرد: بالاخره سوفوسبوویر یا همان «سوفیرا» از جعبه تاریخی بیرون آمد. اکنون ستون فقرات همه درمان‌ها سوفوسبوویر است. به گزارش خبرآنلاین، او همچنین گفت که امیدوار است در سال ۱۴۱۰ هپاتیت C در ایران ریشه‌کن شود. رئیس شبکه هپاتیت ایران گفت: ۵۰ مرکز شبکه هپاتیت ایران در کشور فعال است. علویان افزود: شبکه تحقیقات هپاتیت ایران یک شبکه مجازی است که در سراسر کشور فعالیت می‌کند و شامل مجموعه ای از اعضای مستقل و مراکز تحقیقاتی و گروه‌هایی که در زمینه شناخت هپاتیت به محققان کمک می‌کنند. او اضافه کرد: شبکه هپاتیت سرکشی به استان‌های مختلف جهت بررسی و شناخت پتانسیل‌های بالقوه و تبدیل آنها به بالفعل را وظیفه ذاتی خود می‌داند. علویان قرار گرفتن دانشکده علوم پزشکی آبادان در محدوده سازمان منطقه آزاد اروند را فرصتی برای کمک به بیماران و تحقیقات در زمینه هپاتیت عنوان کرد و گفت: مناطق آزاد از قید و بندهای کمتری برخور دارند و می‌توان فعالیت‌های بیشتری را در حوزه سلامت در این مناطق انجام داد. به گزارش ایرنا، رئیس شبکه هپاتیت ایران از فعال کردن صنایع دارویی و برگزاری دوره‌های آموزشی در منطقه آزاد اروند حمایت کرد و بیان داشت: شبکه هپاتیت ایران برای افتتاح مرکز هپاتیت در منطقه آزاد اروند آماده هرگونه همکاری است.
برچسب ها: هپاتیت ، حجامت ، خالکوبی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: