کد خبر: ۱۲۵۷۰۹
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۷ - ۱۳ مهر ۱۳۹۵ - 2016October 04
شفاآنلاین:هیات مدیره انجمن متخصصین پوست ایران در خصوص تخلفات علمی و آموزشی صورت گرفته توسط هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی بیانیه ای صادر کرد.
  دراین بیانیه که نسخه ای ازآن برای شفاآنلاین ارسال شده آمده است ::در پی نامه اخیر این انجمن به شماره 147/95 مورخ 20/6/95 به جناب آقای دکتر لاریجانی معاون محترم آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر اعتراض به برگزاری کارگاهها و دوره های آموزشی بدون مجوز و خارج از کوریکولوم آموزشی انجمن پزشکان عمومی، نامه مذکور توسط برخی افراد از مسیر اداری و قانونی خود خارج و در فضای مجازی منتشر شد و اسباب ایجاد التهاباتی را فراهم آورد که این انجمن را ناگزیر از رفع برخی شبهات نمود.

با توجه به مقررات موجود و همچنین تصریح جناب آقای دکتر هاشمی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در افتتاحیه کنگره دیماه 94 انجمن متخصصین پوست ایران که کوریکولوم آموزشی رشته های مختلف پزشکی را خط قرمز آن وزارتخانه اعلام نمودند، به نظر این انجمن نیز مرزبندی قانونی و قابل استنادی که می تواند از تداخلات بین رشته ای جلوگیری نموده و تا تعیین تکلیف صریح حدود صلاحیتهای حرفه ای هر رشته، از بروز اختلافات جلوگیری نماید، کوریکولوم های آموزشی گروههای مختلف پزشکی است که توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به عنوان نماینده حاکمیت تدوین و ابلاغ شده است. از اینرو در نامه مذکور درخواست رعایت حدود کوریکولوم های آموزشی توسط رشته های مختلف پزشکی شده است.

در همین راستا مجلس شورای اسلامی به عنوان بالاترین نهاد قانون گذاری کشور و شورایعالی انقلاب فرهنگي، تکلیف قانونی تمامی آموزشها در حوزه پزشکی را مشخص کرده اند:

1- مطابق بند های 11 و 16 از ماده 1 قانون تشکیلات و وظایف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: "تعیین ضوابط مربوط به ارزیابی، نظارت و کنترل بر برنامه ها و خدمات واحدها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی، بهداشتی، درمانی و بهزیستی و انجام این امور بر اساس استانداردهای مربوطه" و همچنین "تعیین و اعلام استاندارهای مربوط به خدمات بهداشتی و درمانی..." از وظایف و اختیارات آن وزارتخانه می باشد.

2- ماده 6 قانون آموزش مداوم جامعه پزشکی کشور مصوب سال 75 مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را مسئول اجرای قانون آموزش مداوم معرفی نموده است.
3- بند "د" ماده 3 قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی مصوب سال 83 مجلس شورای اسلامی برگزاری آموزش مداوم توسط سازمان نظام پزشکی را منوط به اخذ مجوز از وزارت بهداشت کرده است.

4- مصوبات شماره 430 و513 شورایعالی انقلاب فرهنگی به صراحت شورایعالی برنامه ریزی وزارت بهداشت را متولی تصمیم گیری در خصوص موضوعات مربوط به آموزشهای دانشگاهی قلمداد نموده است.

از اینرو مجموعه مقررات فوق هریک صراحتا تکلیف برگزاری دوره های آموزشی آزاد، بازآموزیها و نهادهای صلاحیتدار در اینخصوص را مشخص كرده و نامه شماره 1201/505/د مورخ 6/4/1395 جناب آقای دکتر لاریجانی معاون محترم آموزشی وزارتخانه و مواضع بعدی ایشان صراحتا سیاست وزارت بهداشت را استانداردسازی آموزشهای پزشکی دانسته به این معنی که آموزشها می بایست اعتبار سنجی شود، یعنی هم آموزش دهنده برای انجام این کار دارای صلاحیتهای احصا شده باشد و هم آموزش گیرنده مشخص شده و معلوم گردد باید چه سطح از مهارت را فرا بگیرد.


علیرغم نصوص مختلف قانونی فوق، انجمن پزشکان عمومی ایران از سال 93 دوره های آموزشی مختلفی را در حیطه پوست و مو به صورت سازماندهی شده برگزار کرده است که اولین دوره آن دوره تکنولوژی پوست به مدت 12 روز بوده که انجمن متخصصین پوست ایران و دبیر محترم بورد وقت در تاریخ 19/5/93 طی نامه ای ضمن اعتراض به آن، با معاون محترم آموزشی وزارت بهداشت دیدار نموده و خواستار توقف برگزاری این دوره ها شده اند. لیکن علیرغم اعتراضات موصوف و همچنین مکاتبه مدیران محترم گروههای پوست دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشورمبنی بر لغو دوره آموزشی غیرقانونی مذکور، از آن تاریخ تاکنون به طور مرتب این دوره ها برگزار شده، به نحوی که یازدهمین دوره آن در تاریخ 1 شهریور 94 برگزار گردیده و آخرین تلاش انجمن پزشکان عمومی در برگزاری این دوره ها در تاریخ 17و 18و 19 شهریور سالجاري مقارن با برگزاری آزمون دانشنامه تخصصی تمامی رشته ها بوده است، حال آنکه در تاریخ 26/4/95 دبیر شورای آموزش پزشکان عمومی صراحتا اعلام نموده اند که لیزر درمانی (که از جمله کارگاههای برگزار شده در طول این مدت بوده) خارج از توانمندیهای مصوب دوره پزشکی عمومی می باشد.

از آنجا که این اقدام انجمن پزشکان عمومی (برگزاری دوره های خارج از کوریکولوم بصورت چند ساعته و اعطای مدرک به شرکت کنندگان همزمان با برگزاری آزمون بورد رشته تخصصی پوست) دخالت در  آموزشهای آکادمیک و دانشگاهی تلقی گرديده، لذا انجمن متخصصین پوست ایران بر اساس اختیار حاصله از بند 12 ماده 17 اساسنامه تشکیل این انجمن و در چارچوب مقررات قانونی به کرات مکاتباتی را با وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی مبنی بر جلوگیری از برگزاری این کارگاههای غیرقانونی چند ساعته که حاصل آن آزمون و خطا روی بیماران می باشد ،بعمل آورده و نهایتاً نامه مورخ 20/6/95 که مورد مناقشه واقع شده را بر اساس اختیار قانونی فوق تنظیم و به معاونت آموزشي وزارت بهداشت جهت ارجاع به مرجع قانونی رسیدگی به تخلفات انجمنهای علمی (کمیسیون انجمنهای علمی گروه پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) جهت بررسی و اتخاذ تصمیم مناسب ارسال نموده است.

لیکن به دلیل نزدیکی انتخابات انجمن پزشکان عمومی، برخی  این نامه را از مدار اداری و صحیح خویش خارج نموده و با دخل و تصرف در محتوای آن و تلقین این شائبه به پزشکان عمومی محترم(كه مورد احترام انجمن متخصصين پوست و كليه جامعه پزشكي كشور هستند) که انجمن متخصصین پوست درخواست انحلال انجمن پزشکان عمومی را نموده! سعی در بهره برداری تبلیغاتی از آن نموده اند.

لذا انجمن متخصصین پوست ایران ضمن تکذیب ادعای فوق و ابرام برخواسته برحق خود که همانا رسیدگی به تخلفات علمی و آموزشی هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی در مرجع صالح رسیدگی به این تخلفات (کمیسیون انجمنهای علمی گروه پزشکی وزارت بهداشت به استناد آئین نامه نحوه تشکیل و شرح وظایف این کمیسیون موضوع ماده 4 مصوبه دویست و شصت و دومین جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی) است، به عنوان نهادی مدنی، خواستار تقویت نهادهای مدنی درکشور می باشد.

این انجمن امیدوار است که نهاد مدنی انجمن جراحان عمومی نیز که با روندی قریب به سه سال و پس از اخطارها و تذکرات متعدد نهادهای تصمیم گیرنده نهایتا منجر به انحلال گردیده، با همکاری متخصصین محترم جراحی عمومی و با معرفی هیات مدیره جدید به عنوان یک نهاد مدنی پزشکی مجددا به آغوش خانواده پزشکی بازگشته و آغاز بکار نماید.
 
با احترام- هیات مدیره انجمن متخصصین پوست ایران


بیانیه انجمن پزشکان عمومی ایران درباره نامه اخیر رییس انجمن متخصصین پوست


هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران با صدور بیانیه‌ای به نامه اخیر رییس انجمن متخصصین پوست به معاونت آموزشی وزارت بهداشت واکنش نشان داد.

در آن نامه با اشاره به فعالیت‌های آموزشی انجمن پزشکان عمومی در زمینه پوست و زیبایی، تلویحاً درخواست شده بود این انجمن نیز همچون انجمن جراحان عمومی منحل شود.

متن بیانیه هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران که امروز ۶ مهر ۱۳۹۵ منتشر شد، به‌شرح زیر است:

نامه اخیر رییس محترم انجمن پوست با موضوع توقف دوره‌های توانمندسازی در حوزه مراقبت‌های پوست و زیبایی، حاوی نکاتی درخور است که موضع‌گیری جدی انجمن پزشکان عمومی ایران را می‌طلبد.

تا کنون مشی انجمن پزشکان عمومی ایران در مقابل ادعاها و اهانت‌هایی چنین نادر مبتنی بر ارشاد و گفت‌وگو بوده است؛ از جمله در مورد انتشار اطلاعیه و پخش برنامه‌های سفارشی از رسانه‌های جمعی علیه پزشکان عمومی (به‌عنوان شیوه‌ای افراطی و خارج از شوون علمی و حرفه‌ای که بر طبل بی‌اعتمادی مردم نسبت به خانواده پزشکی می‌کوبد) که با مشی کارشناسی و به‌دور از جنجال عمومی تنها از طریق رسانه‌های پزشکی پاسخ دادیم. ولی گویا این رویه برای انجمن مذکور کارساز نبوده است. بنابراین به تمامی همکاران توصیه می‌شود ضمن حفظ خویشتن‌داری و اعتماد به اقدامات انجمن پزشکان عمومی ایران در پیگیری مدنی این مساله که بدون هر گونه مماشات خواهد بود، به‌عنوان پشتوانه‌ای عظیم در بازپس‌گیری حقوق حرفه‌ای و منطبق با شوون این جامعه فهیم، یاریگر نمایندگان خود باشند. ضمنا مطالب این بیانیه ناظر به اقدامات غیرحرفه‌ای مسوولان انجمن پوست بوده و جایگاه متعالی متخصصان محترمی که به خدمات تخصصی و حرفه‌ای و درمان بیماران اهتمام دارند، محترم و جلی است.

 ۱. انجمن پزشکان عمومی ایران با عنایت به توسعه عملکرد خویش در دوره اخیر، همواره با تمامی انجمن‌های علمی و صنفی و سایر دستگاه‌های حوزه سلامت در تعامل و همکاری بوده است، بنابراین ریشه این استثنا را باید تنها در دکترین و رفتارهای مبتنی بر منفعت‌اندیشی و تمامیت‌خواهی مسوولان و وابستگان انجمن پوست جستجو کرد. از جمله این رفتارها که نه در برابر پزشکان عمومی بلکه در برابر کلیت نظام سلامت جلوه داشته است، می‌توان به محدودسازی ظرفیت پذیرش دستیار در رشته پوست از سوی بورد تخصصی پوست اشاره کرد؛ در حالی که ظرفیت مورد نیاز کشور برای درمان بیماری‌های پوست، چندین برابر ارقام موجود است و علاوه بر آن، شیوه عملکرد مسوولان انجمن پوست به ترغیب اعضای این انجمن به گرایش‌ حاشیه‌ای زیبایی انجامیده و فاصله گرفتن آنان از درمان بیماری‌های تخصصی پوست (به‌عنوان مسوولیت اصلی این متخصصان و نیاز عمومی هم‌میهنان عزیز ما) را در پی داشته است. توزیع نامتوازن نیروی تخصصی این رشته نیز موید تمرکزگرایی و فاصله گرفتن از نقاط کمتر توسعه یافته است. بنابراین مخالفت با برگزاری دوره‌های آموزشی و توانمندسازی انجمن پزشکان عمومی ایران و همچنین برخوردهای غیرقابل باور از جمله ممانعت از حضور پزشکان عمومی در همایش‌های علمی بیماری‌های پوست تنها یکی از مصادیق غیراخلاقی و دور از منطق در سال‌های اخیر بوده است.

 ۲. در نظامی که بر پایه عدالت و برابری شکل گرفته است، باقی ماندن تفکر انحصارطلبی در معدودی از اقشار حوزه سلامت که خود را در جایگاه قضاوت و زعامت می‌دانند و با نعل وارونه زدن بر واقعیت‌های موجود، به فریبکاری در حوزه سلامت مشغول‌اند باعث بسی تاسف است. به‌نظر می‌رسد انتشار این نامه ناسنجیده و به‌دور از منطق، فرصتی مغتنم فراهم آورده تا مصادیق این نوع تفکر که در برابر رشد و تعالی نظام سلامت کشور ایستاده است، در معرض قضاوت مسوولان ارشد نظام و دلسوختگان این حوزه قرار گیرد. حال پرسش این‌جاست که تولیت نظام سلامت تا چه حد ادعاهای این عده قلیل را که خود را ذی‌نفوذ و هم‌رای با مقامات ارشد وزارتی معرفی می‌کنند برمی‌تابد و در مقابل، تا چه اندازه بر خواسته‌های برحق ۸۰ هزار طبیب عمومی توجه می‌کند؟ و اصولاً پیشنهادهای فنی انجمن پزشکان عمومی تا چه حد خارج از استانداردها و بدیهیات شناخته شده در نظام سلامت کشورهای موفق در عرصه بهداشت و درمان بوده است؟ و البته پرسش‌هایی دیگر از این دست که به‌رغم تلاش‌ها و پیشرفت‌های حاصله در دولت تدبیر و امید، همچنان نیازمند پاسخ است. بدون شک بروز چنین اختلافات بین رشته‌ای از نبود اراده‌ای جدی برای پیاده‌سازی نظام سطح‌بندی خدمات سلامت و تقویت طب پایه است که ماموریت و نقش کلیه گروه‌های پزشکی اعم از طب پایه و طب تخصصی را کاملاً مشخص و شفاف تعریف خواهد کرد.

 ۳. و اما در خصوص ادعاهای خلاف واقع انجمن محترم پوست لازم به یادآوری است که مذاکرات مشترک و متعدد در حضور مقام عالی وزارت بهداشت و سایر مسوولان وزارتی و سازمان نظام پزشکی حاکی از تلاش انجمن پزشکان عمومی در حل اختلاف به روش کارشناسی و مسالمت‌آمیز بوده است که مستندات و صورت‌جلسات موجود به‌منظور شفاف‌سازی و قضاوت منصفانه در اختیار همکاران و مسوولان قرار خواهد گرفت. این در حالی است که مسوولان انجمن مذکور در حین مذاکره، با بداخلاقی و استفاده از روش‌های غیرمدنی سعی در تحریک مسوولان و مردم و انتقال اطلاعات سوگیرانه برای ناموفق ماندن مذاکرات داشتند. یک نمونه از این روش‌ها، تلاش این انجمن برای محدودسازی خدمات پزشکان عمومی از طریق وزارت بهداشت بود که با رایزنی و مکاتبه رییس انجمن پزشکان عمومی ایران خطاب به معاونت محترم درمان متوقف شد.

 ۴. همان‌گونه که بارها تاکید شده، خدمات زیبایی موضوعی است که مهارت‌اندوزی آن محدود به هیچ رشته تخصصی نیست و مطابق با رویه اغلب کشورها، با کسب مهارت و مدرک معتبر حتی گاه توسط تکنیسین‌های حرفه‌ای و با کمترین مدرک تحصیلی قابل انجام است. بنابراین لحاظ این‌گونه خدمات در کوریکولوم‌های آموزشی، بر اساس نفوذ رشته‌های تخصصی و با کمترین استانداردهای آموزشی، محملی برای محدودیت سایر گروه‌های پزشکی و اقدامی انحرافی محسوب می‌شود که پسندیده و برازنده نظام آکادمیک کشور ما نیست. جالب این‌که نمایندگان پزشکان عمومی در هیچ‌یک از بوردهای تخصصی حضور نداشته و حتی بورد پزشکی عمومی که می‌باید جایگاهی برای دریافت نظرات علمی و کارشناسی طب عمومی باشد، با کمال تعجب از حضور نمایندگان انجمن پزشکان عمومی محروم مانده است. شایان یادآوری است که این رویه در هیچ‌یک از کشورهای دارای نظام آموزشی کارآمد مرسوم نیست.

 ۵. یکی از وظایف انجمن‌های علمی، رویکرد دانش‌محور نسبت به مسایل فنی و حرفه‌ای است. از این باب انجمن پزشکان عمومی بدون هر گونه جنجال، ضمن بررسی رویکرد سایر کشورها و کتب مرجع با موضوع مراقبت‌های پوست و زیبایی (مدیکال استتیک)، بسته پیشنهادی برای نظام‌مند کردن خدمات پزشکان عمومی در این حوزه تدوین کرده است که قابل بهره‌برداری برای طرح مسایل کارشناسی است.

در پایان، ضمن تقاضای مجدد مبنی بر رویکرد علمی و مبتنی بر عدالت مسوولین محترم، انتظار می‌رود اقدامات موثر در اصلاح رویه‌های انجمن مذکور و برخورد قاطع با رفتارهای غیرحرفه‌ای در تحریک عمومی مردم، پیش از واکنش به درخواست تضییع حق پزشکان عمومی صورت پذیرد. در ضمن پیشنهاد می‌شود موضوع «زیبایی» به‌عنوان مبحثی بین‌رشته‌ای و به‌دور از تعصبات شغلی و همچنین بر اساس نیاز مردم، مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد و مطابق سایر نظام‌های موجه در سطح‌بندی و تعیین حدود صلاحیت حرف مختلف برنامه‌ریزی شود.



غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
عليرضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۳
0
1
كاملا بجا و قانوني
مصطفیایی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
0
0
باید برخورد قانونی و شکایت از این همه کلاسها و دوره های غیر قانونی پوستی که منجر به تشکیل این‌همه تخلفات پ مراکز پوستی فاقد صلاحیت و‌حجم بالای شکایات در زمینه زیبایی شده است صورت گیرد
بهروز
|
Canada
|
۰۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
0
0
باید با تمامی متخلفان که دوره های آموزشی پوست برگزار میکنند و مدارک غیرقانونی فنی حرفه ای !!! و بین المللی !!! میدهند برخورد شود اینها با یثسلامت مردم بازی میکنند . دوره چند ساعته می روند و بعد بصورت زیرزمینی و غیرقانونی بجای متخصصین پوست شروع بکار میکنند و روی صورت مردم تمرین میکنند. هیچ جای دنیا این همه تخلفات در حوزه حساس سلامت وجود ندارد
بهروزی فر
|
Canada
|
۲۳:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۲
0
0
تا وقتی پزشکان عمومی به خود اجازه دخالت در حیطه تخصص پوست را می دهند اوضاع همین است ، متاسفانه پزشک عمومی خود صلاحیت کارهای زیبایی و لیزر را ندارد و روی صورت مردم‌ آزمون و خطا می کند و همزمان هم مدرس می شود ! و همین دوره ها را به آرایشگر و خیاط و بقال یاد می دهد و باعث بی قانونی و گسترش انواع تخلفات شده . یک روز بیایید دادگاه ها سر بزنید ببینید چه حجم از پرونده هایی وجود دارد در شکایت از پزشکان عمومی و افراد متفرقه ای که بدون داشتن صلاحیت و دانش کافی با همین دوره های کوتاه مدت این موارد حساس را یادگرفته و روی صورت مردم بدبخت پیاده کردند. تا وقتی به کوریکولوم رشته پوست و رفرنس اصلی پوست( بولونیا: که شامل همه‌آموزش های زیبایی پوست است) دست اندازی می شود و حریم این رشته توسط این متخلفین مورد تجاوز قرار میگیرد مردم روی سلامت و آرامش را نخواهند دید و قربانی این هرج و مرج می شوند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: